"בכל 10 שקלים שאני מעלה ללקוח, 3.2 מתוך זה מגיע לוולט", כך סיפר בעל מסעדה קטנה במרכז לתוכנית חיסכון אתמול (ראשון). חברת המשלוחים הגדולה בישראל ספגה לאחרונה ביקורת רבה בנוגע לדמי הטיפול והעלאת המחירים לצרכנים. כעת מתברר שהסיבה שהצרכנים סופגים את מרב העלויות, היא שהרשתות הגדולות משלמות עמלה נמוכה, ולעסקים הקטנים לא נותר אלא לגלגל את ההתייקרויות ללקוחות, בעיקר כדי לשרוד ולא כדי להרוויח.
"מה שהם עושים זו דרך להשתלט על השוק בצורה טכנולוגית ומתוחכמת, ששווה לשוק האפור", סיפר בעל המסעדה שמתח ביקורת חריפה על העמלות הגבוהות של רשת המשלוחים. את הריאיון הוא עורך בפנים מטושטשות בעקבות החשש שוולט תתנקם בו על הביקורת. "וולט בקלות יכולים להוריד את קצב העבודה והתנועה שלנו, אז כבעל עסק קטן שאין לו את האמצעים להתמודד עם מפלצות הטכנולוגיה הללו - אני צריך להיזהר".
מספר מסעדנים טוענים כי בחלק מהמקרים וולט מאפשרת בולטות לרשתות הגדולות, על פני המסעדות הקטנות, שטוענות כי העמלות שהן משלמות עשויות להגיע לעשרות אחוזים בחודש. "אני משלם לוולט 32 אחוז מכל מכירה, זה פוגע לי בהכנסה ומקצץ את הרווח עד לרמה של כמעט הפסד בחלק מהחודשים".

אילן זיגדון ממסעדת סבא ג'בטו ביקר את וולט בפנים גלויות: "בהיעדר פיקוח ותחרות, וכל עוד וולט לא מוכרזת כמונופול, העמלות הגבוהות ימשיכו להביא להעלאת מחירים במסעדות, ובסוף מי שמשלם על זה זה אך ורק הצרכן. כי למסעדות אין ברירה אלא להעלות מחיר".
חברת משלוחה, שמנסה לייצר אלטרנטיבה לוולט מתקשה לעשות זאת. הפערים בין החברות נותרים עצומים ובחלק מהמקרים, כך טוען מנכ"ל החברה, דניאל רחמים, כאשר ביצע מספר פניות לרשתות הגדולות וקרא להן להצטרף, קיבל תשובה שלילית.
"וולט היא חברה מפירת חוק שניסתה לייצר הסכמי בלעדיות ובהחלט היו מסעדות שהחליטו להתנתק מאיתנו רק כדי להיות בקרוסלה המיוחדת של 'רק בוולט'".

הטענות הקשות נגד וולט הגיעו ממספר מסעדנים ולא רק מבעלי חברות משלוחים. בינתיים, רשות התחרות פתחה בבדיקה נגד וולט בעקבות התלונות שהגיעו שהעלו חשד להסדרי בלעדיות עם המסעדות. בוועדת הכלכלה של הכנסת דנו בהעלאת דמי התפעול - ברקע הקריאה להכריז על וולט כמונופול.
תגובת חברת וולט: "הטענות והנתונים העולים בכתבה שקריים, ואין לנו הסכמי בלעדיות משום סוג עם אף בית עסק".