לאחר שהוחלט על ידי השרים שלמה קרעי ודוד אמסלם להעביר את מישאל וקנין מתפקידו כיו"ר דירקטוריון חברת דואר ישראל, זאת בטענה כי הוא "אינו ממלא את תפקידו כראוי", הערב (שלישי) טוענת היועמ"שית גלי בהרב מיארה כי ההחלטה "לוקה בפגמים מהותיים היורדים לשורשו של הליך ומביאים לבטלותו".
"הסמכות הנתונה לשרים, להעביר דירקטור מתפקידו מן הטעם ש'אינו ממלא תפקידו כראוי', נועדה למקרים חריגים ביותר ומחייבת רף גבוה של כשל במילוי התפקיד המבוסס על תשתית עובדתית מוצקה״, טענה היועמ״שית. "במקרה זה לא עלה בידי השרים להניח תשתית עובדתית שהולמת את הפעלת הסמכות החריגה. כמו כן, במסגרת קבלת ההחלטה נפלו פגמים בהליך השימוע שנערך ליו"ר, שבהצטברותם יחד עם יתר הפגמים, מצדיקים את ביטול ההחלטה".
בהודעה פירטה מיארה כי חוק החברות הממשלתיות נועד על מנת ליצור את החיץ בין הדרג הפוליטי לבין החברה, על מנת למנוע מעורבות של הממשלה בפעילותה העסקית של החברה. בדרך זו, לדירקטוריון מתאפשר "למלא את תפקידיו תוך הפעלת שיקול דעת עצמאי לטובת החברה". עוד הוסיפה כי "בהתאם לכך, החלטה של שרים לסיים את כהונתו של דירקטור צריכה להתקבל לאחר היוועצות ברשות החברות ולהיעשות בזהירות רבה, תוך תשומת לב לאינטרס הציבורי".
בחודש מרץ האחרון, כשלושה חודשים לאחר כניסת שר התקשורת לתפקידו, הודיע השר ליו"ר דירקטוריון חברת הדואר כי הוא סבור שעליו לסיים את תפקידו "על מנת שהחברה תוכל להשלים בהצלחה את תכנית ההבראה, לצעוד בבטחה להפרטתה המתוכננת והכל כדי להביא לשיפור השירות לציבור". לפי היועמ"שית, מהתייחסות רשות החברות עלה שיו"ר הדירקטוריון התמודד עם אתגרים משמעותיים ודווקא הוביל מהלכים מורכבים הנובעים מהליכי ההבראה וההפרטה עליהם החליטה הממשלה.
רק השבוע הציג דואר ישראל נתונים חיוביים אודות תפקודו הכלכלי. במחצית הראשונה של שנת 2023, הסתכם הרווח הנקי של החברה ב-29 מיליון שקלים, מתוכם 21 מיליון שקלים ברבעון השני - וכן נרשמה צמיחה בשיעור של 12% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.