מסעדת "צ'ינה" בתל אביב, מקבוצת מלונות בראון, הודיעה הערב (חמישי) כי היא מסיימת את פעילותה ונסגרת. המסעדה, בהובלת השף גיל דהאן הודיעה לקהל סועדיה במסרון כי המסעדה מפסיקה את פעילותה "עד להודעה חדשה".
בכך מצטרפת צ'ינה לרשימה של מסעדות שנסגרו בתקופה האחרונה כמו סנטה קתרינה, אנימאר, דלידה, גן השקמים, טומפולופומפו ו-50 מסעדות נוספות שנסגרו מתחילת המלחמה. מלבד צ'ינה, לקבוצת בראון יש מספר מסעדות כמו "קילומטרז'" עם השף עידן (פומפי) בושארי, "מלי מלו" שעל התפריט שלה היה חתום השף מאיר אדוני, ו"דבורה" הכשרה של אייל שני. בקבוצה מדגישים כי הפעילות של שאר המסעדות ממשיכה כרגיל.
במסרון שקיבל סועד שהזמין מקום למסעדת "צ'ינה", והגיע למערכת N12 נכתב: "אורחים יקרים, אנו נאלצים להודיע על הפסקת פעילות המסעדה עד להודעה חדשה. לצערנו הרב נצטרך לבטל את הזמנתכם"
מקורות בענף מדווחים על קשיים כלכלים שחווה הקבוצה. מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל חלה ירידה במספר התיירים, דבר הפוגע בנופשים בקבוצת מלונות בראון וביציאות הפנאי במסעדות.
השף הצעיר והמוכשר של המסעדה, גיל דהאן, אחד השפים המוערכים והידועים בסצנת האוכל המקומית, הוביל את המקום עם תפריט המשלב בין עולמות הטעמים המסורתיים מהמטבח העירקי שבו גדל לבין טכניקות מודרניות.
השף גיל דהאן בחר שלא להגיב על ההודעה.
מקבוצת OTH, המפעילה את המסעדות של קבוצת בראון, לא נמסרה תגובה.