קבוצת R2M בהובלת המסעדנית רותי ברודו פותחת מסעדת שף חדשה: המסעדה R48 נפתחת בימים אלה במלון חדש בשדרות רוטשילד בתל אביב, Hotel & Garden R48, גם הוא מבית הקבוצה. את המסעדה יוביל השף אוהד סולומון שעבד עשור במסעדות של הקבוצה, ושם תקבלו ארוחת טעימות בחלל אינטימי שמכיל 9 שולחנות בלבד. המחיר לסועד משקף את החוויה הייחודית, ארות טעימות ללא יין או קוקטיילים תעלה 500 שקלים לסועד.
כפי שנהוג בארוחות טעימות, המסעדה לא מגישה לאורחים תפריט אלא מכניסה אותם ל"מסע קולינרי" שהמנות בו נקבעו מראש. על אף שבארוחות טעימות נהוג להתמקד במנות ביס, פה השף סלומון בחר להתחיל את הארוחה עם מנות קטות אך להמשיך אותה עם מנות ביניים גדולות יותר.
"בחוויה שלי, בסוף יש משהו בארוחות מהסוג הזה, שבא לך לאכול גם אוכל אמיתי, ולא רק ביסים, אני רוצה שכל סועד ייצא מכאן מסופק", מסביר השף. "אני מביא את הסיפור שלי, מתוך כל מסעותיי הקולינריים, אם זה בפרו, בפריז, או במזרח, בסופו של דבר שאלנו את עצמנו איך אנחנו יכולים להגיש את האוכל הכי טעים והכי מיוחד, מבלי להיות מחויבים לקונספט מסוים".
הארוחה נבנתה על ידי סולומון כמסע סביב לעולם, ובתפריט תמצאו מוטיבים אסיאתיים, לצד מנות וחומרי גלם ים תיכוניים ומקומיים, במטרה לחבר הכול לסיפור אחד. כך לדוגמא, אחת המנות שמוגשות היא ארטישוק ירושלמי עם מסאלה בוטנים וצ'אטני כוסברה, או מנה אחרת של מרק רחוב בורמזי עם אטריות חומוס. "בנינו את הארוחה הזאת כפי שאנחנו חושבים שנכון לאכול, וכמו שאנחנו אוהבים לארח אצלנו בבית", מוסיפה המסעדנית והרוח החיה מאחורי המקום, רותי ברודו.
גם בגזרת האלכוהול המסעדה מבקשת לעלות ברמה: תפריט הקוקטיילים נבנה על ידי מיקסולוג הבית אוראל לוי, כל הרכיבים מיוצרים במקום על ידיו במעבדה במרתף המלון, ו-10 הקוקטיילים המוגשים נוצרו במטרה ללוות את האוכל. תפריט היין נבנה על ידי אדר ברדיצ׳בסקי, מנהל תחום היין של הקבוצה. במסעדה מוצעים 170 בקבוקים, חלקם בקבוקי אספנות נדירים, ומתוך שלל הבקבוקים 15 יוצעו מדי ערב גם בכוסות.
המסעדה תפעל שישה ערבים בשבוע, בימים ראשון עד שישי. בהמשך יורחבו שעות הפעילות. מחיר ארוחת הערב לסועד: 500 שקלים, כולל מים מינרלים ומוגזים.
כתובת: R48, רוטשילד 48 ת"א, הזמנות דרך האתר בלבד.