אורז עם אטריות

מתחילים בפשוט - תוספת אורז שמה שהופך אותה לטעימה במיוחד זה האטריות שמוסיפים לסיר בשלב הטיגון. רוצים להפחית בכמות השמן? עשו טובה, בפעם הראשונה תכינו כמו שכתוב, אחר כך אתם מוזמנים לערוך ניסיונות כרצונכם (כמה מתערבים שלא תשנו כלום?).

>> למתכון: אורז עם אטריות

אורז אדום (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
אורז אדום|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

אורז אדום

רוב האנשים מוסיפים רסק עגבניות לסיר האורז שלהם, ובזה מבחינתם הם הפכו אותו לאורז אדום. לא ענת אלישע. בואו לראות כמה עשיר ורב טעמים האורז האדום שלה. 

>> למתכון: אורז אדום

בחש | לבשל עם אהרוניס  (צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור)
בחש | לבשל עם אהרוניס |צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

בחש של אהרוני

הנה אנחנו מגיעים למנות אורז שהן כבר לא רק תוספת אלא ארוחה שלמה. את הבחש במשפחת אהרוני מכינים לא עם סתם בשר אלא אם בשר כבש, ולא טחון אלא קצוץ, שיהיה אפשר להרגיש את הביס. וקליפת הלימון שזורקים פנימה? גאונות. 

>> למתכון: בחש של אהרוני

אורז פרסי עם פירות יבשים של אהרוני (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני

אורז פרסי עם פירות יבשים

עוד אחד של אהרוני, הפעם צמחוני. שיא האטרקציה - כמובן התהדיג, אותה שכבה פריכה פריכה שכל השולחן רב עליה.

>> למתכון: אורז פרסי עם פירות יבשים

צ'ולנט עירקי על השולחן (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צ'ולנט עירקי על השולחן|צילום: דניאל לילה, על השולחן

טבית - חמין עיראקי

מכל קדרות השבת - הטבית העיראקי הוא המעניין ביותר. רוכשים עוף למילוי, מכינים תערובת מתובלת של אורז עם עגבניות ונענע, שתשמש גם למילוי העוף וגם לסיר, ושולחים ללילה בתנור. ללקק את האצבעות, ולחכות לשבת הבאה בשביל להכין עוד פעם.

>> למתכון: טבית - חמין עיראקי

אורז צהוב על הצלחת (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
אורז צהוב על הצלחת|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

אורז צהוב

מה שקצת כורכום וטיפטיפה זעפרן יכולים לעשות לאורז, זה מדהים אותנו בכל פעם מחדש. 

>> למתכון: אורז צהוב

אורז סיני עם בשר טחון (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
אורז סיני עם בשר טחון|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

אורז מוקפץ עם בשר טחון

מתכון שהכרנו רק לאחרונה, אבל כבר נפשנו נקשרה בנפשו. ראשית כי הוא סוגר לנו ארוחה, שנית כי הוא עושה את זה רק ב-10 דקות עבודה ושלישית כי וואו, איזה שילוב טעמים פגזי.

>> למתכון: אורז מוקפץ עם בשר טחון

מג'דרה בסיר אחד

לקח לנו שנים להבין שהסוד הכי חשוב למג'דרה מעולה הוא הבצל - צריך להיות הרבה ממנו, והוא צריך להיות מטוגן היטב היטב, עד שהוא חום ממש. עשיתם את זה? תצא לכם אחלה מג'דרה. צריכים מתכון? זאת המג'דרה הכי עצלנית שלנו, והיא מעולה.

>> למתכון: מג'דרה בסיר אחד

אורז עם מנגולד ולימון (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אורז עם מנגולד ולימון|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אורז עם מנגולד ולימון

וואו כמה שאנחנו אוהבים את המתכון הזה. הוא קל להכנה שזה לא נעים, והטעמים שלו הם הכי לא מה שהייתם מצפים מהתוספת ליד השניצל שלכם. הוא חמוץ מאוד, אבל לא יותר מדי, עם רמיזות פיקנטיות של לימון כבוש. מי שלא מנסה פשוט מפסיד.

>> למתכון: אורז עם מנגולד ולימון

סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות (צילום: חגית ביליה וגיא בהר,
סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

סיר אורז נפלא עם פרגיות

מתכון של לייזה פאנלים שאומנם דורש מעט יותר טרחה מסתם אורז עם גזר מגורר, אבל בתמורה מסדר אתכם עם ארוחת צהריים שלמה בסיר אחד. מהניסיון (הרב!) שלנו עם המתכון הזה, הכי כיף לחתוך את הפרגיות קטן קטן. אש.

>> למתכון: סיר אורז נפלא עם פרגיות

ספנקוריזו - אורז עם תרד (צילום: יחסי ציבור
ספנקוריזו - אורז עם תרד|צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"

ספנקוריזו - אורז עם תרד

חלקכם אולי מכירים את המנה הזו ממסעדת גרקו, ואם לא, זאת ההזדמנות. בגדול יש פה אורז, הרבה תרד ועוד המון ירוקים, ולבסוף - נגיעה של לימון. טעים ממש.

>> למתכון: ספנקוריזו - אורז עם תרד

תבשיל אורז וסלמון מהיר (צילום: siamionau pavel, shutterstock)
תבשיל אורז וסלמון מהיר|צילום: siamionau pavel, shutterstock

תבשיל סלמון ואורז מהיר

מאוד מאוד קל להכין את המנה הזאת, והיא סוגרת פינה של חלבון ביעילות ובמהירות. ומה עם הטעם? בואו, סלמון, אורז ורוטב טריאקי - הרי אי אפשר לטעות עם זה.

>> למתכון: תבשיל סלמון ואורז מהיר

קיצ'רי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קיצ'רי|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קיצ'רי

אפשר לומר שקיצ'רי הוא המקבילה העיראקית למג'דרה. בפועל מדובר באורז עם עדשים כתומות ותיבול נפלא, שאפשר לאכול כתוספת לבשר או ככה, עם גביע של יוגורט (גם בלי כלום טעים). מהראויות שבארוחות הצהריים.

>> למתכון: קיצ'רי

אורז חגיגי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אורז חגיגי|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אורז חגיגות

אורז הבית שלנו בארוחות שבהן אנחנו נדרשים להרשים. תנו לבצל, לברוקולי ולפלפלים הצבעוניים לעשות את העבודה בשבילכם, מה אכפת לכם.

>> למתכון: אורז חגיגות

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז - סגור (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז - סגור|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
חגיגי זה לא מילה. כיפת אורז מושלמת עם תבשיל מעולה בפנים|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

בכל פעם שאנחנו נתקלים במתכון של תום פרנץ אנחנו קצת מתרגשים. במקרה הזה, התמונה בלבד הספיקה לנו כדי לרוץ לסופר ולרכוש את כל מה שצריך בשביל להעמיד את הפלא הזה: מנה סופר מושקעת ופשוטה. 

למתכון: תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

אורז עם שעועית אדומה וגזר (צילום: פסקל פרץ-רובין)
חכו לסוף הסיר|צילום: פסקל פרץ-רובין

אורז עם שעועית אדומה וגזר

הפרסים בטח מצאו שם נהדר למתכון הזה, אבל אנחנו פשוט קוראים לזה אורז עם המון המון דברים טובים ותבלינים. הכיף הגדול הוא להגיע לסוף הסיר ולגלות את שכבת תפוחי האדמה הפריכה.

למתכון: אורז עם שעועית אדומה וגזר

אורז עם עלי גפן (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
עלי גפן אינסייד אאוט|צילום: אסף רונן, mako אוכל

אורז עם עלי גפן

עלי גפן ממולאים הם אחד הדברים שאנחנו הכי אוהבים בעולם - אם כנשנוש ביתי ואם כמנת פתיחה במסעדה גלילית. חשבנו פעם להכין אותם לבד, אבל מהר מאוד התייאשנו מעצם רעיון הגלגול. ואז הגיע המתכון הנפלא הבא.

למתכון: אורז עם עלי גפן

בצל ממולא של רותם ליברזון (צילום: דן פרץ, מטבח אישי)
הכירו את הלהקה האהובה עלינו|צילום: דן פרץ, מטבח אישי

בצלים ממולאים

לילה שלם. זה פרק הזמן שמבלים הבצלים הממולאים האלה בתנור, מה שכבר מבטיח לכם מנה שהושקעו בה הרבה חום ואהבה. אחרי הסיבוב בתנור, מגיע סיבוב נוסף, הפעם בהובלתו של יוגורט עם עירית ושום. מושלם לא?

למתכון: בצלים ממולאים

קציצות עוף עטופות שומר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
יופי בצלחת|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שומר ממולא קציצות עוף עם אורז

קציצות כאילו נוצרו במיוחד בשביל ימי שישי בערב, אבל אנחנו חייבים להודות שגם במהלך השבוע לא נסרב לצלחת קציצות מפנקת, בטח אם יש לה קטע. אז מה הקטע? קחו שומר, מלאו אותו בבשר טחון, הצמידו לכל היופי הזה קצת אורז, והופ, יש לכם יופי של ארוחה.

למתכון: שומר ממולא קציצות עוף עם אורז

מקלובה טבעונית, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
יפה כמו עוגה ומפוארת כמו מאכל מלכים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקלובה צמחונית

בכל פעם שמישהו מניח במרכז השולחן מקלובה, אנחנו מרגישים כאילו ירד מלאך מהשמיים. המנה הבאה כל כך יפה ומפוארת, למרות שהיא לגמרי צמחונית. אורז, חצילים, כרובית ותפוחי אדמה הופכים את המקלובה הזאת לשווה ברמות.

למתכון: מקלובה צמחונית

מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אצלנו בבית זאת המג'דרה השולטת|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מג'דרה בריאה במיוחד

יש הרבה מתכונים למג'דרה (כולל אחד ממש כאן בתחילת הרשימה), אבל מתכון כמו זה אנחנו מבטיחים לכם שעוד לא פגשתם. האורז - אורז מיקס, שמשלב כמה סוגי אורז מלא, העדשים - נבטוטי עדשים, שכמו שקונים אותם בסופר ככה הם נכנסים למחבת. לזה מוסיפים המון בצל מטוגן, והתוצאה? משהו טוב, אבל באמת.

למתכון: מג'דרה בריאה במיוחד

מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
אנחנו כנראה נכין את זה מחר|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

תום פרנץ שוב קופץ לביקור, ושוב השארנו לו את הדלת פתוחה. בכל זאת, הוא הגיע עם המאפה המושלם הזה, שמתאים לקיץ כמו מטקות לים. אורז, תרד וגבינות הופכים כאן לחגיגה אפויה.

למתכון: מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

>> הנה עוד המון מתכונים נהדרים של תום

ארנצ'יני (צילום: דניאל לילה, מחלבות גד)
כדורי ארנצ'יני שעושים כמו שצריך הם תענוג אמיתי|צילום: דניאל לילה, מחלבות גד

כדורי ריזוטו בציפוי פריך

ארנצ'יני היא מנה איטלקית אותנטית שנשמח לקבל בכל יום בשנה, בארץ או באיטליה. מה קורה כשבוחרים בגרסה שמכילה בייבי מוצרלה? תאמינו לנו, רק דברים טובים.

למתכון: כדורי ריזוטו בציפוי פריך

אורז בסמטי עם נקניקיות בניחוח ג'ינג'ר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
איך אנחנו אוהבים מתכונים כאלו|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אורז עם ירקות ונקניקיות

מה קורה כשמכניסים חצילים, אורז, נקניקיות ואדממה לסיר אחד? ובכן, מתקבלת לה מנה שכל בני הבית ישמחו לזלול, וכל מי שצריך לשטוף כלים יחגוג. 

למתכון: אורז עם ירקות ונקניקיות

>> צעד צעד: כך תכינו את האורז המושלם

הכתבה פורסמה לראשונה בינואר 2023.