דירוג 50 המסעדות הטובות ביותר של סן פלגרינו במזרח התיכון ואפריקה התפרסם הערב (שני) זו השנה השנייה. בטקס שנערך באבו דאבי, הוכרזו הזוכים - בין המסעדות המועמדות נכנסו לרשימה גם נציגויות ישראליות: מילגו ומלבר, אנימאר, הבסטה, a, ג'ורג וג'ון ו-OCD.
ג'ורג וג'ון היא המסעדה הישראלית שהתברגה למקום הגבוה ביותר בדירוג - המקום השישי. מסעדת OCD במקום ה-14, וקיבלה גם פרס מיוחד על קיימות. מסעדת a של יובל בן נריה הגיעה למקום ה-24, מסעדת אנימאר במקום ה-32, מסעדת מלגו ומלבר התברגה למקום ה-40 ומסעדת הבסטה הגיעה למקום ה-48. "וואו איזה ערב, אני בשיא ההתרגשות", אמר תומר טל ממסעדת ג'ורג' וג'ון.
"כולי חם ושורף, זה הדבר הכי טוב שקרה לי. אני כל כך נרגש כרגע שבקושי מצליח לדבר. כל כך שמח להיות שגריר ישראל ולייצג את המדינה כאן באבו דאבי", הוסיף טל, שבשנה שעברה מסעדתו התברגה במקום ה-9 ברשימה.
הדירוג סוקר 50 יעדי אוכל מצטיינים מ-19 מדינות ממזרח התיכון ואפריקה: ממרוקו במערב הרחוק שלה ועד לאיראן ועומאן מזרחה יותר. היעדים זוכים להכרה, יחד עם צוותי מסעדות חרוצים ואנשים מבריקים. הדירוג משקף את חוויות המסעדה הטובות ביותר שנאספו מ-250 מצביעים, המורכבים ממומחי קולינריה אנונימיים מרחבי MENA (Middle East & North Africa).
אכזבה קלה נרשמה בקרב המשלחת הישראלית, שבשנה שעברה התברגה ברשימה במגוון מיקומים מעוררי גאווה: רז רהב ומסעדת OCD במקום ה-3, מסעדת הבסטה במקום ה-14, אנימאר של הלל תווקולי במקום 17, פסקדו של השף יחי זינו במקום ה-24 ומלגו ומלבר, של מוטי טיטמן במקום ה-40 המכובד.
מטרת הדירוג ליצור רשימה של יעדי הקולינריה הגדולים ביותר ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה, הכוללת מקומות סודיים לצד שמות גדולים בקולינריה האזורית, קלאסיקות לצד יעדים חדשנים נועזים. בשבוע שעבר הוכרזה מסעדת OPA בתל אביב בהובלת שף שיראל ברגר כזוכה בפרס One To Watch. המסעדה, ששמה דגש ברור על קיימות על ידי שימוש בכל חלק של חומרי הגלם מן הצומח, מציעה תוכנית לעתיד בר-קיימא בתחום המזון.
לפני כמעט 10 שנים, הצוות מאחורי הדירוג השנתי המפורסם הודיע שהוא מרחיב את הטווח מעבר ל-50 המסעדות הטובות בעולם: ב-2013 הושקה רשימת המסעדות הטובות באסיה, אחר כך הצטרפה אמריקה הלטינית וב-2022, בפעם הראשונה, רשימת המזרח התיכון וצפון אפריקה.