אם יש כאן מישהו שזה מעולם לא קרה לו, שיעמוד: עברתם אצל הירקן או בשדה התותים הקרוב לביתכם, ראיתם מארז של תותים יפים ואדומים במיוחד, לא עמדתם בפיתוי (למרות המחיר היקר) ורכשתם חבילה. כשהגעתם הביתה מיהרתם להכניס אותה למקרר, אבל אחרי כמה ימים גיליתם שריקבון פשה בתותים המתוקים שלכם, ומכל הערימה נשארו מעט מאוד שראויים למאכל. ובכן, אתם עדיין יושבים? תרגישו בנוח, זה קרה לכולנו ועל פי המומחים, מתברר שיש סיבה אבל גם פתרון.

לאחרונה נתקלנו בסרטון שפרסם מכון וולקני (מנהל המחקר החקלאי) בחשבון הפייסבוק שלו, ובו טיפים לשמירה על טריות התותים במקרר. לדבריהם, כל מה שצריך לעשות כדי לשמור על טריות הפרי לאורך זמן, הוא להוציא את התותים מקופסתם המקורית, ולסדר אותם בשורה אחת או שתיים על גבי מגש -מכיוון שאחסון התותים בקופסה עמוקה מעודד התפתחות של ריקבון. האמת,  אנחנו כל כך הולכים לנסות את זה בבית.

<< לכל הכתבות בערוץ living 

לפני כחודש פרסמנו טיפ נוסף לשמירה על טריות התותים שהתפרסם באתר the-express, ובו הם המליצו לשטוף את הפרי במים עם מלח. "זה כל כך נוח שיהיה פרי שטוף, חתוך ומוכן לאכילה. עם זאת, התותים נרקבים ומתקלקלים כל כך מהר. לא יותר!", נכתב באתר ובהמשך הציעו לגולשים לנסות את השיטה הבאה: הוסיפו כמה כפות מלח לקערה גדולה עם מים קרים, המיסו את המלח, ולאחר מכן הוסיפו את התותים והשרו אותם בתמיסה למשך 5 דקות לפחות. מים עם מלח יחסלו נבגי עובש, לכלוך או חיידקים על התותים, ובכך ימנעו מהם להתקלקל מוקדם מדי.