ממש על גבול הריביירה הצרפתית ואיטליה, בין ההרים של העיירה מנטון, צופה אל היום, יושבת מסעדת מיראזור (Mirazur) בעלת שלושה כוכבי מישלן של השף מאורו קולגרקו. לא מדובר בעוד מסעדת מישלן טיפוסית: מיראזור זכתה לפני מספר שנים בתואר המסעדה הטובה ביותר בעולם - תואר ששמור רק למעטים. והיום התמזל מזלנו לאכול כאן.
"זה שינה הרבה את חיי, אני אזכור את היום הזה כל חיי", אומר קולגרקו על הזכייה ההיא. "הייתי מאוד לחוץ. היו מספר פעמים שהייתי מספר חמש, מספר ארבע, מספר שלוש, עד שהגעתי למקום הראשון. תוך 24 שעות [מהזכייה] היינו מלאים ועם רשימת המתנה לשנתיים הבאות".

התפריט במטבח של מיראזור מאוד מיוחד - בעיקר כי אין תפריט. האוכל מתחלף על שבוע לפי עונות השנה ומחזורי הטבע. והמחיר? 450 אירו לאדם, לא כולל אלכוהול. "כל שבוע אנחנו מחליפים תפריט ולפעמים פעמיים בשבוע", אומר קולגרקו, "כן, אנחנו משוגעים".
התפריט הוא ביו-דינמי, כלומר משתנה לפי מחזורי הטבע והירח. בביקור שלנו התפריט היה מבוסס על עלים. "המטרה היא לשמור על הטבע ולהעביר את המסר הזה לאורחינו", מסביר השף. מסעדת שלושה כוכבי מישלן לוקחת את הדברים הפשוטים, כמו לחם וסלט, והופכת אותם לטובים ביותר שאפשר. התוצאה מדהימה.
התפריט שבו התנסינו כלל מנת דג קלאסית שמבוססת על קפיר ליים שנקטף בגינת המסעדה. מדובר במנה מאוד תאילנדית בטעמיה אבל הביצוע היה צרפתי קלאסי. הקינוח אגב, הורכב מעלי קייל.



קבוצת מיראזור מפעילה יותר מעשר מסעדות ברחבי העולם, מבנגקוק ועד טוקיו. לפני מספר שנים פירסמנו שהשף קולגרקו היה במגעים לפתוח מסעדה גם בתל אביב. "זה היה אחת התוכניות", הוא מודה, "תל אביב היא מקום מדהים עם התחדשות קולינרית. אני עדיין חושב כנראה לפתוח שם משהו יום אחד. זה גבוה בסדר העדיפויות שלי".