החשב הכללי פרסם היום (ראשון) את הדוחות הכספיים של מדינת ישראל לשנת 2022. לפי הדוחות, ישראל סיימה את שנת 2022 עם עודף תקציבי של כ-9.9 מיליארד שקלים, כ-0.6% מהתוצר, זאת לעומת יעד גירעון של כ-3.5% מהתוצר. עם זאת, מאז החודשים האחרונים הגירעון הולך ומעמיק, בצל הכנסות יורדות ממסים והוצאות הממשלה שהולכות וגדלות.
לקריאת הדוחות הכספיים המלאים לחצו כאן.
סיקור N12
- האינפלציה מאטה בקצב מהיר מהצפוי, ירדה ל-4.2%
- הלמ"ס: נמשכת הצניחה במכירת הדירות החדשות
- בנק ישראל השאיר את הריבית ברמתה הנוכחית
- חשש שהמדינה לא תעמוד ביעדיה: הגרעון ממשיך להעמיק
לראשונה, מפרסמים באוצר את אומדן שווי קרקעות המדינה. לפי הדוחות, המדינה מחזיקה בקרקעות בערך כולל של כ-1.166 מיליארד שקלים. לסכום הזה הגיע החשכ"ל בעבודה משותפת עם רשות מקרקעי ישראל והשמאי הממשלתי.
"סוכניות הדירוג מצפות לוודאות כלכלית"
עוד לראשונה, מציג החשב הכללי את יתרת הקרן לאזרחי ישראל, שהוקמה במטרה לנהל את הכנסות המדינה ממאגרי הגז. נכון לדצמבר 2022 היו בקרן כ-2,174 מיליוני שקלים. הקרן צפויה לגדול משמעותית בשנים הקרובות. במסגרת הדוחות הכספיים, מפרט החשכ"ל יהלי רוטנברג גם אירועים משמעותיים שהתרחשו לאחר סיום שנת הדיווח.
כך לדוגמה, מזכיר רוטנברג את שינוי תחזית הדירוג האשראי של ישראל בסוכנויות הדירוג השונות. על כך נכתב בדו"ח: "סוכנויות הדירוג מצפות לוודאות כמה שיותר גבוהה ורואות בה חשיבות רבה. מבחינת סוכנויות הדירוג, ודאות כלכלית מתבססת, בין היתר, על הסכמה רחבה בישראל לשינויים המשפטיים ולעוצמת המוסדות בישראל".
בהמשך לנתונים, מסר החשב הכללי יהלי רוטנברג: "הדוחות הכספיים של מדינת ישראל מספקים תמונת מצב מלאה ומפורטת ביותר אודות פעילות הממשלה והגופים המאוחדים. הדוחות כוללים חידושים רבים ומידע נוסף, והם תוצר של עבודה מעמיקה, שימוש במערכות מידע רבות והשקעה רבה בדיגיטציה וחדשנות של התהליכים הכספיים, בהובלת אגף החשב הכללי ובשותפות עם מאות אנשי כספים בממשלה ובגופים המאוחדים".