המינוי הקריטי והשנוי במחלוקת שמקדם סמוטריץ': שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיש את מועמדותו של תא"ל (במיל') מהרן פרוזנפר, לשעבר היועץ הכספי לרמטכ"ל ויועץ לשורה של חברות ענק במשק – לתפקיד הממונה על התקציבים במשרד האוצר. פרוזנפר, בן 58, שימש כיועץ הכספי לרמטכ"ל וראש אגף התקציבים במשרד הביטחון בין השנים 2007 ל-2011 תחת הרמטכ"ל גבי אשכנזי. בחודשים האחרונים פרוזנפר מגיש תוכנית כלכלית שבועית בשם "המכפיל" המשודרת ברדיו גלי ישראל המזוהה עם הימין ועם תמיכה בקואליציה הנוכחית.
בישיבות סגורות העבירו מקורבים לסמוטריץ' מסר לפיו עזיבתו של הממונה הנוכחי יוגב גרדוס היא הזדמנות למוטט את אגף התקציבים. בחודשים האחרונים הביע סמוטריץ' את תסכולו מהאגף וטען כי אנשיו מסכלים העברה של כספים קואליציוניים. כעת עולה החשש שהמינוי החיצוני והתקדימי נועד לשדר מסר לאנשי האוצר שהשר מצפה שיתיישרו עם המדיניות שלו - כולל אישור העברות כספים שהדרג המקצועי מתנגד להן, ובהן סכומים גדולים בכספים קואליציוניים במהלך המלחמה.
הממונה על התקציבים הוא מהתפקידים הקריטיים לכלכלת ישראל, והנושא בתפקיד הוא למעשה האיש שאחראי על גיבוש חוק התקציב וחוק ההסדרים. אגף התקציבים באוצר שבראשו עומד הממונה נחשב לאחד הגופים החזקים ביותר בשירות המדינה.
עובדי האגף, שזכו לכינוי "נערי האוצר", נחשבים לאנשי מקצוע שמוכנים להתעמת על נושאים עקרוניים גם עם שרים ואפילו לאתגר את שר האוצר עצמו. כך, הממונה הנוכחי גרדוס התעמת בעבר עם הממשלה הנוכחית סביב שורה של נושאים נפיצים כמו גיוס החרדים לצה"ל, משרדי הממשלה המיותרים והכספים הקואליציוניים.

כניעה לדרישות מערכת הביטחון?
ההחלטה למנות את פרוזנפר לתפקיד נחשבת לחריגה ממספר סיבות. ראשית, הממונה על התקציבים מגיע באופן מסורתי מתוך אנשי האגף או לפחות מתוך האוצר - בעוד שפרוזנפר מעולם לא עבד באוצר. על רקע זה יש לראות את דברי מקורבי סמוטריץ' על הזדמנות להחליש אותו כוחו של האגף.
שנית, השאיפה למנות לתפקיד המכריע אדם שמגיע משורות הצבא מגיעה במקביל למאבק איתנים בין האוצר למשרד הביטחון סביב העלויות התקציביות של מבצעי "עם כלביא" ו"חרבות גדעון". הפער בין הצדדים על העלות התקציבית עומד על 30 מיליארד שקל.
גורמים באוצר ששוחחו השבוע עם חדשות 12 אף טענו כי במשרד הביטחון משתמשים במלחמה כדי להצדיק ביצוע רכש ללא מגבלות, מציבים עובדות בשטח ודורשים מהם לשלם בדיעבד – באופן שפורץ את מסגרת התקציב במיליארדים.

על רקע זה, מינויו של פרוזנפר עשוי להוביל לשינוי משמעותי בעמדת האוצר, כך שתהיה קשובה הרבה יותר לצורכי הצבא. עם זאת, ייתכן כי דווקא היכרותו עם המערכת הצבאית עשויה להוות יתרון במשא ומתן מול הצבא: בעת שכיהן פרוזנפר כיועץ הכספי לרמטכ"ל (היועכ"ל) הוא הוביל דווקא לשורה של צעדי התייעלות בצה"ל. בשנה שעברה הוא אף כיהן כחבר בוועדת נגל שבחנה את היקף תקציב הביטחון.
חשש לניגודי עניינים משמעותיים
סיבה שלישית שהופכת את המינוי לחריג היא שמאז שחרורו של פרוזנפר ב-2011 הוא שימש כיועץ לשורה של חברות גדולות במשק, בהן לבנק הפועלים, נובל אנרג'י ואל על – חברות שיש להן השפעה ישירה על יוקר המחיה בישראל. קשרי העבר של פרוזנפר עם חברות אלו מעלה חשש לניגודי עניינים משמעותיים, שימנעו ממנו לעסוק בנושאים כבדי משקל שתחת אחריותו של הממונה על התקציבים.
סמוטריץ' אמנם החליט כי בכוונתו למנות את פרוזנפר, אך המינוי עדיין לא סופי. בין השאר נבחן הסדר ניגוד העניינים של פרוזנפר, ואישורו מצריך את אישור ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה ואת אישור הממשלה.
שר האוצר סמוטריץ' לא הכחיש כי הגיש את פרוזנפר לתפקיד. פרוזנפר לא הגיב לפניית חדשות 12.