ועדת הכספים בראשות היו"ר ח"כ משה גפני קיימה הבוקר (שני) דיון בנוגע לסגירת מפעל טכנולוגית להבים בצפון, ולפיטוריהם הצפויים של כ-900 עובדים עד לשנת 2025. "אבקש מראש הממשלה המיועד להתערב בסוגיית מפעל להבים", אמר היו"ר גפני. נציגי המפעל הבהירו שהפיטורים הם כורח המציאות, אך חברי הוועדה שאלו אותם אם יש "משהו שהמדינה יכולה לעשות כדי למנוע את הסגירה". בדיון לקחו חלק ועד עובדי המפעל, בעלי המפעל, ראשי רשויות, משרדי הממשלה ועוד.
במהלך הדיון עלה שפיטורי כ-900 עובדים הצפויים עד תום שנת 2025, צפויים לפגוע באלפי עובדים נוספים במעגלי התעסוקה הקשורים במפעל. הגורמים השונים העריכו כי במעגלי הספקים הנוספים ונותני השירותים, תגרום הסגירה לפיטורי אלפים רבים של עובדים מהצפון, ולפגיעה קשה בצפון ובגליל, ובמגזרים שונים.
עם זאת, נציגי בעלי המפעל הבהירו כי הפיטורים הינם כורח המציאות, משום שאין ביקוש ארוך טווח ללהבים שמייצר המפעל, וכי יש כוונה להרחיב יצור רכיב מסוים במפעל, לו יש ביקוש, אך בתום המעבר יידרשו כ-400 עובדים בסך הכול.
מנגד טענו בוועד העובדים וכן בהסתדרות, כי המפעל רווחי, הצורך בחלפים רלוונטי למטוסים עם אופק של עשרות שנים, וכי הפעילות מועברת למפעל שהוקם בארה"ב. חברי הוועדה פנו לבעלים ותהו אם יש משהו שהמדינה יכולה לעשות כדי למנוע את הסגירה, והדגישו את חשיבות הותרת המפעל במקומו עבור המדינה, וכך שהיא מוכנה להשקיע משאבים לשם כך.
נציג משרד הביטחון ציין כי המשרד רוכש מוצרים מוגמרים מהחברה, ולא רכיבים נפרדים כפי שמייצר המפעל, וכי הצעד הפתיע את המשרד, ובכוונת המשרד להידרש לעניין, ולנסות למצוא פתרונות. מנכ"ל משרד הכלכלה ציין כי החברה גם מייצרת עבור משרד הביטחון, וכי נבחנת האפשרות להסב את המפעל, תוך השקעת משאבים מצד המשרד לצורך כך, תוך מגעים גם עם משרד הביטחון והמפעל.
נשיא התאחדות התעשיינים טען כי אפשר להציל את המפעל ואת מרבית מקומות העבודה, עם הסכם רכש ארוך טווח ושיתוף פעולה של הממשלה. "באמצעות הסכם רכש ארוך טווח ל-10 שנים, במסגרתו פראט אנד ויטני מתחייבת לרכוש את הלהבים במחיר תחרותי, נוכל למצוא משקיע שירכוש את המפעל. כך נשאיר את הפעילות בארץ ונשמור על רוב מקומות התעסוקה של העובדים", אמר.
יו"ר הוועדה גפני סיכם את הדיון וציין כי בכוונתו לקיים דיון ועדה במפעל. "לא ניתן ש-1,000 עובדים יגיעו ל-2024, ופתאום יתברר שהם מחוסרי עבודה", אמר. "אנחנו מפקחים על עבודת הממשלה, והיא צריכה להיכנס לעניין, משרדי הביטחון, הכלכלה והאוצר צריכים להיכנס לעניין. לגבי בעלי המפעל – האם ניתן לעשות משה? אני רוצה תשובה מבעלי המפעל. עוד נקודה שעלתה, אני מבקש לדעת מדוע אתם לא מוכרים, אנחנו שומעים שיש מי שרוצה לרכוש. נרצה שהנושא הזה לא יירד מסדר היום. אני גם מתכוון לדבר עם ראש הממשלה המיועד בנושא".