ציפי משחקים  (צילום: אלבום פרטי)
צילום: אלבום פרטי

ב-7.10 יצא אליה, בעלה של ציפי גדרון מבית רימון שבגליל התחתון, למילואים כמפקד טנק. ומאז הוא היה כבר בשלושה סבבים מלאים, כאשר מדי פעם הוא נקרא לכמה ימים לעבודות תחזוקה של הטנקים. "קשוח", מחייכת ציפי (32), "הייתה ממש תחושה שכולם חוזרים והוא נשאר, גם עכשיו הוא אומנם לא במילואים אבל הוא כבר בהיכון לצו הבא", היא מספרת בשיחה עם mako.

לשניים שני ילדים: ילדה בת שבע וילד בן שלוש. ממש לפני אותה השבת התפטרה ציפי מעבודתה כשכירה כדי להקדיש את כל זמנה להקמת העסק שהם בנו ביחד, GROW  -  משחקי רצפה חינוכיים לבתי ספר. אליה עבד על הצד הפיננסי והבירוקרטי, וציפי, מעצבת תעשיתית במקצועה, היתה אחראית על העיצוב והרעיונות: "ואז הגיע ה-7.10 ועצר הכל".  

כיום, לדבריה מצבם הכלכלי לא פשוט: "אנחנו פחות או יותר חיים על המשכורת של אליה. הוא ביו-טכנולוג ועובד בחברת תרופות. אני מעבירה פה ושם חוגי אומנות לילדים וזהו. העסק לא מצליח ממש להתרומם".

מטרת המשחקים, היא אומרת, היא לאפשר למידה חווייתית בתוך השיעור, כאשר כל השיעור בנוי סביב משחק. "אנחנו חלק ממערכת הגפן. אנחנו מוכרים ופעילים לגמרי כיתות א' עד ג', והמטרה היא לממש את הפוטנציאל הטבעי שיש בכל ילד. הילד לא יושב ליד שולחן. יש המון אפשרויות הוא יכול לשחק לבד, עם קבוצה, או עם כל הכיתה. המטרה היא לא ללמד את הילד לקרוא וכתוב אלא ללמד אותו לאהוב לקרוא. הילדים הקטנים האלה מתמודדים עם המון מורכבויות ואנחנו רוצים לעשות להם את זה פשוט".

"זה התחיל בשנה ד' ללימודים", מספרת ציפי, "התבקשנו בפרויקט הגמר לעשות משהו שיעניין אותנו לעסוק בו במשך שנה שלמה. שני הדברים שהכי מדברים אלי הם חינוך ועיצוב. התחלתי לחשוב על פרויקט של עידוד מסוגלות בגיל הרך. מאז שנולדה הבת שלי לא רק שמצאתי סיבה לקום בבוקר מצאתי את הקול שלי, הבנתי איפה אני בעולם הזה, ושם זה התחיל. עשיתי את הסטאז' עליה. זה האינטרס הכי אישי שלילדה יהיה טוב ושהיא תקום בכיף לבית הספר. שאלתי את עצמי איפה אני יכולה לעשות לה ולכל הילדים את הכל פשוט יותר. אני לא באה מתחום החינוך אך אני באה מתחום פתרון בעיות, איך אני יכול בדרך הכי יצירתית לפתור בעיה, היו הרבה מחקרים וניסיונות, ועשיתי המון תצפיות".

ציפי משחקים  (צילום: אלבום פרטי)
צילום: אלבום פרטי

אלו מקצועות לומדים עם המשחקים האלה?

"במשחקים לא מקבלים רק משחק אחד אלא ערכה עם המון אפשרויות. יש שם למידה של כישורי שפה, קריאה, כתיבה, הבעה, ביטחון עצמי, קשרים חברתיים, דיבור מול כיתה, עם החברים, איך ללמוד לשמור על המקום שלי, על כבוד הדדי ושיתוף פעולה. אני גם תמיד מכניסה מספרים ללימוד חשבון, וכל מה שקשור ללימוד אנגלית. הכל מאד דינמי. המורה יכול לקחת את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה. בכל משחק יש 40 קלפים, כשכל כרטיס הוא משחק. אפשר לשחק שנה שלמה בלי לחזור על אותו משחק".

השחק מיועד רק לבתי ספר או גם להורים?

"מבחינת תוכן גם להורים, מבחינת תקציב הוא מיועד יותר לבתי ספר. עכשיו אנחנו מחכים לייצור מסין כדי לצמצם עלויות. עוד לא נכנסנו ממש לעניין של השיווק. אנחנו מקבלים עזרה מאפי בנאי, בעל משרד בנאי מדיה שעוזר לנו בהתנדבות". מה שחשוב כרגע לציפי ואליה הוא שיכירו אותם כמה שיותר, שישמעו על התוכנית וירכשו אותה: "אנחנו מתפללים שבכל בית ספר ילמדו דרך משחק, אנחנו נשמח לתת אותו לשבוע לניסיון".