שנה מאתגרת עוברת על המדינה משלל סיבות והיבטים שידועים לכולם. גם חג הפסח הקרוב עומד להיות לא פשוט, בעיקר מבחינה כלכלית: מי שכבר סיים לערוך את הקניות לחג, לא יכול היה שלא לשים לב שבעיית יוקר המחיה עדיין משפיעה על הכיס של כולנו. אמש (רביעי) במהדורה המרכזית סיפרנו - איך זה נראה בפועל?
תחילה, הרשתות מדווחות על האטה משמעותית בקניות ועל ירידה בפדיונות של בין 5 ל-9 אחוזים. כמו כן, ישנם שינויים גם מבחינת עלויות הסל הממוצע: בשנה שעברה עמד הסל על 1,500 שקלים - גם אם נדרש מאיתנו להגיע מספר פעמים לסופר, כנראה שזה מה ששילמנו בממוצע. השנה, אחרי שקלול של כל עליות המחירים - שילמנו כ-1,700 שקלים עבור סל זהה.
_autoOrient_i.jpg)
אך הבעיה הנוספת היא שלא רק ששילמנו השנה יותר - גם קיבלנו פחות מוצרים בתמורה. בשנה שעברה עגלה ממוצעת עמדה על 100 מוצרים, והשנה עגלה כזו מכילה 90 מוצרים - עליהם שילמנו יותר.
את עליות המחירים הכי חדות ראינו אצל מוצרי הבשר, העופות והשוקולד - שעלו בעד 20 אחוזים. מוצרי חלב עלו ב-6 אחוזים, וגם מוצרים יבשים כמו קטניות - עלו בעוד 10 אחוזים.

למרות הכול - יש גם מעט מקום לאופטימיות: מחירי הפירות והירקות דווקא ירדו ב-15 אחוזים, וכך גם שמן הזית. לצד זאת, מחיר הדגים הקפואים ירד ב-5 אחוזים.
לסיכום, בפסח הזה אנחנו קונים פחות - ומשלמים יותר. שנה של מלחמה, תקציבים מלאים בגזרות - ואת ההשפעות הכלכליות ניאלץ להרגיש כולנו בשולחן החג.