בעיצומן של טיסות חג הפסח, כשישראלים רבים עוברים דרך שערי נתב"ג בדרכם לחופשה בחו"ל, רבים מתפתים לקניות ב"דיוטי פרי". ההנחה הרווחת היא שהמחירים שם נמוכים יותר, אך האם זו באמת המציאות? 

בשמים - לא תמיד חיסכון

בשוק הבשמים, שהתחרות בו בישראל הולכת וגוברת עם כניסתן של רשתות כמו KSP לתחום, התוצאות מפתיעות. בושם של קלווין קליין שנמכר בדיוטי פרי ב-55 דולר, כ-200 שקלים, נמצא במחיר זהה בחנויות בארץ. מפתיע עוד יותר לגלות שישנם בשמים שמחירם בנתב"ג גבוה יותר מאשר בחנויות הרגילות. לדוגמה, בושם של איב סן לורן שעלותו בחנויות בארץ 429 שקלים, נמכר בדיוטי פרי ב-125 דולר, שהם כ-460 שקלים - יקר יותר ב-31 שקלים.

נמל התעופה בן גוריון (צילום: ap)
נמל התעופה בן גוריון (ארכיון)|צילום: ap

אלכוהול - מחירים מפתיעים, לרעה

מחלקת האלכוהול, שנחשבת לאחד ממוקדי המשיכה העיקריים בחנויות הדיוטי פרי, מספקת אף היא תוצאות מפתיעות. בקבוק ג'וני ווקר שנמכר בדיוטי פרי ב-55 דולר ניתן להשיג בישראל בכ-150 שקלים בלבד. בדומה, ויסקי אחר שנמכר בנתב"ג ב-90 דולר, כ-330 שקלים, זמין בחנויות בארץ במחיר של 260-280 שקלים. בשורה התחתונה, מרבית בקבוקי האלכוהול שנבדקו היו יקרים יותר בדיוטי פרי בהשוואה למחירם בחנויות בישראל.

האם משתלם לקנות בדיוטי פרי כשהדולר נמוך (צילום: חדשות 12)
דיוטי פרי נתב"ג (ארכיון)|צילום: חדשות 12

מוצרי חשמל - לא בהכרח חיסכון

גם בחנויות החשמל בנמל התעופה בן גוריון, שמבטיחות מחיר ללא מע"מ, המצב אינו חד-משמעי. בדיקה מדגמית העלתה כי ישנם מוצרים שגם לאחר ההנחה, מחירם עדיין גבוה מהמחיר בחנויות בארץ, במיוחד כאשר משווים למבצעים ברשתות הגדולות.

לעתים, למרות ההבטחות, המחירים בנתב"ג גבוהים הרבה יותר מאשר בחנויות רגילות בישראל, ודווקא הקנייה בארץ, במיוחד בתקופות של מבצעים, עשויה להיות משתלמת יותר. ההמלצה היא לבדוק מראש את המחירים בחנויות. בעידן הדיגיטלי, אפשר בקלות להשוות מחירים באמצעות אפליקציות השוואת מחירים או בחיפוש קצר באינטרנט. אל תניחו באופן אוטומטי שהמחירים ב"דיוטי פרי" נמוכים יותר, ואל תתפתו לקניות ספונטניות רק בגלל האשליה של "פטור ממס".