מסכים אדומים ביום הראשון של שבוע המסחר בתל אביב: המדדים המרכזיים נחתכו ביותר מ-2% היום (ראשון) זאת לאחר נפילות בשווקים בעולם במהלך סוף השבוע. ת"א 35 ות"א 125 ירדו ב-2.12% ו-2.35% בהתאמה, ת"א פיננסים ירד ב-3.47% ות"א בנקים נחתך בכ-3.62%. ת"א רשתות שיווק ירד בכ-2.05%.
הפתיחה האדומה של השבוע לא הפתיעה את המשקיעים. גם ביום המסחר האחרון של השבוע שעבר נסגר המסחר בירידות, וביום שישי השווקים בעולם המשיכו במגמת הירידה כשהמסחר בת"א היה סגור. המדיניות הניצית של הפד וההתפתחויות הכלכליות באירופה ובבריטניה ממשיכות להכות בבורסות.
ביום שישי האחרון סגרו השווקים בארה"ב יום קשה שהצטרף לחודש קשה ולרבעון שלישי רצוף של נפילות. בספטמבר מדד ה-S&P 500 נפל ב-9.3% כשהוא מתקרב לנפילה החדה ביותר שלו מאז מרץ 2020. הנאסד"ק, שמורכב ממניות הטכנולוגיה המשמעותיות, נחתך בכ-10.5% והדאו ג'ונס ירד בכ-8.8%.
ספטמבר גם סגר את הרבעון השלישי של השנה, רבעון שלישי רצוף של נפילות בשווקים. זו הפעם הראשונה מאז 2009 שה-S&P 500 והנאסד"ק חווים שלושה רבעונים רצופים של הפסדים, ועבור הדאו ג'ונס זו הפעם הראשונה מאז 2015.
היום התכנסה הוועדה המוניטרית של בנק ישראל ומחר תכריז על החלטת הריבית, ובה צפוי הבנק להעלות את הריבית במשק ב-0.5% לפחות, ורבים חוזים עליה של 0.75%. המדיניות הניצית של בנק ישראל מושפעת ממדיניות הבנקים המרכזיים האחרים בעולם, ובפרט מדיניות הפד, שממשיך בהעלאות הריבית האגרסיביות שלו. מטרת העלאות הריבית בארץ, מלבד המלחמה באינפלציה, היא להתאים את הריבית על השקל לריבית על מטבעות אחרים בעולם. פערי ריבית גדולים יכולים להחליש את השקל ובכך להחמיר את לחצי האינפלציה המקומיים, ואת זה בנק ישראל מנסה למנוע.