משרד התחבורה הפסיק לאחרונה את פעילותו של קו 511 שחיבר ישירות את קריית שמונה לבית החולים צפת. אבי בן ה-55, שמגיע לבית החולים כדי לקבל טיפולים כימותרפיים, שיתף בשיחה עם N12: "צריך להיגרר בדרכים שעתיים, יחד עם הטיפולים זה סוג של גיהנום".
חשוב להבהיר כי על אף שמדובר בקו שמפעילה חברת נתיב אקפרס, את ההחלטות על התחנות והקווים מקבלים במשרד התחבורה. "מסתבר שגם ב- 2023 אוטובוס ישיר לבית חולים הוא לא שירות בסיסי בישראל", זעם אבי, "לא חשבתי שזה משהו שצריך להילחם עליו. היום כשאני צריך להגיע לבית חולים אני צריך להחליף כמה אוטובוסים ולהיגרר שעות בדרכים".
שולה בת ה-40, נאלצת להגיע לבית החולים זיו לצורך טיפולי פוריות. "הטיפולים גם כך קשים ומתישים, וזה שאני צריכה להגיע ולחזור לבית החולים וממנו בשני אוטובוסים זו מכה רצינית", שיתפה. "אני מגיעה הביתה מותשת לחלוטין וכמעט לא מתפקדת עד הטיפול הבא".
"אין לנו כסף למונית, זו מכה רצינית"
גם רחל, קשישה בת 80, חווה את אותו הקושי. היא חלתה בעבר במחלת כבד - ונאלצת לעלות לטיפולים במרפאות המרכז הרפואי זיו אחת לשבועיים לצרכי מעקב. "לפני שלושה חודשים גיליתי שהתחנה בבית החולים בוטלה ללא הודעה מוקדמת", סיפרה, "בתום הטיפול שאליו נסעתי בשני אוטובוסים וכבר הייתי מותשת לחלוטין ולכן בלית ברירה הזמנתי מונית ספיישל כדי להגיע הביתה ללא טרטורים מיותרים".
סימה בת ה-58 שסובלת מנכות ובעלה שנעזר בכיסא גלגלים נוסעים גם הם לבית החולים בצפת לשירותים רפואיים. "מאחר ושירותי הרפואה בקריית שמונה מצומצמים ובכדי שלא להמתין 4-6 חודשים לתורים לבדיקות של רופאים מומחים או MRI, אנחנו צריכים לקבוע את הבדיקות בבית החולים זיו בצפת", ציינה.
"אני צריכה ללוות את בעלי לבדיקות כיוון שהוא זקוק לעזרה. לפני מספר חודשים החליטו להפסיק את קו האוטובוס הישיר לבית החולים ואנחנו צריכים לנסוע בשני אוטובוסים. אני, נכה בעצמי, צריכה לקפל כסא גלגלים, לעזור לבעלי לעלות ולרדת מהאוטובוס, לפתוח כסא גלגלים ולדחוף אותו", תיארה. "זה מספיק קשה באוטובוס אחד אז תחשבו מה אני צריכה לעבור בשני אוטובוסים. כסף למונית אין כיוון ששנינו מתקיימים מקצבאות של הביטוח הלאומי".
אביבה זריהן ויצמן, חברת מועצת קריית שמונה המועמדת לראשות העיר, פנתה במכתב לשרת התחבורה רגב, בנוגע לביטול הקו: "קריית שמונה היא עיר ללא בית חולים ועם שירותי בריאות מצומצמים ביותר. אנשים רבים, ביניהם מבוגרים, קשי יום זקוקים לשירותי רפואה של בית חולים ובאין כזה בעיר עליהם להגיע או להשתחרר במצב רפואי קשה מבית החולים צפת. ייתכן וקו ישיר זה אינו כלכלי, אולם קריית שמונה היא עיר בתחומי מדינת ישראל ותושביה כמוהם גם תושבי הישובים באזור זכאים לשירותים בסיסיים של תחבורה זמינה ורפואה נגישה".
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "משרד התחבורה והרשות לתחבורה ציבורית מקדמים בימים אלה שינויים בקווי התחבורה הציבורית באזור צפת והסביבה במספר פעימות בחודשים הקרובים, במטרה לשפר ולייעל את השירות הקווי לנוסעים. במסגרת שינויים אלו, המשרד בוחן גם את הקשר בין קריית שמונה לצפת ובייחוד לבית החולים זיו במטרה לטייב ולחזק את הקשר בין שתי הערים. יצוין כי קו 511 מבצע 20 נסיעות יומיות לכל כיוון וממשיך לשרת את הקשר בין קריית שמונה לתחנה המרכזית בצפת, ממנה ניתן להגיע בשירות עירוני תדיר לבית החולים".