השביתה שמתקיימת היום (שני) נגד הרפורמה המשפטית מעסיקה לא מעט מעסיקים ועובדים. בין אם בשיחות המסדרון, בחדרי הישיבות, או במיילים הרשמיים, הקרע בעם הגיע למקומות העבודה ומעלה איתו שאלות רבות. מדריך שיצרנו יחד עם עורכת הדין רותם ניסים, שותפה במשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות', מומחית לדיני עבודה, עונה על כל השאלות עבור העובד והמעסיק.
האם המעסיק יכול לאסור על העובד לקחת חופש ביום המחאה?
מעסיק הוא אשר מאשר את ימי החופשה של העובד והוא יכול לסרב לבקשת העובד לצאת לחופשה, גם כשיש הפגנה. המעסיק אף רשאי לסרב לבקשת עובד לצאת להפגנה וחשוב לעבודתו. עם זאת, יתכן שמעסיק שיכריז באופן רשמי שהסיבה למניעת החופשה היא ההפגנה, יהיה חשוף לתביעה, בין היתר, במסגרת חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה.
האם אפשר לפטר עובד כי השתתף למחאה או הביע עמדה פוליטית ברשתות?
יש הבדל משמעותי בין המגזר הפרטי לזה הציבורי. במגזר הפרטי, ניתן לפטר עובד שהביע עמדה פוליטית רק אם היה טעם או ריח של הסתה בדבריו. במגזר הציבורי, בשונה מהפרטי, יש הנחיה גורפת שלא להביע עמדה פוליטית, למעט חריגים מסוימים. לכן, הבעת עמדה יכולה לחשוף את העובד לסנקציות, או אפילו לפיטורים. זה בדרך כלל יהיה קשור לתוכן הפרסום - אם היה בוטה, או אלים, יתכן שיש מקום לפיטורים.
האם המעסיק יכול לחייב עובדים להגיע להפגנה, לסגור משרדים ולקחת יום חופש?
מעסיק לא יכול בשום מקרה לחייב את העובדים להגיע להפגנה.
אם המעסיק סגר את המשרדים ביום ההפגנה, על מנת למחות, הוא יכול לכפות על העובד לקחת חופש באותו יום, אם הודיע על כך מראש ובתום לב. עם זאת, נושא תום הלב בכל הקשור להפגנה על רקע פוליטי עוד לא הגיע לפתחו של בית הדין, ויתכן שבית הדין יקבע כי כפיית חופשה על מי שאינו חפץ להפגין, היא פעולה בחוסר תום לב.
לחילופין, אם החליט על כך ברגע האחרון, המעסיק יכול להחליט לשלם לעובד על יום זה. אם אין לעובד יום חופשה צבור, המעסיק מחויב לשלם את יום העבודה, גם אם השבית את העבודה.
עובד הביע דעה ברשתות, האם למעסיק מותר להעיר לו?
יש הבדל מובהק בין עובדי המגזר הציבורי והמגזר הפרטי. במגזר הציבורי, יש הנחיה גורפת להימנע מלהביע עמדה פוליטית, במיוחד עמדה בוטה או כזו המהווה הסתה. במגזר הפרטי, מעסיק לא יכול למנוע מעובד להביע עמדה פוליטית, במשרד או ברשתות.
המעסיק שלי הפך לפעיל במאבק נגד הרפורמה, וגם משתמש בשם החברה בנאומים בהפגנות ובפרסומים רשמיים. האם אני יכול לבקש ממנו להפסיק?
חד משמעית לא. למעסיק, כמו לעובד, יש זכות לאג'נדה ולעמדה פוליטית, והוא יכול להשתמש בשם החברה ואפילו לשלוח לעובדים מיילים בעלי אופי פוליטי.
המעסיק תלה על המשרדים שלנו פרסומת גדולה בעלת אופי פוליטי, וחתם בשם החברה. האם אני יכול לבקש ממנו להסיר את הפרסומת?
כל עוד לא מדובר בכרזה שיש בהן משום הסתה, המעסיק רשאי להביע אג'נדה, ובין היתר גם לפרסם בפוסטים ברשתות, או בפרסומת במשרד שלו, את עמדתו הפוליטית.
מה קורה במגזר הציבורי ובמערכת החינוך?
ארגוני העובדים הגדולים במשק, ובפרט ההסתדרות, הודיעו שלא יצטרפו לשביתה ביום שני. בהתאם פרסם הממונה על השכר במשרד האוצר תזכורת של התקנות, ולפיהן אין לשלם שכר לעובד שלא מגיע לעבודתו. עובדי ציבור יוכלו לקחת יום חופש אם אישרו זאת מראש מול מעסיקיהם. הדברים נכונים גם לגבי עובדי מערכת החינוך, המורים ואף התלמידים. שר החינוך הבהיר היום שמורה שלא יגע לעבודתו לא יקבל שכר, וכן שהוא מורה לרשום היעדרות לתלמידים שלא יגיעו ללימודים.