בעוד תושבי הצפון מתמודדים עם מציאות של ירי רקטות בלתי פוסק והסלמה משמעותית, נראה כי חלק מנבחרי הציבור בוחרים להפנות את מבטם הרחק מעבר לגבול. אמש (שלישי) דיווחנו במהדורה המוקדמת כיצד שרים וחברי כנסת יוצאים לנסיעות רשמיות ברחבי העולם, רובן במימון משלם המיסים, בדיוק כאשר המצב הביטחוני המתוח דורש תשומת לב מרבית בישראל.

מי טס ולאן?

ניר ברקת - ארה"ב

שר הכלכלה, ניר ברקת, חזר לאחרונה מביקור בארצות הברית, אותו הגדיר כ"טיול כלכלי-מדיני". למרות שברקת מימן את הנסיעה מכיסו הפרטי, לשכתו סירבה לחשוף את העלויות הנלוות של הצוות המלווה והאבטחה - הוצאות שככל הנראה מומנו מכספי ציבור.

ניר ברקת (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)
ניר ברקת חזר מארה"ב|צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

מירי רגב - הונגריה

שרת התחבורה וחברת הקבינט המדיני-ביטחוני, מירי רגב, הספיקה לחזור מביקור בהודו וכבר מתכננת את הנסיעה הבאה להונגריה. עלות הביקור בהונגריה מוערכת ב-150 אלף שקלים. רגב טוענת כי מטרת הנסיעה היא לקיים פגישות עם שרים, אך עיתוי הנסיעה מעורר תהיות לאור היותה חברת קבינט. 

מירי רגב (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
מירי רגב|צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

יצחק וסרלאוף - לונדון

שר הנגב והגליל, יצחק וסרלאוף, החליט לטוס ללונדון לכנס רופאים השוקלים עלייה לישראל. זאת, למרות שבאזורי אחריותו מתנהלת לחימה עזה כבר שנה, ועשרות אלפי תושבים נאלצו לעזוב את בתיהם. וסרלאוף סירב לחשוף את עלות הנסיעה.

יצחק וסרלאוף (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
יצחק וסרלאוף|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שמחה רוטמן - ארה"ב 

חבר הכנסת שמחה רוטמן בחר גם הוא לטוס לארצות הברית בעיצומה של המתיחות הביטחונית. כמו עמיתיו, גם רוטמן סירב לחשוף את פרטי עלות הנסיעה.

ועדת חוקה (צילום: יואב דודקביץ', TPS)
חה"כ שמחה רוטמן|צילום: יואב דודקביץ', TPS

חיים כץ - צרפת

שר התיירות חיים כץ יצא לצרפת בעלות של 100 אלף שקלים.

חיים כץ (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
חיים כץ|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

כל הפוליטיקאים שנסעו טוענים כי נסיעותיהם הן במסגרת תפקידם הרשמי וחיוניות לקידום האינטרסים של ישראל. עם זאת, העיתוי של הנסיעות, בצל ההסלמה הביטחונית, מעורר תהיות. יתרה מזאת, חלקם מסרבים לחשוף את העלויות המדויקות של נסיעותיהם ופועלים בחוסר שקיפות בשימוש בכספי ציבור.

תגובות

מלשכת שר הכלכלה ניר ברקת נמסר בתגובה: שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, ביצע טיסת עבודה לארה"ב במסגרת תפקידו כאחראי על סחר החוץ של מדינת ישראל, במימון פרטי, כפי שנוהג בכל טיסותיו. במהלך הביקור נפגש עם בכירי חברי קונגרס, סנאטורים, בכירי המשק האמריקאי, אנשי עסקים בכירים ותקשורת אמריקאית, במטרה לקדם את הכלכלה הישראלית ולהעמיק את שיתופי הפעולה הכלכליים בין המדינות. במשרד הכלכלה והתעשייה פועלים 55 נספחים כלכליים ברחבי העולם, שפועלים לקידום הכלכלה הישראלית ולחיזוק הקשרים הכלכליים הבינלאומיים.

מלשכת שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף נמסר: השר וסרלאוף טס ללונדון להשתתף באירוע MedEx מיוחד שהוקדש לכ-100 רופאים יהודים מלונדון השוקלים עליה לארץ ישראל, וזאת על רקע המחסור החמור ברופאים בישראל בכלל ובנגב והגליל בפרט, וכחלק מתכנית לאומית רחבה שמשרד הנגב והגליל שותף לה. השר טס בחמישי בערב (19.9), וחזר ביום ראשון (22.9).

תגובת לשכת שרת התחבורה וחברת הקבינט מירי רגב: השרה הוזמנה להונגריה במסגרת תפקידה ואחריותה, ונסיעתה נועדה לקדם אינטרסים חשובים עבור מדינת ישראל. סוגיית העלות איננה בשליטתנו והינה נגזרת מהוצאות הביטחון שהשרה וצוותה אינם צד להן. במסגרת נסיעת הבזק (יומיים וחצי) השרה תישא דברים כדוברת המרכזית בטקס לציון אירועי השבעה באוקטובר, ונדמה שלאור היחס לישראל וליהודים באירופה אין צורך להכביר מילים על חשיבות העניין. מעבר לכך, השרה רגב תקיים שורת פגישות עבודה עם בכירים בממשל ההונגרי במטרה לקדם אינטרסים ישראליים ושיתופי פעולה מקצועיים ובמסגרת תפקידה ואחריותה. מיותר לציין כי הנסיעה אושרה בהתאם לנוהל על ידי כלל הגורמים הרלוונטיים.

תגובת לשכת חבר הכנסת שמחה רוטמן: "חבר הכנסת, שמאייש דרך קבע את ראש טבלת הנוכחות במשכן הכנסת, בזמני מושב ובזמני פגרה, מאמין מאוד בצורך בחיזוק ההסברה הישראלית ובהידוק הקשרים עם יהדות התפוצות ועם אוהבי ישראל שבעולם, מכל הגוונים והסוגים. בשנה וחצי האחרונות הצורך בכך התגבר משמעותית ולאחר מתקפת ה-7 באוקטובר, התווסף גם הצורך בהסברה ובחיזוק הסטודנטים היהודים בקמפוסים בארה"ב.

למרות העומס הרב בוועדת החוקה, שהיא הוועדה שחוקקה את מספר החוקים הרב ביותר בכנסת, וזינקה בכל מדד פעילות אפשרי, חבר הכנסת רוטמן נענה לאתגר ולהזמנות הרבות של הגורמים השונים בקמפוסים בארה"ב שביקשו לשמוע את דבריו ולחזק את הקשרים איתו ועם מדינת ישראל. כמובן שתאריכי הנסיעות, מטרתן ועלותן מדווחות ומאושרות בוועדת האתיקה של הכנסת.

מלשכתו של שר התיירות חיים כץ נמסר בתגובה: למשרד התיירות עשרות לשכות בחו"ל (כולל פריז) וחלק בלתי נפרד מתפקידו של השר הוא נסיעות לחו"ל לביקור לשכות והשתתפות באירועי תיירות בין-לאומיים. השר כץ יצא לביקור בן יומיים בפריז להשתתף ביריד התיירות הגדול ביותר בצרפת במסגרת זו קיים פגישות עם התעשייה המקומית, נציגי הקהילה היהודית והקתולית וכן ערך סדרה של ראיונות לתקשורת המקומית כל זאת במטרה לעודד את תנועת התיירות הנכנסת לישראל גם בימים אלו.