תוקף של שורת מוצרים מן החי יוארך - כך פורסם אתמול (ראשון) ב"המהדורה המרכזית". עד עכשיו, משרד הבריאות הוא שקבע את תוקף המוצרים יחד עם משרד החקלאות. מוצרי ייבוא של דגים, בשר ועופות התאפיינו בתוקף מאוד קצר. אלא שכעת משרד החקלאות מאפשר ליבואנים וליצרנים לקבוע בעצמם את התוקף למוצרים, בכפוף לכמה נהלים - מהלך שעתיד להאריך את התוקף. פעמים רבות, אם משלוח היה מעוכב בנמלים, היבואן היה מפסיד מאות אלפי שקלים והלקוחות אלו שהיו סופגים את המכה הכלכלית.
כך למשל, עוף טרי שהיה משווק לחמישה ימים, מעתה ישווק במשך שבעה ימים. בשר קפוא שהיה משווק ל-15 חודשים, מעתה ישווק ל-24 חודשים. גם דגים טריים, אחת המחלוקות הקשות ביותר בתחום, שהיו משווקים לחמישה עד שבעה ימים, מעתה ישווקו בין 10 ל-12 ימים. בשר טחון שהיה משווק לחודשיים מעתה ישווק לארבעה חודשים. דגים קפואים ששווקו ל-12 חודשים מעתה ישווקו ל-24 חודשים.
כעת, על משרד החקלאות לשים דגש על הפיקוח כדי שלא נראה מוצרים מקולקלים שנמכרים בחנויות המזון. לפי משרד החקלאות, יש למשרד די כוח אדם כדי להנכיח את זה בשטח ולנסות לבוא לקראת הצרכנים עם הוזלה משמעותית במחירים.