האם ברשתות המזון אכן העלו מחירים?
ברשתות המזון ביטלו אכן מבצעים שהוצעו לציבור במהלך תקופת החגים, אך טוענים כי אלו ממילא היו צפויים להתבטל. אלא שבציבור ראו את המהלך כהעלאת מחירים על רקע הלחימה. בעקבות הביקורת הציבורית, ברשתות המזון החליטו לצאת למבצעים נרחבים יותר - אך המחסור בעובדים מקשה על הנחת שלטי מבצע על המדפים ותמחור המוצרים, ולכן קהל הקונים לא נחשף למבצעים.
ללא ספק היה מקום להתגייסות מצד רשתות המזון להארכת מבצעי החגים ואף העמקה שלהם. זו לא הפעם הראשונה שבה חלק מרשתות המזון מנצלות את המצב ומעלות מחירים בשעת קושי. גם במהלך סגר הקורונה היו רשתות שניצלו את המצב להעלאת מחירים.
באילו מוצרים מורגש מחסור ברשתות השיווק?
ברשתות השיווק קיים בשעות אלו מחסור בלחם, מים מוצרי עוף, דגים, בשרים, חלב ומוצריו, ירקות ופירות, ביצים וכן מוצרי שימורים מכל הסוגים.
האם יש מקומות בארץ שבהם אין חוסרים?
החוסרים קיימים בכל הארץ. יש חנויות מזון שבהם אפשר למצוא מוצרים מסוג אחד אך לא מסוג אחר ולהפך.
מה הסיבה לחוסרים?
החוסרים נובעים בעיקר מהמלצת פיקוד העורף לציבור משבוע שעבר להכין מלאי של מזון יבש ומים - המלצה שדובר צה"ל מיהר לסגת ממנה אך תוצאתיה כבר באות לידי ביטוי בשטח. מעבר לכך תושבי ישראל חשים לחץ ונמצאים בבתים ולכן צורכים מזון בכמויות גדולות מהרגיל.
האם ומתי צפוי המלאי להתחדש?
ייקח עוד זמן רב עד שהמלאים בחנויות המזון יחודשו. בשלב זה חלק מהמפעלים בישראל לייצור מזון סגורים ורפתות באזור עוטף עזה לא פעילות. בנוסף, החוסרים במוצרים בחנויות מושפעים מעובדים שלא מגיעים לעבודה כנהגים, מלקטי מזון וסדרנים, חלק בשל גיוס מילואים וחלק מחשש לצאת מהבית במהלך הלחימה.
בכירים ברשתות השיווק מעריכים כי כבר בתוך שלושה ימים ניתן יהיה להתגבר על חלק מהמחסורים הקשים במוצרי המזון. כבר עתה מתחילה להגיע סחורה חדשה לחנויות. עם זאת, לא צפוי שיפור בהיצע הביצים והירקות והפירות בשל היעדר עובדים שיקטפו את התוצרת החקלאית ביישובי עוטף עזה ושתולה בצפון הארץ.
האם שעות הפתיחה של חנויות המזון השתנו?
רבות מרשתות המזון האריכו את שעות הפעילות בסניפים ופתוחות מ-06:00 בבוקר עד חצות. עם זאת, מומלץ לבדוק מראש שהסניף אליו מתכוונים ללכת אכן פתוח לפני היציאה לקניות.