המל"ל פרסם לאחרונה אזהרת מסע חמורה בדרגה 4 לחצי האי סיני לקראת חופשות האביב והקיץ, בהמלצה להימנע מנסיעה לאזור בשל חשש לאיומים ביטחוניים. האזהרה, שמציינת את הסיכון הגבוה עקב פעילות טרור באזור, מעוררת דילמה בקרב ישראלים רבים שמתכננים לצאת לחופשת פסח – האם להימנע מהיעד או לנסוע למרות הסיכון.
בשנים רגילות סיני היה יעד פופולרי מאוד במיוחד בתקופת הפסח, אז נהגו לחצות את הגבול כ-30 עד 40 אלף ישראלים. אולם השנה לאור המתיחות הביטחונית והאזהרות המתחדשות, נראה כי מספר המבקרים צפוי להיות נמוך משמעותית: "השנה לא נראה שתהיה נהירה כמו בשנים קודמות", אומר גיא שילה, מנהל קבוצת "אוהבי סיני" בפייסבוק. לדבריו, למרות האזהרה החמורה עדיין יש לא מעט ישראלים שמתלבטים, ויש כאלה שכבר החליטו לנסוע – "יש אנשים שמבקשים לדעת אם המצב באמת מסוכן או שמדובר בהגזמה. יש כאלה שפשוט רוצים מקום לחגוג בו את החג, והם שוקלים אם להקשיב לאזהרות או לא".

בשיחה עם mako, אומר שילה, שמנהל את אחת הקהילות הגדולות של אוהבי סיני בפייסבוק, כי בקבוצתו ישנה עלייה משמעותית בשאלות שמגיעות מחברים שמתלבטים האם לבקר בסיני בשבועות הקרובים: "יש התעניינות רבה, אנשים שואלים שאלות, מביעים חששות. האזהרה של המל"ל היא כבר 20 ומשהו שנה, חוץ משנתיים שהורידו אותה לדרגה 2. תמיד היא הייתה על דרגה 4", הוא מציין. הוא לא מתרשם מהחומרה של האזהרה, ומוסיף: "היו שנתיים לפני המלחמה שהורידו אותה כחלק מהיחסים עם מצרים, אחרי שראו שהמצרים מקפידים על הביטחון בשארם א-שייח'. אז חברות התעופה גם רצו לטוס לשם. בסופו של דבר מי שנוסע לסיני לא מתרגש מאזהרות מסע כאלה ומבחינתנו זה זאב זאב עד שיקרה משהו".

שילה עצמו, שחזר רק לאחרונה מסיני אחרי חופשה בת עשרה ימים, מספר: "חזרתי משם לפני שבועיים, היה שם ממש רגיל. חופים, ערים, המקומיים מאוד מתלהבים מהתיירים הישראלים. הם לא רוצים לדבר על פוליטיקה, הם מחכים לתיירים, בעיקר אחרי הזמן שהיו סגורים. "המצב הביטחוני שם לא שונה באופן משמעותי מבעבר", מוסיף שילה.
לעומת זאת, יש גם מי שחוששים להגיע לסיני בתקופה הקרובה, והחליטו לוותר על החופשה. "רצינו לרדת לסיני לחג הפסח עם הילדים והחלטנו להישאר בבית", אומרת אילנית. "קראנו שצבא מצרים מתגבר כוחות ליד הגבול. המצב הביטחוני מפחיד מאוד ואני פוחדת שניתקע בסיני או שמחבלים של חמאס יחדרו ויחטפו ישראלים. כל שנה היינו נוסעים אבל מאז המלחמה ויתרנו על סיני. לא ניקח סיכונים מיותרים. סיני מפתה בגלל המחיר והנופים והים אבל החיים שלנו יותר חשובים. עדיף לנו לבלות בארץ או בקפריסין ולשלם יותר".

גם ניר החליט נכון לעכשיו לא לבלות את הפסח עם חברתו בסיני. "למרות שבעלי החושות אומרים שהכול שקט ובטוח והמחירים אפילו ירדו זה מפחיד להיכנס עכשיו לסיני. רק המחשבה שמחבלי חמאס יחדרו מעזה לסיני מלחיצה אותי מאוד", מציין ניר. "אני מעריך שרק כמה מאות יבלו את החג בסיני. אני מעדיף להישאר בארץ, הכי בטוח".
הדילמה הזאת לא חדשה. גם במהלך חופשות קודמות, כמו בחנוכה האחרון, ישראלים רבים בחרו להגיע לסיני. "הגעתי לסיני לפני כמה ימים ומחירי המוניות והחושות ירדו בעשרות אחוזים. הם צמאים לתיירים ישראלים ומחכים שיחזרו לפה כמו פעם", אמר אז רוני, ישראלי שנסע לחופשה בסיני בחנוכה. מעניין גם להסתכל על מה שקרה בשנה שעברה במהלך חופשת פסח, אז למרות האזהרה החמורה כ-20 אלף ישראלים בחרו להגיע לסיני במהלך החג. בנוסף, גם בחופשות קיץ, על אף שהאזהרה נותרה בעינה, היו ישראלים שנסעו לאזור.