איפה תמצאו את הריבית הכי משתלמת על הפיקדון? בנק ישראל העלה את הריבית במשק לשיעור של 3.75%, וריבית הפריים עלתה לרמה של 5.25%. זו אמנם לא צפויה להיות ההעלאה האחרונה, אך אין ספק שאנחנו מתקרבים לסוף. מעקב "תוכנית חיסכון" ו-N12 אחר ריבית הפקדונות בבנקים מצא שהבנקים התחילו להתעורר ולהעלות את הריביות שהם מציעים על הפיקדונות. איזה בנק מציע ריבית של 4.15% אבל לזמן מוגבל, ובאיזה בנק גלגלו את כל עליית הריבית במשק ללקוחות?

הבדיקה נעשתה לפי פיקדון של 10,000 שקלים ועל בסיס פיקדון שנפתח בסניף או בדיגיטל, שם בדרך כלל תקבלו גם הטבות בריביות. הנתונים שמובאים מעלה הם הריביות שהבנק צריך להציע לכם. כלומר אם אתם מקבלים פחות מזה, תדעו שיש לכם אפשרות לדרוש מהבנק להעלות את הריבית שלכם. 

בנק לאומי

הבנק מציע ריבית של 2.8% בפיקדון לשנה בריבית משתנה והעלה את הריבית על הפיקדון ב-0.53 נקודות האחוז בלבד. בשאר הפיקדון הבנק העלה את הריבית ב-0.2 נקודות האחוז בממוצע. נזכיר, הריבית במשק עלתה ב-0.5 נקודות האחוז. בזמן שהבנקים האחרים מציעים ריביות אטרקטיביות, נראה שאחד הבנקים הגדולים ביותר בוחר שלא להגיב לתחרות בשוק וממשיך לשמור את הריביות לעצמו.

בנק הפועלים

הבנק בחר להעלות את הריבית בפיקדון לשנה בריבית משתנה ב-0.35 נקודות האחוז בלבד, פחות מעליית הריבית במשק. מנגד ובניגוד לשאר הבנקים, בנק הפועלים העלה את שאר הפקדונות בבנקים, גם הנזילים יותר וכאלה שמבוקשים אצל הלקוחות, ובנוסף נראה שבמהלך השבוע שעבר בנק הפועלים היה הבנק היחיד שהיה ער למתרחש בשוק שהציע גם פתרון לנוטלי המשכנתאות בבנק, הקים קרן להלוואות לעסקים קטנים ובנוסף הבנק השיק חיסכון לשנה וחצי, 18 חודשים בריבית בסוף התקופה של 7%.

יש לציין שהבנק השיק את התוכנית עוד לפני שבנק ישראל הודיע על העלאת הריבית. בפיקדון לשנה תקבלו ריבית של 2.75% בלבד. חשוב לשים לב לתנאים של הבנק בפיקדון "חיסכון מנצח", ללא תחנות יציאה, והמשמעות היא שגם אם תצטרכו את הכסף בדחיפות לא תוכלו למשוך.

בנק דיסקונט

בנק דיסקונט היה הראשון שהגיב לביקורת הציבורית והודיע שהוא יגלגל באופן מלא את עליית הריבית של בנק ישראל ללקוחות בפיקדון לשנה בריבית משתנה. מנגד, בחלק גדול מהפקדונות בבנקים הבנק בחר להעלות את הפקדונות ב-0.1 נקודות האחוז בבמוצע. בפיקדון יומי בריבית קבועה הבנק השאיר את הריבית כפי שהיא ולא העלה אותה.

בנק מזרחי טפחות

נראה שהבנק סוף סוף מתעורר: אחרי הפועלים ודיסקונט, הבנק מעלה בצורה משמעותית את הריבית בפיקדון לשנה בריבית משתנה ב-1.65 נקודות האחוז, ומציע ריבית של 4.15%. מדובר בריבית הגבוהה ביותר מבין הבנקים על פיקדון שכזה, אבל כשמסתכלים באותיות הקטנות מגלים שהפיקדון הזה מוצע עד סוף חודש ינואר, 31.1.23.

בנק יהב

בבנק בחרו שלא להעלות בכלל את הריבית בפיקדון לשנה בריבית משתנה ובעוד שריבית בנק ישראל עלתה, בבנק השאירו את הריבית על 2.8%, כחצי משיעור ריבית הפריים במשק. על שאר הפקדונות שהבנק מציע, הוא העלה את הפקדונות בשיעור נמוך של 0.2 נקודות האחוז.

הבנק הבינלאומי

הבנק מציע ריבית בפיקדון לשנה בריבית משתנה של 2.95%, גבוהה יותר משל הבנקים הגדולים במשק אך עדיין לא מדובר בהעלאה זהה לזו של בנק ישראל. אם תפקידו סכום של 50 אלף שקלים ומעלה תקבלו בפיקדון לשנה 3.45%. מצד שני, אם אתם מתכננים להפקיד סכום כסף גבוה, כדאי לבחון אופציות השקעה נוספות מחוץ לבנק.

בנק ONE ZERO

הבנק של אמנון שעשוע מתהדר בכך שהוא מגלגל את כל עליית הריבית לפיקדונות של הלקוחות. כנראה שאחרי כמה העלאות רצופות, הבנק החליט שלא להעלות כלל את הפקדונות בריבית משתנה בנזילות חודשית ויומית. כלומר, הבנק בחר שלא לגלגל את העלאת הריבית ללקוחות. בנוגע לפיקדון לשנה בריבית משתנה, הבנק העלה את הריבית ל-4% והוא מציע את אחת מהריביות הגבוהות במשק.  

בנק ירושלים

מאז חודש אפריל, עת התחילו העלאות הריבית במשק, בנק ירושלים הציע ריביות גבוהות מאוד ביחס לבנקים המתחרים. בפיקדון לשנה בריבית משתנה הבנק העלה את הפיקדון כמעט בגובה ריבית בנק ישראל, ל-3.75%. בפיקדון לשנה בריבית קבועה הבנק יעניק ללקוחות ריבית של 4.10%. בבנק ירושלים תוכלו לפתוח חשבון אך ורק לפיקדון ללא העברת פעילות לבנק וללא עמלות כלל.

הבנקים מקשיחים תנאים

אל תמהרו לסגור את הכסף בבנק. בזמן שהבנקים מעלים את הריביות הם באותה העת מקשיחים עמדות: מציעים ריביות אטרקטיביות ללא תחנות יציאה כלל וסביר להניח שאם תצטרכו את הכסף לא תוכלו למשוך אותו. במקרים אחרים, אם תרצו למשוך את הכסף שלא בתחנת יציאה הבנק יגבה מכם קנס גבוה מאוד.

נקודה נוספת שחשוב לשים לב אליה היא הריביות שהבנקים מציעים על הפקדונות הנזילים: היומיים, השבועיים והחודשיים. שם הריבית היא מאוד נמוכה. ככל שהנזילות גבוהה, כך הריבית נמוכה ויכולה להגיע לעשירית האחוז בלבד.

ואם יש לכם כסף להשקעה לטווח הארוך, לא בטוח שדווקא לסגור אותו בבנק זה הפתרון הנכון עבורכם. תבדקו גם בבתי השקעות וחברות הביטוח, יכול להיות שהשקעה בקרן כספית, אג"ח או קופת גמל להשקעה יכולה להתאים עבורכם יותר. בקרן כספית למשל תקבלו כמעט את כל ריבית בנק ישראל - 4%, בעוד שבבנקים כדי לקבל ריבית כזו תצטרכו לסגור את את הכסף לשנה ויותר.