אם אתם יוצאים לחופשה בקרוב, יש סיכוי טוב שאתם מתכננים על שדרוג בחדר המלון: יותר מקום, נוף טוב יותר, אולי אפילו בקבוק יין חינם. בעוד ששדרוגים יכולים להרגיש כמו עניין של מזל בלבד, פסיכולוגים טוענים שיש למעשה שינוי התנהגותי אחד שיכול להגדיל באופן משמעותי את הסיכויים שלכם: היו חביבים, לא כוחניים.
לדברי הפסיכולוג הבריטי ג'ון איסטמן מחברת Private Investigators UK, מטיילים רבים מחבלים בסיכוייהם לשדרוג חינם על ידי שאילת שאלות בצורה הלא נכונה. "הרבה אנשים מניחים שביטחון הוא המפתח לשכנוע", מסביר איסטמן. "אבל כשמדובר בצוות שנותן לכם שירות, חביבות גוברת על דומיננטיות בכל פעם. צוות המלון מאומן למדוד את מצב הרוח והמניעים שלכם תוך שניות. אם אתם נראים קשים, דוחפים או חדים מדי, הם הרבה פחות נוטים לכופף את הכללים בשבילכם".

>> יש שיטה: איך קובעים לכם את החדר שתקבלו במלון?
>> אורח במלון טוען: המנקה בחדר השתמשה במברשת השיניים שלי
>> "רוצים דיסקרטיות": זה מה שקורה מאחורי הדלתות הסגורות של חדרי מלון לפי שעה
המפתח הוא לשנות את הגישה שלכם מדירשות לנחמדות אמיתית. במקום לצעוד אל דלפק הקבלה ולשאול "האם אני יכול לקבל שדרוג?", איסטמן מציע גישה רכה ופתוחה יותר כמו: "סליחה, האם יש סיכוי שיש שדרוג זמין היום?". מדובר בשינוי קטן בניסוח, אבל הוא עושה הבדל גדול. הניסוח מייצר תחושת כבוד, נימוס והבנה ששדרוגים אינם מובטחים, וזה גורם לצוות להיות הרבה יותר מסביר פנים ומעלה את הסיכוי שיעזור לכם אם ניתן.
גם תזמון (וקסם אישי) חשוב
הדרך שבה אתם שואלים חשובה, אבל גם התזמון שבו אתם שואלים חשוב באותה מידה. מומחה הטיולים דילווין יאסה ממליץ לא לבקש שדרוג בשעות הצ'ק-אין העמוסות כאשר צוות המלון מוצף. במקום זאת, נסו לפנות בזמנים שקטים יותר, אחר הצהריים או בשעות הערב המוקדמות, כאשר לצוות הקבלה יש תמונה ברורה יותר של זמינות החדרים ויותר זמן לסייע.

ברגע שתפסתם את התזמון הנכון, התמקדו בחיבור. בנו קרבה עם חיוך חם, טון מנומס וקצת שיחת חולין ידידותית. "אנשים נוטים יותר לומר כן למישהו שהם מרגישים מחוברים אליו, אפילו לזמן קצר", אומר איסטמן. וזכרו: גם אם לא קיבלתם את השדרוג שייחלתם לו, האדיבות עדיין משתלמת. הצוות זוכר אורחים נעימים, והוא עשוי להציע הטבות כמו צ'ק אאוט מאוחר או ארוחת בוקר בחינם בהמשך השהות.
מה לא לעשות כשרוצים שדרוג?
גישה נכונה יכולה לשנות הכל, אך גישה שגויה עלולה להזיק. איסטמן מזהיר מטעויות נפוצות כמו שקרים ("אני לקוח קבוע כאן") או תלונות על מחיר ("שילמתי הרבה על החדר הזה"), שנוטות להשיג את ההפך ממה שמצפים לו. כמו כן, זיוף סיפורים דרמטיים עלול להתגלות בקלות על ידי צוות השירות המיומן, ולגרום לכם להיות מסומנים כלא אמינים במקום לזכות בהטבות.

פנייה לצוות כשאתם מוסחים (למשל כשאתם מתעסקים בטלפון) משדרת זלזול וגורמת לכם להיתפס כמטרידים ולא נעימים. כמו כן, אזכור יום הולדת או יום נישואין יכול לעזור, אבל רק אם זה נכון. אל תיצרו אירוע רק כדי לקבל הטבות: "אנשים בשירות לקוחות יכולים להריח חוסר יושרה מרחוק", מזהיר איסטמן.
רוצים חדר מלון טוב יותר בלי להוציא יותר כסף? הסוד אינו בצעקות או בדרישות, אלא בריכוך הגישה שלכם. היו חמים, מכבדים ואמיתיים. תתזמנו את בקשתכם בחוכמה, ומעל הכל תתייחסו לצוות כאל בני אדם ולא כמשרתים. שינוי קטן בהתנהגות יכול להיות הדרך לשדרוג שאתם חולמים עליו.