ישיבה טעונה בוועדת הכספים על הכנסת הצעת חוק תקציב נוסף ל-2023 שנועדה להגדיל את התקציב ולהתאימו לצורכי המלחמה. חברי הכנסת התקוממו בפני נציגת משרד האוצר על כך שלא הובא בפנים תקציב מפורט על סעיפיו השונים שיאפשר להבין כיצד הוסטו הכספים בין הסעיפים השונים לעומת התקציב המקורי שאושר בחודש מאי.
• לקצץ במשרדים המיותרים? הממשלה הוסיפה להם כסף
• כל הבעיות בתקציב החדש שאישרה הממשלה | שאלות ותשובות
• הכספים הקואליציוניים שדווקא בהם בחר שר האוצר לקצץ
• נציגי הקואליציה: הקיצוץ בתקציב לא מספק - בכל זאת נתמוך
"אתם מביאים פה תקציב חדש. אנחנו צריכים לצלול לתוך כל סעיף ולהבין מה עשיתם", אמר ח"כ גלעד קריב (העבודה). "איך אני יודע מאיפה היו ההסטות שעליהן דיבר השר [סמוטריץ'] לתחום האזרחי? מאיפה קיצצתם?", הוסיף ח"כ חמד עמאר (ישראל ביתנו). לקחתם את התוספות מאיזה מקום וחשוב שנדע מאיפה לקחתם", אמר קריב.
היועצת המשפטית של הכנסת שגית אפיק שהגיעה לדיון הטיחה ביקורת קשה בנציגי האוצר על המנגנון שבו מקודם התקציב המעודכן: "תקציב נוסף זו דרך המלך כשיש לנו את לוחות הזמנים שמאפשרים פיקוח נדרש. מנעתם את הפיקוח פעמיים: גם בכך שלא הגשתם את הנתונים שיש לכם", אמרה אפיק תוך שהיא מתייחסת להפרת החוק מצד משרד האוצר שלא הגיש דוח הפרשים עד ל-1 בנובמבר. "פעם שנייה מנעתם את הפיקוח בכך שהכנסת נאלצת להגיש את חוק התקציב הנוסף הזה בלוחות זמנים מאד דחוקים. זה זמן שהוא כמעט בלתי אפשרי".
"השעה מאוחרת, באנו לדון בתקציב המדינה", התלונן ח"כ ולדימיר בליאק (יש עתיד). "אתם רוצים להצביע מחר על התקציב ועוד לא קיבלנו את דפי ההחלפה", התייחס בליאק לדפים שנועדו להבהיר את הסכומים העדכניים שהממשלה רשאית להוציא על יעדים שהוגדרו מראש בהשוואה לסכומים הקודמים.
בהמשך החלו הח"כים לדון בסעיפים השונים, שהשינויים בהם עוררו שאלות רבות. "כשאתם אומרים שהיה גידול תביאו את הנתונים שנדע מאיפה זה הגיע", ציין קריב. "לאור זה שמביאים תקציב מאד חריג לאור זה שהיה מדובר בהוצאות שקשורות למלחמה, המינימום היה לקבל מהאוצר מסמך מסודר שיסביר לאן הולך הכסף".