כל מי שניסה להזמין בגדים, נעליים או כל מוצר אחר באתרי האינטרנט הבין-לאומיים גילה מהר מאוד שהמחירים גבוהים יותר בשל התחזקות האירו והדולר לעומת השקל. וכשהנתונים כאלה, כדאי מאוד להשתמש בטריקים שיוזילו לכם את הקניות.
יאנה לוי, בלוגרית אופנה, מסבירה: "אם ראית חולצה של מותג שאת מאוד אוהבת, יש לך אופציה לחפש לפי תמונה. היום רוב האפליקציות נותנות לך את האפשרות הזאת". למשל, טריק חפש את התמונה שמאפשר לכם למצוא את אותו מוצר במחיר הרבה יותר נמוך.
כמה יותר נמוך? שימו לב לפערים: נתחיל עם הדוגמה הראשונה, סניקרס של חברת נייק. ניתן לראות שהנעליים הללו עולות באתר טרמינל איקס 400 שקלים.
אלא שלאחר מכן, לחצנו על המקש הימני בעכבר, ונפתחה לנו אפשרות לחפש את התמונה של המוצר. מצאנו את אותו מוצר, את אותן נעליים בחצי המחיר בסטורי ב-200 שקלים.
אם מצאתם מוצר שאתם אוהבים, אל תמהרו להכניס את פרטי כרטיס האשראי. אלא קודם כול, תלחצו על המקש הימני בעכבר, לאחר מכן תלחצו על חפש התמונה בגוגל, ואז תוכלו לראות את כל האתרים האחרים שמוכרים את המוצר הזה או מוצר דומה, להיכנס אליהם ולבדוק אם המחיר נמוך יותר.
למשל - הכפכפים של חברת מליסה. ניתן לראות שהכפכפים הללו עולים בעדיקה סטייל 224 שקלים. מחיר גבוה. אלא שלאחר מכן שוב יישמנו את הטריק הזה, לחצנו על התמונה ומצאנו את אותן נעליים במחיר הרבה יותר נמוך, 168 שקלים.
ואת השיטה הזאת ניתן ליישם גם כשקונים מוצרים לעיצוב הבית. באתר של רשת גולף מצאנו כרית שעולה 75 שקלים. אחרי שעשינו שוב את הטריק, מצאנו כרית דומה בעדיקה – במחיר הרבה יותר נמוך – 45 שקלים.
"יש המון דרכים וטריקים וטקטיקות קטנות ומאוד מאוד פשוטות להוזיל משמעותית סל קניות ממוצע", מסבירה רותם דבש, בלוגרית אופנה ולייף-סטייל באינסטגרם. "אם זה למשל באסוס, אם נחליף בהגדרות שלנו את המדינה מישראל לבריטניה, ואת הטבע משקל לפאונד, זה יכול להיות להוזיל משמעותית סל. יכול גם להגיע לסביב ה-80, 90, 100 שקל לפריט".
לדבריה, "מאז שגיליתי את הדרך שאני יכולה להזמין מטורקיה, יותר נכון מזארה טורקיה, ברשקה טורקיה, פול אנד בר טורקיה או כל רשת עולמית אני פשוט לא מאמינה להבדלי המחירים והפערים שקיימים".