פרסום ראשון: ה-50 BEST חוזר - לאחר שבשנה שעברה לא התקיים בעקבות מלחמת חרבות ברזל. רשימת Best 50 מורכבת ממסעדות במזרח התיכון, מה שיוצר מפגש של שפים מישראל עם קולגות מלבנון, סעודיה, מצרים ומדינות נוספות. אם בשנתיים הראשונות האירוע עבר בצורה חלקה ובאמונה שהאוכל יכול לגשר על כל המחלוקת, אשתקד המארגנים החליטו שהם לא לוקחים סיכון וביטלו את האירוע החגיגי.

כעת, אנחנו מפרסמים לראשונה ב-N12 שהשנה, הטקס והמהדורה של דירוג המסעדות הטובות במזרח התיכון תתקיים בפעם הרביעית בחודש ינואר הקרוב. האירוע צפוי להתקיים באבו דאבי, בהשתתפות מסעדות מישראל ומכל המזרח התיכון.

וויליאם דרו, מנהל התוכן והמייסד של הארגון התייחס לקיום הטקס בתקופה המאתגרת "אנו מכירים בכך שזו תקופה מאתגרת במיוחד עבור רבים באזור, אך מאמינים שתפקידנו הוא לתמוך בענף האירוח בזמנים כאלה".

ארגון ה-50 BEST העולמי מסר: "לאחר הפסקה בטקס פרסים חי בשנה שעברה, הטקס יחזור בשנת 2025, באבו דאבי, ויספק הזדמנות לשפים, מסעדנים וחובבי קולינריה להתכנס ולהכיר במגוון ההישגים הקולינריים מכל רחבי האזור. כל המסעדות ב-19 מדינות במזרח התיכון וצפון אפריקה יישארו זכאיות להיכלל ברשימה".

כזכור, לישראל יש 6 נציגות ברשימה היוקרתית: מסעדת OCD של רז רהב, "ג'ורג' וג'ון", "מילגו ומלבר" בהובלת מוטי טיטמן, "אנימאר", "נומי" ומסעדת OPA של השפית שיראל ברגר.

מבין הרשימה הישראלית ובעקבות השנה הקשה שעוברת על הענף, מסעדת "אנימאר" של השף הילל תווקולי נסגרה. גם מסעדת "נומי" עברה שינוי ממסעדת שף לקונדיטוריה ורק לאחרונה, תומר טל, עזב את המטבח של מסעדת "ג'ורג' וג'ון" כפי שפורסם לראשונה ב-N12.

כפי שצוין, הטקס החגיגי, שנחשב לאוסקר של עולם המסעדות באזור, לא התקיים בשנה שעברה בגלל מלחמת חרבות ברזל. הדירוג של המסעדות הטובות במזרח התיכון פורסם באינטרנט בלבד והורכב ממסעדות שמגיעות מאבו דאבי, דובאי, ישראל, ערב הסעודית, מצרים, עומאן, ריאד, מרקש, דוחא, תוניס וגם – שלוש מסעדות מביירות, לבנון, כשמסעדת Em Sherif התברגה בעשירייה הראשונה.

מפגש בין שפים מישראל והקולגות מביירות ומהאזור באקלים הנוכחי המתוח - צפוי להיות מעניין, במיוחד שחלק מהשפים הערבים שמדורגים גבוה ברשימה עמדו לצד עזה והעלו ברשתות החברתיות תכנים נגד ישראל כמו המסעדה שמדורגת ראשונה "האחים אורפלי" מדובאי.

החזרה של הדירוג השנה מביאה עמה ציפייה גדולה בקרב חובבי הקולינריה והשפים מכל רחבי המזרח התיכון, שכן מדובר באירוע חשוב שמציג את המסעדות החדשניות והמובילות ביותר באזור. מדובר לא רק בתחרות יוקרתית, אלא גם בפלטפורמה שנועדה לקדם את המטבחים המקומיים ולהעצים שפים מכלל האזור, כולל שפים ישראלים שמתחרים עם קולגות ממדינות כמו איחוד האמירויות, לבנון, מצרים ומדינות נוספות.

על אף שהשנה הייתה קשה לכלל המסעדות והעסקים הקולינריים, הדירוג הנוכחי צפוי להאיר זרקור על המאמץ שהשקיעו השפים ובעלי המסעדות כדי לשמור על תרבות האוכל והקולינריה בישראל.