האיחוד האירופי הודיע כי הוא מכניס את ישראל לרשימת המדינות הירוקות, ובכך הוא מאפשר לכל מדינה חברה להחליט אם להכניס תיירים ישראלים ללא בידוד, ואף מעודד מדינות אירופאיות נוספות שאינן חלק מהאיחוד לעשות זאת. אז לאיפה אפשר כבר לטוס, והאם יש מה לעשות עכשיו באירופה? בדקנו כמה מדינות שהישראלים אוהבים במיוחד.
ספרד
תיירות בספרד: ספרד מאפשרת כניסת תיירים מכמה מדינות ירוקות בלבד, וישראל הוכנסה לרשימה הזו ב-11.5. תיירים ממדינות אלו צריכים למלא טופס בריאות שניתן למצוא באינטרנט, ואינם חייבים בבדיקה או בבידוד.
הגבלות מקומיות:
ב-9.5 הסתיים באופן רשמי מצב החירום בספרד ועמו התוכנית הממשלתית להתמודדות עם הקורונה. עם תום תחולת התוכנית הממשלתית, כל החלטה עתידית על ההגבלות בספרד תופקד בידי המחוזות עצמם (בספרד 17 מחוזות שונים עם שלטון מקומי עצמאי באופן חלקי).
השלטונות המחוזיים יוכלו להחליט על שעות פתיחה של חנויות ועל תפוסה מרבית, אך לא יוכלו להטיל עוצר, סגר או כל צעד שמגביל באופן משמעותי את החירויות האזרחיות, מבלי לקבל את אישור בתי הדין המקומיים. בינתיים העוצר הוסר וישיבה בפנים מתאפשרת במסעדות ובברים. עם זאת, יש לבדוק את המצב בכל מדינה לפני הזמנת כרטיס טיסה.
במצב כזה, על המטייל לבדוק את רמות התחלואה בכל מחוז שבו הוא מתכוון לבקר, אשר נעות בין כמעט 500 מקרים לכל 100 אלף תושבים בחבל הבאסקים (האזור הנגוע ביותר) ועד 132 מקרים על כל 100 אלף תושבים בצפון מערב אסטוריה, ואת ההגבלות המקומיות.
איטליה
תיירות באיטליה: איטליה מתכוננת להשקת "דרכון ירוק" כבר ב-15 במאי, שיאפשר לישראלים מחוסנים להיכנס למדינה ללא בידוד וללא בדיקה. בינתיים יכולים ישראלים להיכנס לאיטליה תחת הצגת בדקה שלילית ובידוד של 5 ימים.
הגבלות מקומיות:
בכל רחבי איטליה חובה לחבוש מסכות במקומות ציבוריים, סגורים ופתוחים כאחד, מלבד במקומות שבהם אתה נמצא לבד. בנוסף יש לשמור על הגבלת מרחק של מטר אחד בין כל שני אנשים שאינם מתגוררים יחד. בערי איטליה עשויים להיות רובעים ורחובות מסוימים שהתנועה בהם מוגבלת כדי למנוע התקהלויות, והיא מותרת רק לשם כניסה לחנויות ולבתים.
כדי למנוע התפשטות של הנגיף, באיטליה חילקו את המדינה לאזורים בשיטה המזכירה את הרמזור הישראלי: אזורים לבנים בסיכון נמוך, אזורים צהובים, אזורים כתומים ואזורים אדומים עם תחלואה גבוהה.
באזורים צהובים: ברים, מסעדות, גלידריות ומאפיות נפתחו לישיבה בחוץ. חנויות רחוב ומרכזי קניות נפתחו למבקרים, כמו גם מוזיאונים ואתרי תרבות (יש להזמין כרטיסים מראש). גם בתי הקולנוע, התאטראות וההופעות חזרו לפעילות, אך תחת הגבלות תפוסה (יש להזמין כרטיסים מראש).
באזורים צהובים מחודש יוני תתאפשר גם ישיבה בפנים במסעדות עד השעה 18:00 בערב. בתאריך זה ייפתחו גם משחקי הספורט לקהל הרחב, תחת הגבלות תפוסה. ב-1 ביולי ייפתחו מכוני הספא ופארקי השעשועים. תוקפן של ההגבלות הוא עד 31 ביולי 2021.
את רשימת האזורים הצהובים תוכלו למצוא כאן
אנגליה
תיירות באנגליה: ב-17 במאי אנגליה תקבל תיירים מכמה מדינות ירוקות, ביניהן מדינת ישראל. תיירים ממדינות אלו לא יצטרכו להיכנס לבידוד ויחויבו רק להציג בדיקה שלילית בעלייה למטוס ולעבור בדיקת קורונה אחת ביום השני להגעתם. עד שתקנות אלו ייכנסו לתוקף ב-17 במאי, על כל התיירים הנכנסים לאנגליה לעבור בידוד של 10 ימים.
הגבלות מקומיות:
מסעדות, ברים ובתי קפה נפתחו לישיבה בחוץ. חנויות ומרכזי קניות פתוחים גם הם. בריכות השחייה וחדרי הכושר נפתחו לפעילות אישית. רוב האטרקציות שנמצאות בשטח פתוח נפתחו למבקרים. ניתן לנוע בחופשיות ברחבי בריטניה: בין אנגליה, סקוטלנד ווויילס, אך לא בצפון אירלנד.
ב-17 במאי ייפתחו הברים, המסעדות ומוסדות אירוח נוספים לישיבה בפנים, כמו גם מוזיאונים, תאטראות ובתי קולנוע. בנוסף ייפתחו מלונות ומוסדות האירוח לתייר.
ב-21 ביוני ייכנס לתוקף השלב הרביעי והאחרון של פתיחת המשק בבריטניה, ובו צפויות להתבטל כל הגבלות שמירת המרחק ומועדוני הלילה ייפתחו מחדש.
גרמניה
תיירות בגרמניה: גרמניה מאפשרת כניסת תיירים מכמה מדינות ירוקות בלבד וביניהן ישראל. תיירים ממדינות אלו צריכים להציג בדיקת קורונה שלילית שנעשתה 48 שעות לפני ההמראה ואינם חייבים בבידוד.
הגבלות מקומיות:
ב-26 באפריל הוטלו בגרמניה הגבלות חדשות שמותירות את המדינה בסגר, זאת כדי להתמודד עם התפרצות נוספת וקשה של נגיף הקורונה במדינה. במדינה מתקיים עוצר לילי בין השעות 22:00 בלילה ועד 5:00 בבוקר. בשעות אלו אין לצאת מהבית אלא לצרכים חיוניים.
על פי החקיקה החדשה, בכל אזור שבו מספר המקרים עולה על 100 מקרים חדשים לכל 100 אלף תושבים במשך שבע שלם, יוטלו הגבלות חמורות במיוחד, ביניהן: איסור גורף על מפגשים חברתיים, מלבד מפגשים של שני אנשים בשטח ציבורי ופתוח; סגירת כל החנויות מלבד חנויות חיוניות וחנויות נוספות שהוגדרו (חנויות פרחים, חנויות לבעלי חיים); סגירה גורפת של כל תעשיית הפנאי והתיירות (מלונות, מוזיאונים, מסעדות, פעילויות ספורט וכד').
כרגע אין צפי להסרת הגבלות הקורונה בגרמניה, והן ככל הנראה יימשכו עד יוני לפחות.
דנמרק
תיירות בדנמרק: המדינה מקבלת תיירים מכמה מדינות, וביניהן ישראל. תיירים ממדינות אלו לא צריכים להיכנס לבידוד לאחר הגעתם לדנמרק, אלא רק להציג בדיקת קורונה שלילית לפני העלייה למטוס ולהיבדק פעם נוספת לאחר הנחיתה.
הגבלות מקומיות:
דנמרק חזרה לשגרה באופן יחסי. מסעדות בתי קפה וברים, כמו גם מוזיאונים, ספריות, גלריות ומוסדות אחרים – נפתחו למבקרים כבר ב-21 באפריל. הישיבה בחוץ אינה מוגבלת, אך ישיבה בפנים מותנית בדרכון ירוק, שמאשר חיסון או החלמה מהנגיף, ובהזמנת מקום לפחות חצי שעה מראש. גם חנויות הרחוב, השווקים ומרכזי הקניות במדינה נפתחו למבקרים.
יוון
תיירות ביוון: יוון מקבלת תיירים ישראלים בכפוף לבדיקה שלילית שנעשתה 72 שעות לפני העלייה למטוס או תעודת התחסנות.
הגבלות מקומיות:
ביוון קיים איסור נסיעות: אין לעבור בין אזור לאזור או בין האיים, ויש למלא טופס בכניסה למדינה המציין את מקום שהותך. מהשעה 23:00 בלילה ועד השעה 5:00 בבוקר חל ברחבי יוון עוצר לילי. מסעדות ובתי קפה פתוחים לישיבה בחוץ והחנויות פתוחות למבקרים.
ב-14 במאי צפויות להתבטל חלק מההגבלות שכנראה יקלו על נסיעה ברחבי יוון.
הולנד
תיירות בהולנד: הולנד מאפשרת כניסת תיירים מכמה מדינות ירוקות בלבד, וישראל אינה בין המדינות הללו. הולנד עשויה להכניס את ישראל לרשימה בעקבות כניסתה לרשימת המדינות הירוקות של האיחוד האירופי. כרגע תיירים מישראל חייבים בבדיקה ובבידוד.
הגבלות מקומיות:
ב-28 באפריל הוסר העוצר הלילי בהולנד, בתי קפה ומסעדות נפתחו לישיבה בחוץ וחנויות נפתחו למבקרים. ב-11 במאי צפויה ממשלת הולנד להחליט אם לנקוט בהקלות נוספות, שייכנסו לתוקפן ב-18 במאי, ובכללן: פתיחה של אטרקציות שנמצאות באוויר הפתוח, ישיבה בפנים במסעדות ובתי קפה ועוד.
צרפת
תיירות בצרפת: צרפת מאפשרת כניסת תיירים מ-7 מדינות ירוקות למטרות תיירות, ביניהן ישראל. עם זאת כניסה למדינה מותנית בחובת בידוד של 7 ימים, הצגת בדיקת PCR שלילית, וחתימה על התחייבות. חובת הבידוד עשויה להתבטל ב-9 ביוני, עת יושק בצרפת "אישור בריאות" שעשוי לאפשר לתיירים מחוסנים להיכנס למדינה.
הגבלות מקומיות:
בצרפת מונהג עוצר לילי כל יום בין השעות 19:00 בערב ל-6:00 בבוקר. בשעות אלו אין לצאת מהבית אלא בגין צרכים חיוניים, וכל הפרה של העוצר דינה קנס בגובה 135 יורו.
ברים, מסעדות, בתי קולנוע, תאטראות, מוזיאונים וחדרי כושר – סגורים. חנויות שמוכרות מוצרים חיוניים נותרו פתוחות, וישנן חנויות נוספות שפתוחות עד השעה 7 בערב, ביניהן חנויות ספרים, פרחים, תקליטים, שוקולד, מספרות ועוד. כנסיות ומקומות תפילה אחרים פתוחים גם הם. בכל המקומות המצוינים פה יש לחבוש מסכה ולהישמע להוראות הריחוק החברתי.
*יש לציין כי באזורים שונים בצרפת עלולות לחול הגבלות נוספות, בהתאם להחלטות השלטון המקומי ולמצב התחלואה.
הסרת ההגבלות בעתיד:
ב-19 במאי העוצר הלילי יידחה מהשעה 19:00 לשעה 21:00. בתי קפה ומסעדות יוכלו להושיב אנשים בחוץ. חנויות לא חיוניות נוספות יורשו לפתוח. בתי הקולנוע, התאטראות והמוזיאונים ייפתחו, עם הגבלות על מספר המבקרים.
ב-9 ביוני העוצר הלילי יידחה מהשעה 21:00 לשעה 23:00. צרפת תתחיל להנפיק אישורי בריאות שיאפשרו כניסה לאירועים המוניים.
ב-30 ביוני העוצר הלילי יוסר לחלוטין, אך מועדוני הלילה יישארו סגורים. נשיא צרפת, עמנואל מקרון, אמר כי הוא מקווה לפתוח את מועדוני הלילה ביולי, אך הדבר עדיין לא סוכם.
מדינות אירופאיות נוספות שפתוחות לישראלים
איסלנד, בולגריה, קפריסין.