הבנק הפדרלי בארה"ב הודיע הערב (רביעי) על העלאת ריבית בשיעור של 0.25 נקודות האחוז, לטווח שבין 4.5% ל-4.75%, כצפוי. זו עשויה להיות אחת העלאות הריבית האחרונות של הבנק הפדרלי בסבב הזה, שהחל במרץ אשתקד וכלל שמונה העלאות ריבית רצופות. עם זאת, בשוק קיוו לקבל רמזים כי זו כבר תהיה ההעלאה האחרונה, אך הבנק הפדרלי אמר כי הוא רואה צורך ב"המשך ההעלאה".
הסיבה לעצירה הצפויה בהעלאות הריבית טמונה בהתמתנות קצב האינפלציה בארה"ב. האינפלציה, כלומר העלייה השנתית במדד המחירים לצרכן, הגיעה ביוני לשיאה, רמה של 9.1%. מאז היא במגמת ירידה ובדצמבר היא ירדה ל-6.5%. מדד המחירים לצרכן של חודש דצמבר רשם ירידה של 0.1%, ואינפלציית הליבה, המדד המועדף על הפד, ירד לרמה שנתית של 5.7%.
העלאת הריבית אכן הייתה אמורה למתן את האינפלציה על ידי האטת ביקושים, אך בשוק חוששים שהאפקט של העלאות הריבית היה חזק מידי ופניה של ארה"ב למיתון ב-2023. מיתון כזה עלול לכלול פיטורים נרחבים, קיצוצי שכר, וכתוצאה מכך גם ירידות מחירים.
אם זה אכן המצב, צפויה ירידה חדה בקצב האינפלציה בשנה הקרובה, ובהתאם יכול להיות שהבנק הפדרלי יוריד את הריבית כבר השנה, בניסיון לשנות את המגמה, להזרים כסף לשוק, ולהגביר את הפעילות במשק. קשה לצפות אם אכן נגיע לשם, ואם כן, אם הפעולות של הבנק הפדרלי יספיקו כדי להוציא את הכלכלה מההאטה שהיא נכנסה אליה.