הרבה אנשים מגיעים לתאילנד בשביל האוכל המסורתי. כולם מפנטזים כבר בשדה התעופה על טום יאם, פאד תאי, פאד קפאו - וכמובן, בננה לוטי. אבל לבנגקוק, אחת מבירות הקולינריה המובילות בעולם ויעד שעוברים בו מאות אלפי ישראלים בשנה, יש הרבה יותר מה להציע. ביקרנו בבירה התאילנדית וטעמנו גם מאוכל הרחוב הזול וגם בילינו במסעדות היוקרתיות ביותר באסיה.
gaggan anand restaurant
- סגנון: הודי
- תארים: המסעדה הטובה ביותר באסיה 2018-2015, המסעדה הטובה ביותר בתאילנד 2024
- מחיר: 1,500 שקל לאדם
גאגן אנאנד הוא אחד השפים המפורסמים בעולם והחשוב ביותר באסיה, ועל שמו נקראת המסעדה שלו. היא זכתה 3 פעמים בתואר המסעדה הטובה ביותר ביבשת והשנה נבחרה שוב לטובה ביותר בתאילנד.
תשכחו מכל מה שחשבתם על מסעדות יוקרה. המסעדה של גאגן, שנחשב לשף שפתח את עולם ה"פיין דיינינג" בבירת תאילנד, היא תיאטרון רוק, שואו של איש אחד, בלי מפות לבנות ובלי גינונים.
הארוחה במסעדת גאגן בנויה מ-22 מנות, והשף ההודי לוקח את המטבח המסורתי כמה צעדים קדימה, כשכל מנה מקבלת טיפול אחר. המחיר לאדם הוא 1,500 שקלים, כולל שירות ואלכוהול.
"אני חושב שהמטבח שלי והסגנון שלי הוא עליז מאוד, כיפי מאוד ועם זאת, יש רצינות רבה מאחוריו", אמר אנאנד ל-N12. "אי אפשר להשוות את המסעדה שלי עם אף אחת. זה בגלל החוויה שאנחנו יוצרים. האהבה לאוכל בשולחן שלי עוזרת להם לשכוח מחיי היום-יום שלהם ומהבעיות שיש להם בבית, וכשהם אוכלים את האוכל הם מרגישים שמחים. זה המסר שלי".
POTONG
- סגנון: סינית-תאילנדית
- תארים: כוכב מישלן, השפית הטובה ביותר באסיה
- מחיר: 550 שקל לאדם
בלב הצ'יינה טאון בבנגקוק, בסמטה קטנה וסודית, נמצאת מסעדת כוכב מישלן של השפית פאם, שהפכה להיות כוכבת בשמי המטבח התאילנדי והאסייתי בכלל.
השפית פאם, שהיא חצי סינית חצי תאילנדית, הרכיבה תפריט פיוז'ן של המטבח התאילנדי והסיני שבנוי על חמשת החושים. ארוחת טעימות כאן עם 20 מנות תעלה כ-500 שקלים לאדם.
"חמשת האלמנטים שלנו הם מלח, חומצה, תבלינים, תגובת מייאר ומרקם", אמרה פאם ל-N12. "אז בכל פעם שאני יוצרת תפריט, אני רוצה שכל החושים וכל האלמנטים יפעלו בבת אחת, כי אני מרגישה שכשלקוח מגיע וסועד בפוטונג זה יותר כמו חוויה".
שוק האוכל "גורמה מרקט" בסיאם פרגון
- סגנון: אוכל רחוב, חלקו תאילנדי
- תארים: כמה דוכנים נכנסו לרשימת המומלצים של מישלן
- מחיר: עשרות שקלים למנה
בגורמה מרקט בסיאם פרגון, הקניון שכל ישראלי מכיר - אפשר למצוא פה הכול, מפאד תאי ועד גיוזות. אוכל הרחוב בבנגקוק הוא כל כך טוב שמדריך מישלן המפונפן הכניס אותו למדריך שלהם.
בסיאם פרגון יש לא מעט דוכנים שהם מומלצי מישלן כמו הדוכן מדאם פטאיה (Madam Pahtehh) שבו תוכלו לאכול מנת מישלן בפחות מ-20 שקלים.
Suhring
- סגנון: גרמני
- תארים: 2 כוכבי מישלן
- מחיר: 780 שקל לאדם
אוכל גרמני משובח הוא דבר די נדיר באסיה. אבל התאומים תומאס ומתיאס סורינג מוכיחים אחרת. תפריט הטעימות בסורינג מבוסס על זיכרונות הילדות של התאומים.
Panich Wattana
- סגנון: אסייתי מסורתי (סיני-תאילנדי)
- מחיר: עשרות שקלים למנה
בעיר של חצי מיליון מוכרי אוכל רחוב, פשוט בלתי אפשרי ללכת בבנגקוק מבלי להיתקל בווק רוחש או בסיר מבעבע. הסאונד של העיר הוא הסאונד של האוכל.
מסעדת Panich Wattana היא אחד המקומות הכי טובים לנודלס בתאילנד. הם קיימים כ-30 שנה - ויש להם ציר שמתבשל פה מאז פתיחת המסעדה.
kyo bar
- סגנון: קינוחים
- מחיר: ארוחת טעימות בין 120 ל-180 שקל.
עכשיו הגיע הזמן לדבר על הקינוחים התאילנדיים. ולא, לא מדובר בבננה לוטי, את זה תשמרו לאיים. בקיו בר תקבלו ארוחת טעימות של קינוחים מיוחדים ולא רק מתוקים של השף פטיסרי דג', שנחשב לאחד מהשפים הטובים ביותר בעולם הפטיסרי.
דג' קוואשקי רצה להיות מספר אחת. המטרה שלו היא להראות לעולם ששף פטיסרי טוב יכול להגיע גם מתאילנד. "אני תאילנדי, אז ניסיתי להכין קינוח שהוא לא מתוק מדי. כלומר כמות מינימילית של סוכר", אמר דג' ל-N12. "אני משתמש בהרבה מאוד תבלינים ונגיעות של מליחות. אני עדיין לומד כל יום טכניקות חדשות".
אחרי הטעימות אנחנו מבינים שהטעמים העזים והאקזוטיים הם פוטנציאל לקינוחים שמתחרים בקלות במקרון הצרפתי או בטרמיסו האיטלקי.