הכוכבים מגיעים: משרד התיירות ועיריית תל אביב יפו צפויים לחתום בימים הקרובים על הסכם עם נציגי מדריך המישלן - מדריך האוכל החשוב בעולם המעניק כוכבים למסעדות הטובות ביותר בכ-40 מדינות. כך מסרו ל"תוכנית חיסכון" גורמים שמעורבים בנושא.
בחודשים האחרונים התנהל משא ומתן עם נציגי המדריך הקולינרי, שבמהלכו ביקש שר התיירות חייץ כץ לבחון אם התשלום שנאמד בכמיליון וחצי אירו יצדיק את עצמו. בתגובה, בכירי המסעדנים בישראל, בהם השף חיים כהן, השף רז רהב (OCD), זוכה כוכב מישלן גל בן משה, השף תומר אגאי, והשף רן שמואלי הדגישו את החשיבות העסקית של המהלך – וקראו לו לחתום על ההסכם.
כמה חודשים לאחר החתימה, במישלן יכריזו על השפים הישראלים שיקבלו את הכוכב היוקרתי – וגם יפרסמו רשימה של המסעדות המומלצות. תוקפו של ההסכם הוא ל-3 שנים, והוא יכלול בתחילה רק את המסעדות שנמצאות בעיר תל אביב.
"השפעה אדירה על עולם התיירות, אבן דרך בקולינריה הישראלית"
חיים כהן, מבכירי השפים בישראל, הסביר בתוכנית "שישי בחמש" לאחר הפרסום שלפיו השר כץ מתמהמה עם החתימה על ההסכם על החשיבות של הבאת המדריך לישראל: "זה מנוע מטורף להביא תיירות לארץ. גם אם זה יתחיל רק בתל אביב, זו התחלה טובה". לדברי השף תומר טל: "החשיבות של מישלן בישראל תתרום לתיירות ולשמה הטוב בעולם - זאת הדרך שלנו לתרום למדינה".
"הבאת דירוג מישלן לארץ, תמצב את תעשיית המסעדות הישראלית יחד עם בירות ומדינות מובילות נוספות בתחום הקולינריה ותביא לישראל אלפי תיירים בשנה", הדגישו באיגוד המסעדות. רז רהב, שף מסעדת OCD, הוסיף: "ההגעה של מישלן לישראל יכולה להיות אבן דרך בקולינריה הישראלית. הצעד יכול היה לקחת קדימה את התיירות הנכנסת וכמובן גם להכניס לא מעט כסף לקופת המדינה ולעסקים הקטנים בארץ".
גל בן משה, בעל כוכב מישלן על מסעדת פריזם בברלין ושף מסעדת פאסטל בישראל, הוסיף: "אני חושב שכבוד השר טועה. יש הזדמנות היסטורית למסעדה כשרה עם כוכב מישלן. כמי שאוחז במישלן אני פוגש מידי יום בהשפעות האדירות שיש לזה על עולם התיירות".