עשרות אלפי נוסעים שטיסותיהם בוטלו בגלל המלחמה עם איראן עדיין ממתינים לפיצוי. אמש (שני) פרסמנו לראשונה ב"מהדורה המרכזית" כי חברות התעופה שיגרו מכתב למשרד הממשלה - ובו הבהירו: "לא נוכל לעמוד בתשלום".

מדובר בפנייה דחופה ששלחה עו"ד שירלי קציר, שותפה וראש מחלקת תעופה, תיירות ומלונאות, פישר (FBC), עורכת דינם של כמה חברות תעופה ישראליות וזרות, בין היתר דלתא ואייר אירופה - למשרד האוצר ולמשרד התחבורה. במכתב ששלחה היא הזהירה שהחברות לא יוכלו לעמוד בנזקי המלחמה, ולא יוכלו לפצות את כל הנוסעים.

הפנייה הדחופה של חברות התעופה
מתוך המכתב שנשלח מטעם חברות התעופה למשרדי האוצר והתחבורה

"עם פתיחת המבצע, הורתה ממשלת ישראל על סגירה הרמטית לאלתר של המרחב האווירי", נכתב. "נכפה על חברות התעופה שלא להפעיל טיסות מישראל ואליה ולבטל את כל טיסותיהן. אין זה סביר כי חברות התעופה הן שתהיינה אחראיות לשאת בעלויות ובנזקים. ממשלת ישראל מתבקשת להתחייב לשפות את חברות התעופה בגין הפסדיהן ונזקיהן".

ישראלים תקועים בחו
ישראלים תקועים בחו"ל בעת המלחמה עם איראן|צילום: באדיבות המצלם

במקביל, נוסעים שנתקעו בחו"ל והתבקשו לשלם על מלונות והוצאות נוספות, כמו גם נוסעים שנתקעו בארץ, פנו לחברות התעופה בדרישה לפיצוי - ובצדק. כעת נשאלת השאלה אם החברות הן שצריכות לשאת גם בעלויות הללו לבדן. כעת, כשהמרחב האווירי עדיין לא נפתח לגמרי, וכשחברות זרות עדיין מהססות לחזור - לא כל כך בטוח שפיצוי של מאות מיליוני דולרים יכול לעודד אותן.