משרד התחבורה מנהל בימים אלה מאבק מול משרד האוצר בדרישה לפצות נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל בעקבות פרוץ המלחמה עם איראן. היום (שלישי) פרסמנו כי לפי המתווה שמוביל משרד התחבורה, כל נוסע שיוכיח כי נאלץ להישאר מחוץ לישראל בשל המצב הביטחוני, יהיה זכאי לפיצוי של בין 100 ל-150 דולר ליום, למשך חמישה ימים לכל היותר.
ההצעה המתגבשת כוללת שתי אפשרויות למימון הפיצויים: תשלום ישיר מתקציב משרד האוצר, או מימון זמני דרך רשות שדות התעופה, שתקבל בהמשך החזר במסגרת הסכם תגמולים ייעודי.

התשלום צפוי לעבור דרך חברות התעופה ישירות לנוסעים, אך נכון לעכשיו, באוצר מתנגדים למתווה. גורמים באוצר טוענים כי הסכומים שמבקש משרד התחבורה "גבוהים מאוד" וכי טרם הושגו הסכמות בנושא.
ועדת הכלכלה של הכנסת דרשה ממשרד האוצר להציג תוכנית פיצוי מסודרת עד ל-17 ביולי. בינתיים, במשרד התחבורה מדגישים כי המתווה הקיים הוא מבחינתם תנאי בסיסי לפיצוי הנוסעים.

בשבוע שעבר דיווחנו כי מתנהל מאבק של ממש בין חברות התעופה לבין המדינה - מי אמור לפצות את הנוסעים. חברות התעופה טוענת כי הן עלולות לקרוס כתצואה מתשלום הפיצויים.
הקרב על פיצוי הנוסעים
- אל על: פיצתה את הנוסעים על טיסות שבוטלו והציעה כרטיסים חלופיים ללא עלות. אבל - דורשת מהמדינה לממן 2 ליליות או יותר של לינה לנוסעים שנתקעו וכי על הנוסעים לספוג את יתר העלויות
- ישראייר: פיצתה את הנוסעים על הטיסות שבוטלו אך לא הציעה להם חלופה ודורשת מהמדינה לספוג את הפיצויים - שיועברו דרכה.
- ארקיע: פיצתה את הנוסעים על הטיסות שבוטלו – אך לא הציעה חלופה. בניגוד ליתר החברות, מתנגדת לכל הסדר שמותיר חובת פיצוי של החברה.