שיעור הישראלים המועסקים עלה קלות בחודש מרץ ועומד כעת על 61.9% מהישראלים, לעומת 61.7% בחודש פברואר. שיעור הבלתי מועסקים ירד מעט, מ-3.7% מהעובדים בחודש פברואר, ל-3.3% מהעובדים בחודש מרץ. המשמעות היא שכ-17 אלף ישראלים חזרו למעגל העבודה.
סיקור N12
- גייסו מיליוני שקלים - ולא יכניסו אותם לישראל
- הסעיף בחוק ההסדרים שעלול להקפיץ את הארנונה
- נחתם הסכם תקציבי בין משרדי האוצר והתחבורה
- היקף המשכנתאות ירד ב-50% בשנה האחרונה
אחרי שנה רצופה של העלאות ריבית, ניתן היה לשער כי שיעור האבטלה יעלה עקב פיטורים וצמצומים בעסקים השונים. בינתיים, זו מגמה שלא מספיקה על מנת להזיז משמעותית את מחט האבטלה. עם זאת, נראה שעליות הריבית והאינפלציה "דחקו" ישראלים אל מעגל העבודה. בחודש ינואר כ-38 אלף ישראלים שלא השתתפו בכוח העבודה הוגדרו כמתייאשים מחיפוש עבודה, בעוד בחודש מרץ רק כ-11 אלף נותרו מיואשים.
בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בודקים גם באופן ממוקד האם מעסיקים צמצמו את שעות העבודה של העובדים מסיבות כלכליות. נתון כזה היה יכול להראות האם מעסיקים "מהדקים את החגורה" בצל העלאות הריבית והאינפלציה הגבוהה. למרות זאת, בחודש מרץ הנתון הזה נותר נמוך, כ-11 אלף עובדים ששעות עבודתם צומצמו, בדומה לחודשים קודמים.
סקר כוח אדם הוא המקור העיקרי למידע על כוח העבודה בישראל והוא נערך באופן שוטף על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בחודש מרץ עמו עליו כ-16,700 בני 15 ומעלה, שמייצגים תושבים קבועים, תיירים - ותושבים ארעיים.