טענות רבות עולות בימים האחרונים כלפי פארק המים "ווטרלנד", שנפתח באילת כאטרקציית מים חדשנית ומתקדמת. מבקרים בפארק מדווחים על פציעות שונות שנגרמו להם ולילדיהם במהלך השהות והבילוי במקום. למרות שמדובר על מקרים רבים שנפרשים על פני מספר חודשים, נראה כי רבים מהם נושאים קווים דומים. שימוש לא בטוח במתקנים, היעדר פיקוח מספק ותגובה לא מספקת לאחר הפציעה.

סופי, שביקרה לאחרונה עם משפחתה בפארק, מספרת כי בזמן הגלישה במגלשה האדומה, ארבעה מבני המשפחה נפגעו. "ישבנו על המזרנים בצורה לא נכונה, אף אחד לא הדריך אותנו", היא אמרה. "כולנו התהפכנו לקראת סוף הגלישה. הבן שלי שבר שן קבועה, אני חטפתי מכה חזקה בפנים. החובשת במקום נתנה קרח ואמרה שיבדקו את המצלמות, אבל המפעיל נשאר לעבוד כרגיל".

היא הוסיפה כי "מישהו שראה את התאונה בא לדבר איתנו, ואמר שהילד שלנו עף באוויר ממש. המזרן התרומם, ומזל שהוא יצא רק עם שן שבורה". לדבריה, זו הייתה הפעם הראשונה של בני המשפחה בפארק מים, וכנראה האחרונה. 

פתחה את הסנטר בווטרלנד
"היינו בהלם". פציעות לאחר בילוי בפארק המים

משפחות נוספות הגיבו לפוסט של סופי שבו תיארה את הפציעה. כך לדוגמה, אם סיפרה על בנה ששבר את שתי שיניו הקדמיות במהלך השהות בפארק. לדבריה, בקשתה לקבל דוח תאונה נענתה בקופון – ולא מעבר לכך.

 ש', אם שביקרה במקום ביולי 2024 עם ארבעה מבני משפחתה, תיארה כיצד במהלך גלישה משפחתית באבוב היא קיבלה מכה חזקה באף ממרפק של אחד הילדים. "הגלישה במגלשה הייתה במהירות גבוהה. בגלל המכה, התחלתי לדמם מהאף בצורה קשה, כמעט שבר. נאלצנו לעצור את היום ולפנות למוקד רפואי".

ב', שביקרה בפארק לפני כשנה, נפצעה לאחר שעפה מהאבוב במגלשה. "הכתף שלי נחבלה, קיבלתי מכה חזקה בראש. שלחו אותי לצילום במיון, יש לי צלקות עד היום. ניסיתי לקבל סרטון מהאירוע או תגובה – אך לא קיבלתי דבר".

"הילד עף מהאבוב, שבר את הבריח"

אסתי, שבילתה בפארק באוקטובר 2024, מספרת כי בנה בן ה־8 עף מהאבוב בזמן הגלישה, נחבל בכתף – ולאחר בדיקות בבית החולים התברר כי שבר את עצם הבריח. "זה היה סיום לא מתוכנן לחופשה. הילד רעד כולו, לא הצליח להרחיק את היד מהגוף", היא סיפרה. "הצוות במקום לא הציע פינוי או עזרה משמעותית. בבית החולים שאלו אותנו אם היינו בווטרלנד – כי זו לא הפעם הראשונה שהם שומעים על מקרה כזה".

ווטרלנד אילת (צילום: ליאור אלבז)
"ביטחון אורחי הפארק הוא נר לרגלנו". פארק המים באילת בשעות הלילה|צילום: ליאור אלבז



"בסופו של דבר הילד שבר את עצם הבריח", הבהירה אסתי. "זה מסתכם בחודש שלם שהילד היה בבית, לא היה עצמאי בכלל וכמובן סבל מכאבים וחי על משככים בשבוע הראשון". היא הוסיפה כי היא "מאוד מקווה שתצליחו למנוע עוד מקרים של פציעות, כי זה פשוט מיותר. הפארק לא התנהל כשורה, פניתי אליהם באמצעות טופס יצירת קשר כדי לקבל דוח פציעה, ועד היום לא קיבלתי אותו. הם אפילו לא טרחו להתקשר לשאול לשלומו".

חגית, שביקרה עם משפחתה בפארק לפני כשלוש שנים, מתארת כיצד בנותיה נתקעו באחת המגלשות, אך המפעיל לא הבחין בכך ושלח זוג נוסף עם אבוב שהתנגש בהן. הבת הגדולה עפה מהאבוב ונחבלה לכל אורך המגלשה. "לקחנו אותה למיון, יש לה צלקת עד היום. הבטיחו זיכוי על הכרטיסים, לקח זמן, אבל הפציעה כבר הייתה".

תגובת פארק ווטרלנד: פארק המים הינו מהחדשים והמתקדמים בעולם. הפארק פועל ומקפיד על פי כל הנהלים, כללי הבטיחות והתקנים המחמירים ביותר החלים עליו והוא מחזיק בכל הרישיונות, אישורי הבטיחות והאישורים הדרושים להפעלתו. טרם פתיחתו הפארק הוא עבר בדיקות בטיחות מחמירות ואף קיבל את כל האישורים הדרושים ממכון התקנים הישראלי.

יחד עם זאת, השימוש בחלק מהמתקנים בפארק הינו בגדר פעילות ספורט ו/או פנאי אתגרית (Extreme). עובדה זו מודגשת ומצוינת באתר האינטרנט של הפארק והדרכה מפורטת לגלישה נכונה ובטוחה מופיעה על כל מגלשה ואף מוסברת לגולשים בטרם יוצאים לגלישה. פעילות זו כרוכה בסיכון מעצם אופייה (לרבות סיכון לנזקי גוף) ולא ניתן להימנע מסיכון זה באופן מוחלט.

עד היום גלשו בפארק כ- 300,000 אורחים ולשמחתנו רובם קשובים להנחות ומספר הפציעות מאוד קטן. בטחון אורחי הפארק הוא נר לרגלינו ובראש מעיננו ואנו מקפידים להדריך את האורחים ולבקש מהם להקפיד לגלוש על פי נהלי הפארק.