התרחבותה והתארכותה של המלחמה מסכנים את יכולת המדינה לספק ביטחון מזון לאזרחי ישראל, טוען איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים. באיגוד אומרים כי לממשלת ישראל אין אסטרטגיה סדורה בנוגע לביטחון המזון בישראל ומצביעים על היעדר מחסני חירום עם מלאי מזון מספק לשעות חירום.

הדברים עלו במכתב ששלחו נשיא התאחדות התעשיינים ד"ר רון תומר ויו"ר איגוד המון דודי מנביץ' ליו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן (הליכוד). "התרחבותה של המלחמה לגזרות נוספות והימשכותה על פני תקופה ממושכת, לצד היעדר מעורבות של המדינה באבטחת אספקת המזון בשעת חירום, עלולות להעמיד בסיכון את תעשיית המזון ויכולתה לספק ביטחון מזון לתושבי ישראל לאורך זמן", נכתב.

באיגוד טוענים כי המצב הנוכחי מהווה כשל מערכתי במוכנות המדינה לתרחישי חירום ולהבטחת ביטחון המזון ורציפות אספקת מוצרי המזון בשעות חירום. "לא בוצעה כל התאמה בהיקפי מלאיי החירום לחומרי הגלם לתעשיית המזון ועדכון רשימת מוצרי המזון הנדרשים בחירום בהתאם לצרכי השוק. יתרה מכך, מלאיי החירום נשענים כמעט לחלוטין על המגזר הפרטי", נכתב.

מורדים חות'ים על רקע הספינה גלקסי לידר שנחטפה (צילום: רויטרס)
מורדים חות'ים על רקע האניה גלקסי לידר שנחטפה לתימן|צילום: רויטרס

במקביל אומרים באיגוד שאיומי המורדים החות'ים בתימן על התובלה הימית מסכנים הגעה של חומרי גלם ומזון מיובא לישראל. דבר זה מגביר את התלות של המשק הישראלי בתעשיית המזון המקומית.

מכאן דורשים באיגוד מהמדינה להציב יעד של שימור 75% ייצור מקומי של המזון בישראל כדי למנוע מחסור חמור במלחמות ובמצבי חירום. במסגרת זו תוקפים בהתאחדות התעשיינים את היעד הממשלתי להגדלת היקף יבוא מוצרי המזון ל-50%.