המדינה תפצה את המעסיקים על חלק מהוצאות השכר שלהם על משרתי המילואים במסגרת עסקית חבילה שנועדה להגן על זכויות חיילי המילואים. בהודעה משותפת למשרדי האוצר והעבודה, ההסתדרות ונשיאות המגזר העסקי הודיעו הצדדים כי הגיעו להסכמה על שורת הטבות לעובדים ועובדות המשרתים במילואים, ובראשן הארכת תקופת ההגנה מפני פיטורים מחודש לחודשיים ומתן ימי היעדרות מהעבודה בתשלום לבני ובנות זוג של משרתי מילואים.
• שליש ממשפחות המילואימניקים: נמנעים מצריכת מוצרי יסוד
• פיטורים במלחמה: נשות המילואימניקים שנענשות דווקא עכשיו
• "חיילי צה"ל שרדו את חמאס - לא בטוח שיישרדו את הממשלה"
• המעסיקים: הממשלה תגרום לפיטורי מילואימניקים
המדינה תפצה את המעסיקים
ככל שהלכה המלחמה והתארכה הגבירו המעסיקים את דרישתם כי המדינה תשפה אותם בגין ההפרשות הסוציאליות שהם משלמים עבור עובדים שנעדרים מעבודה בשל שירות מילואים. ההוצאות אף זכו לכינוי מס המילואים של המעסיקים.
כעת, בעקבות סיכום בין משרדי הממשלה לבין נשיאות המגזר העסקי וההסתדרות, המדינה תשפה את המעסיקים בגובה של 20% משכרו של העובד משרת המילואים לכיסוי ההפרשות הסוציאליות. לצורך כך תקצה לצורך כך 2.45 מיליארד שקל במסגרת התקציב המעודכן ל-2024. הפיצוי למעסיקים ישולם רטרואקטיבית מ-7 באוקטובר 2023 ועד לסוף שנת 2024.
במסגרת ההסכם הסכימו נציגי המעסיקים להאריך את תקופת ההגנה מפני פיטורים אל מעבר לקבוע בחוק. לפי הסיכום, משרת מילואים ששירת 60 יום ומעלה בתקופת ההסכם, יקבל הגנה בפני פיטורים לתקופה של 60 יום לאחר תום שירות המילואים.
ימי היעדרות לבנות ובני זוג
בנוסף, יוענקו עד 8 ימי היעדרות בתשלום לבנות ובני זוג של משרתי מילואים באופן דיפרנציאלי, בתלות במספר ימי המילואים שביצעו. בכלליות, כל 31 ימי מילואים יזכו את משפחת משרת/ת המילואים ב-2 ימי היעדרות בתשלום. מי שישרתו 121 ימי מילואים ומעלה מפרוץ המלחמה ועד לסוף 2024 יקבלו 8 ימי היעדרות בתשלום.
לפי ההסכם, בני ובנות זוג של משרתי מילואים הם מי שיש להם ילד אחד לפחות מתחת לגיל 14; שיש להם ילד עד גיל 18 שחולה במחלה ממארת או מטופל בדיאליזה; שיש בהשגחתם או בטיפולם הבלעדי, קרוב שהוא אדם עם מוגבלות כהגדרתו בסעיף 5 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות; או שלו או שלבן/בת הזוג הורה חולה כהגדרתו בחוק דמי מחלה.
בן או בת זוג של משרת מילואים שמספר ימי החופשה בשכר השנתיים שלו הם יותר מ-35 יוכל לקבל רק חצי מימי ההיעדרות בתשלום במתווה הכללי, ורק עבור ימי מחלה.
בנוסף סוכם כי עובדים שלא התאפשר להם לנצל את מלוא ימי החופשה שלהם ב-2023 עקב נסיבות הנוגעות למלחמה יוכלו לגרור את ימי החופשה הבלתי מנוצלים שצברו בשנה שעברה גם ל-2024.
על ההסכם חתומים שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שר העבודה יואב בן-צור, יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד ויו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי. ההסכם שיוגש לממונה הראשית על יחסי העבודה עו"ד רבקה ורבנר לצורך רישומו כהסכם קיבוצי כללי ותוקפו מותנה בהרחבתו בצו הרחבה.
"העסקים ואנשי המילואים הופקרו"
"הדבר האחרון שאפשר לומר על ההסכם הקלוקל הזה, הוא שהוא ׳למען׳ אנשי המילואים", מסר ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים הכוללת את התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר והתאחדות הקבלנים בוני הארץ.
"זהו דיל בין האוצר להסתדרות שמפקיר את העסקים ואנשי המילואים כאחד, שכן הוא מעניק החזר חלקי בלבד לעסקים על משכורת אנשי המילואים, ובכך פוגע הן בעסקים והן במעמד אנשי המילואים שהופכים לנטל כלכלי עבור העסקים ולעובדים סוג ב׳", הוסיף תומר.
"נמשיך להיאבק למען קבלת החזר מלא על שכר המילואים וחיזוק מעמדם של המשרתים״.