קצת חדשות טובות בקולינריה הישראלית: 26 מסעדות וברים ישראלים נכנסו לרשימת הדירוג היוקרתית של "פיפטי בסט - דיסקברי" שהתפרסמה הערב. "פיפטי בסט - דיסקברי" הוא מדריך האוכל החשוב בעולם, לצד מישלן והרשימה מאגדת את המסעדות והברים השווים ביותר בכל עיר קולינרית בעולם.
בין 26 המקומות מישראל שנכנסו לרשימה יש גם חידושים: היבה של השף יוסי שטרית, פרונטו של השף דיוויד פרנקל, שילה של השף שרון כהן, בית תאילנדי הוותיקה של השף יריב מלילי, והן מצטרפות ליפו תל אביב של חיים כהן, טאיזו של השף יובל בן נריה, m25 של השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ', פאסטל של השף גל בן משה ועוד.
השנה, לראשונה, נרשמה כניסה למסעדה מירושלים - מסעדת מחניודה של השפים אסף גרניט ואורי נבון, שממשיכים לפתוח מסעדות מעבר לים וגם לשמור על הרמה הגבוה בישראל.
עוד מצטרפת חדשה, הפעם בגזרת הברים, "7to1lab" בר הקוקטיילים של קבוצת TYO, שנכנס גם הוא. כבר מספר שנים שלרשימה האקסקלוסיבית לא נכנסים ברים חדשים מישראל, דבר שמרמז שבר הקוקטיילים, או ליתר דיוק "מעבדת הקוקטיילים", בניצוחו של המיקסולוג ייגור פראוזנקו, מועמד להיכנס לרשימת הברים הטובים בעולם.
"דיסקברי", הוא מדריך הערים העולמי של מגזין "פיפטי בסט סן פלגרינו", המרכז את כל המקומות ברשימות השונות במרוצת השנים (כל מקום שנכנס לדיסקברי נשאר שם, לא מדובר בדירוג). בחודש הבא צפויה להתפרסם רשימת המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון, וככל הנראה, יהיו שם מסעדות מישראל.