השנה החולפת, שנה של מלחמה עצימה בעזה ובצפון, הייתה מורכבת עבור הציבור הישראלי: מצד אחד, רבים שירתו במילואים, ושגרת החיים של משפחות רבות נפגעה. משפחות רבות נפגעו כללית, ובאופן טבעי, צרכו פחות. מצד שני, אלה שלא נפגעו כלכלית, טסו פחות לחו"ל, שכן כמעט כל חברות הטיסה נמנעו מלטוס לישראל.

ענף הקמעונאות הוא הנהנה העיקרי מהיעדר הטיסות לחו"ל של הישראלים, שכן בהיעדר טיסות לחו"ל, מבלים יותר בארץ: אוכלים יותר במסעדות, וקונים יותר. ואכן, אפשר כבר לראות ביטוי לכך במספרים: כך למשל, בדוחות לשנת 2024 של חברת הנדל"ן המניב, מליסרון, המחזיקה בכ-20 קניונים סגורים בישראל, נרשמה עלייה של 13% בפדיון של השוכרים בקניונים, בהשוואה לשנת 2023.

אך גם ללא המלחמה וללא הירידה בנסיעות לחו"ל, שיטוט בקניונים הוא אחד הבילויים האהובים על הישראלים. עם ישראל הוא עם חובב קניות וחובב קניונים, ויש להניח כי בחג הקרוב הישראלים יגדשו את הקניונים הרבים, לא פחות משיגדשו את אתרי הטיולים.

לכן מעניין לבדוק ולדרג את הקניונים בנקודת הזמן הקריטית הזאת בשוק הישראלי. הדירוג של mako וחברת המחקר והייעוץ SQ נעשה כולו מנקודת מבט צרכנית, וניתן בו דגש על דעתם של הצרכנים על הקניון, ולא של מנהלים שמתעניינים בדמי השכירות או בעלי חנויות שרודפים אחרי הפדיון. קניון טוב, לפי הדירוג של mako, הוא קניון שנותן לצרכן שנכנס בשעריו מענה שלם. גם את החנות שהצרכן מחפש, או המסעדה, וגם את תחושת הנוחות שמגיעה לו.

לדברי שי יהושע חיון, מנכ"ל SQ, "הישראלים אוהבים לבקר בקניונים ועושים זאת בתדירות של פעמיים וחצי בחודש בממוצע. שכיחות הביקורים קשורה גם להיצע בכל אזור", אומר חיון. "בממוצע בישראל מוצעות 0.8 חנויות בקניונים סגורים על כל אלף תושבים: בתל אביב והמרכז נמצא היצע גדול יותר עם 1.1 חנויות לאלף תושבים, לעומת מחסור בהיצע באזור הצפון עם 0.2 חנויות לאלף תושבים".

יהושע חיון, מנכ
שי יהושע חיון, מנכ"ל חברת המחקר והייעוץ SQ|צילום: אפרת קופר

הנחת המוצא שהישראלים חובבי קניונים היא מן הסתם זו המניעה את החברות בענף להקים עוד ועוד קניונים: יותר גדולים, יותר מפוארים, ויותר אטרקטיביים. לכל הפחות, משדרגים את הקיים. כך למשל, הקמתו המתוקשרת של מתחם האופנה והבילוי ביג פאשן גלילות, של קבוצת ביג, יצרה תכונה גדולה בענף, והביאה את המתחרות הסמוכות גיאוגרפית להתחדש בעצמן, כדי שיוכלו להציע תחרות הולמת לשחקן החדש.

למרות הכל, יש לקחת בחשבון שתמונת המצב הנוכחית השתנתה, בהשוואה ל-2024: חברות התעופה חזרו לישראל, והישראלים חזרו לטוס. בראשית השנה המע"מ עלה ב-1%, לרמה של 18%, מה שהביא להתייקרות מוצרי צריכה רבים. ואכן, אם נחזור לדוחות מליסרון, הרי שעל אף העלייה בפדיונות בשנת 2024, בינואר 2025 נרשמה במליסרון ירידה של 9% בפדיונות לעומת ינואר אשתקד (עם זאת, הם עדיין גבוהים ב-11% בהשוואה לינואר 2023, תקופת שיא המלחמה).

מה משפיע על הגעה לקניון? "קרבה לבית ומגוון של חנויות הם גורמי משיכה בולטים לקניון", אומר חיון, ומוסיף ש"אצל נשים ואצל צעירים ההעדפה מבוססת יותר על עוגנים של מותגים ורשתות ספציפיים. גורמי משיכה לקניונים הם בעיקר סופר-פארם (יותר בקרב נשים) ורשתות בינלאומיות כמו זארה ו-H&M".

איך קובעים איזה קניון הוא הטוב ביותר? בעבר זה היה פשוט: ככל שהפדיון למ"ר היה גבוה יותר, כך הקניון טוב יותר. אלא שהמדד הנוכחי הוא כבר לא מדד הפדיון למ"ר, טוען מוטי אלבז, מנכ"ל פירמת הייעוץ Success Code, אלא של רלוונטיות. הוא מסביר: "הצרכן החדש מחפש מסע חושים לצד נוחות מרבית. הוא רוצה להרגיש שהוא בעולם של בחירות – בין רשתות אופנה מובילות, מותגים נחשקים ואוכל איכותי והכל ארוז במקסימום נוחות. מחקר של McKinsey שפורסם לאחרונה הראה כי קניונים שמשקיעים בחוויית הלקוח זוכים לזמן שהייה ארוך יותר ב-30% ולקנייה ממוצעת גבוהה ב-20% לעומת קניונים מסורתיים. הקניון של היום צריך לספק חוויה של מיני-עיר, אחרת, הצרכן פשוט יישאר בבית, עם משלוח, פיג'מה והרבה מאוד נטפליקס".

והרי התוצאות: חמשת הקניונים המובילים הם קניון מלחה בירושלים, של חברת עזריאלי; גרנד קניון חיפה, של קניוני עופר (מליסרון); עופר הקריון, בקריות (מליסרון); עופר גרנד קניון באר שבע (מליסרון); וקניון הזהב בראשון לציון (משה ויגאל גינדי).

בולט בהיעדרו מהרשימה קניון רמת אביב, אף הוא של קבוצת מליסרון. קניון רמת אביב הוא בין הגדולים והמפוארים מבין הקניונים, ויש בו חנויות של מותגי יוקרה, כמו פקטורי 54. העובדה שאינו נכלל ברשימת 20 הקניונים הטובים מבהירה שקניון מצליח הוא לא רק פונקציה של פאר וגודל, אלא של תמהיל.

אלה הם 20 הקניונים הטובים בישראל בשנת 2025:

צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

זו לא הפעם הראשונה שקניון מלחה בירושלים, מקבוצת עזריאלי, זוכה בתואר הקניון הטוב ביותר. הקניון הוותיק, שהוקם לפני למעלה מ-30 שנה, ממוקם בשכונת מלחה, בסמוך לגן החיות התנ"כי. הוא קרוב למוקדי עניין רבים, כמו הגן הטכנולוגי, אצטדיון טדי והארנה, ומשרת בעיקר את תושבי ירושלים.

תמהיל החנויות בו כולל מותגי אופנה לצד שירותים יומיומיים. ממש באחרונה, הכריז מותג האופנה טוונטיפורסבן (TWENTYFOURSEVEN) על פתיחתה של חנות דגל חדשה בקניון, בהשקעה של 2.5 מיליון שקל, ובשטח של כ-500 מ"ר. לפני כשנה, התחדש הקניון במותג הבינלאומי RESERVED, הידוע כזארה הפולני, שפתח חנות של 1,200 מ"ר, בהשקעה של כ-6 מיליון שקל, שתהווה מסניפי הדגל של המותג בישראל.

 

צילום: אסף לוי

עופר גרנד קניון חיפה ממוקם בשכונת נווה שאנן בעיר, וכולל תמהיל של חנויות מותגים לצד חנויות של מעצבים מקומיים, וכן מגוון של מסעדות, בתי קפה ודוכנים.

ביולי האחרון הושקעו בקניון כ-20 מיליון שקל: נכנסו מותגים חדשים וסניפי דגל שודרגו ועברו רענון. בין הרשתות שנכנסו, רשת האופנה ריפאבליק, שפתחה סניף דגל בהשקעה של מיליון שקל; רשת הבוטיק לתינוקות Minene, ורשת חנויות הממתקים SWEETIME.

ביוטיקר פתחה בקניון סניף דגל, בשטח של 200 מ"ר בהשקעה של כ-1.8 מיליון שקל, ורשת הפאסט פוד הבינלאומית KFC פתחה במתחם האוכל סניף המשתרע על שטח של 180 מ"ר בהשקעה של 3 מיליון שקל. במסגרת התרעננות וחידוש הקניון שופצו ושודרגו סניף הדגל של המותג מנגו, וחנות של אמריקן איגל, ונפתחה חנות פוט לוקר חדשה.

באחרונה הגישה מליסרון לוועדה המחוזית חיפה תוכנית להגדלת שטחי המסחר בקניון באמצעות הוספת ארבע קומות, שבהן תהיה אפשרות להקים מלון, וכן מגדל מגורים של 30 קומות ובהן דירות קטנות.

 

צילום: אסף לוי

הקריון בקריות הוא הקניון הראשון שהקימה קבוצת מליסרון, הבעלים, ואחד הגדולים שלה. הוא מהווה יעד בילוי פופולרי לתושבי הקריות, ובצד שטחי מסחר רבים, יש בו גם בנייני משרדים, ושוכן שם היכל בית משפט השלום של אזור הקריות.

הקניון כולל תמהיל חנויות של מגוון מותגים ורשתות אופנה מקומיות ובינלאומיות לצד חנויות בוטיק, חנויות תכשיטים וקוסמטיקה, רשתות לעיצוב הבית, סניפי בנקים, שדרת מסעדות ובתי קפה, ומתחם קולנוע.

 

צילום: מח׳ הנדסה מליסרון

עופר גרנד קניון באר שבע נחשב למתחם הקניות הגדול של מטרופולין הדרום, ועשרות אלפי מבקרים פוקדים אותו מדי יום.

הקניון נפתח ב-2013, בתום שלוש שנות בנייה והשקעה של כ-900 מיליון שקל. בעת הקמתו הוא נחשב לקניון הגדול בישראל. בין חנויות העוגן בקניון, יש סניפים גדולים של הרשתות H&M שפתחה בו את החנות הגדולה ביותר שלה בישראל, על שטח של כ-2,350 מ"ר, וחנות גדולה של זארה.

בצד חנויות אופנה, פועלות בו חנויות תיקים ותכשיטים, רשתות פארם, מתחמי מזון ובתי קפה, לצד שירותים עסקיים דוגמת סניפי בנק, שירותי רפואה, וחדר כושר.

 

צילום: נויקלן, ויקיפדיה

קניון הזהב בראשל"צ הוא בין הקניונים הוותיקים והמוצלחים. הוא הוקם לפני למעלה מ-30 שנה על ידי משה ויגאל גינדי, במערב ראשון על גבול חולון, כשבאזור היו בעיקר חולות. מדי יום מבקרים בו כ-30 אלף איש, מראשון, חולון, בת ים, והערים הסמוכות, ובתקופות החגים פוקדים אותו כ-40 אלף מבקרים. בשנת 2024 דורג קניון הזהב על ידי חברת RIS, המנתחת את פעילות השוק הקמעונאי בישראל, כקניון המוביל במכירות פר מ"ר.

בימים אלה הוחל בפרויקט ענק של חידוש הקניון ופיתוח סביבתי שלו, בעלות של כ-15 מיליון שקל, במטרה לחדש את מראה הקניון. הפרויקט יכלול שיפוץ חיצוני של החזיתות למראה מודרני, הוספת מסכים דיגיטליים גדולים ולוגואים חדשים של בתי העסק. במסגרת הפיתוח הסביבתי, יוקמו גינות מטופחות, פינות ישיבה מעוצבות, תאורה משודרגת.

 

צילום: גיל יערי, פלאש 90

קניון איילון הוא הוותיק מקניוני קבוצת עזריאלי ונקרא גם קניון רמת גן. הקניון הוקם ב-1985 ומציע מגוון רחב של חנויות ורשתות בתחומים שונים.

הוא ממוקם על גבול רמת גן-בני ברק, ובסמוך אליו נבנה מתחם משרדים ענקי. הוא ממוקם בסמוך לפארק הירקון.

באחרונה השיקה קבוצת לילית קוסמטיקה שתי חנויות חדשות, זו לצד זו, בקניון. BEYONDSKIN – רשת מותגי נישה יוקרתיים, השיקה שם חנות המעוצבת בקונספט מודרני ואלגנטי, ומותג האיפור NARS השיק בקניון חנות שמינית. ההשקעה הכוללת בחנויות החדשות מוערכת בכ-3.5 מיליון שקל.

 

צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

ללא ספק דיזנגוף סנטר הוא הקניון הכי מעניין בישראל. מכל הקניונים בתל אביב, הוא המועדף על התל אביבים, בעוד האחרים מושכים בעיקר תושבים מערי הלוויין.

דיזנגוף סנטר הוא מרכז הקניות והבילוי הוותיק בישראל, שהקימה משפחת פילץ. הוא נפתח לקהל בשנת 1977, עם חנות של המשביר לצרכן. באותה עת, בישראל עוד לא ממש ידעו מה זה קניון, ותרבות הקניונים התפתחה רק בעשורים הבאים.

הקניון, שעוצב על ידי האדריכל יצחק ישר ז"ל, ממוקם במרכז תל אביב, ותכנונו נועד לתת תחושה של שיטוט ברחוב. הוא מתפרש על פני שני צידיו של רחוב דיזנגוף, כשגשר מחבר בין שני החלקים. ההתמצאות בו לא נוחה, ומורכבת למדי, אך הוא ייחודי בנוף, ואגף שלם בו מיועד לתרבות הקעקועים. הקניון אף הפך לאלמנט במרקם החיים של תל אביב, עד כדי כך ששמו נקשר בתופעה חברתית של ילדים משולי החברה, שמצאו במסדרונות הקניון בית, ואפילו נקשר לשמם הכינוי "ילדי הסנטר".

בקניון יש מתחם של בתי קולנוע לב. מתחם נוסף של בתי קולנוע, בשם דיזנגוף, נסגר כבר לפני שנים. על גג הקניון יש בריכה, שמשרתת את דיירי מגדל דיזנגוף ואת תושבי הסביבה.

בינואר השנה, הודיעה הנהלת הקניון על הגעתה של חנות חדשה, פלאנט, המחזיקה מגוון פריטים ממותגים יוקרתיים בתחום הלייפסטייל ובתחום האופנה, כמו BOSS, רוברטו קוואלי, סברובסקי, דיזל.

 

צילום: אסף לוי

עופר הקניון הגדול פתח תקווה הוא מהקניונים המוכרים והפופולריים באזור גוש דן. הקניון כולל שלוש קומות מסחר, בילוי ופנאי, המושכרות למותגי אופנה בינלאומיים ומקומיים, חנויות קונספט ייחודיות, מסעדות ובתי קפה ואולמות קולנוע של רשת הום סינמה.

בצמוד לקניון ממוקם מגדל משרדים בשטח של 15 אלף מ"ר, המושכר למלון עסקים מרשת Prima ובו מגוון מרפאות וקליניקות לרפואה פרטית, סניף מרכזי של רשת מכוני הכושר הולמס פלייס, וכן משרדי רשות האוכלוסין וההגירה וחללי עבודה של Regus.

לפני כשנה הודיעה קבוצת מליסרון, הבעלים, על השקעה של כ-65 מיליון שקל בשדרוג הקניון. במסגרת השיפוץ הושלמו שבעה מותגים בינלאומיים ומקומיים בהשקעה של כ-53 מיליון שקל - הבולט בהם הוא של זארה, שפתחה בקניון את החנות הגדולה בארץ בהשקעה המוערכת בכ-25 מיליון שקל. גם ברשקה ופול אנד בר הגדילו את שטח החנויות שלהן בקניון. בין החנויות החדשות שנפתחו: חנות של מותג אביזרי האופנה CALZEDONIA, מותג איטלקי של הלבשה תחתונה INTIMISSIMI, וכן סניף של המותג רזילי, המאגד פריטים מעצבים ישראליים ובינלאומיים. ואילו רשת התכשיטים והשעונים IMPRESS פתחה בקניון סניף דגל של המותג. 

צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

קניון עזריאלי, שהוקם ב-1998, הוא ללא ספק אחד הקניונים הבולטים והנוחים שיש. הוא משרת אוכלוסייה מכל הארץ, בשל מיקומו, על תחנת רכבת השלום. במתחם יש גם מגדלי עסקים ואף מלון. הגישה אליו מאוד נוחה, הוא מרווח וקל להתמצאות.

יש בו מגוון חנויות מובילות, וחלק מהמותגים הבינלאומיים שהגיעו לישראל, פתחו בקניון עזריאלי את חנותם הראשונה. למשל, מותג האופנה H&M.

בצד מותגי אופנה, יש בקניון 35 מסעדות וסניף גדול של רשת חדרי הכושר הולמס פלייס. מלבד תושבים מכל רחבי הארץ, שפוקדים את החנויות הרבות בקניון ומגיעים להיפגש באחד מבתי הקפה בקניון, הוא גם מהווה מקום מפגש לדיירי המשרדים במתחם. 

צילום: שי ווליץ

קניון עופר רחובות, המשרת את תושבי העיר, הוא קניון מוצלח הכולל תמהיל מגוון של עסקים. באחרונה הוא עובר מתיחת פנים משמעותית, בהשקעה של 185 מיליון שקל, שתכלול שינוי בתמהיל החנויות, הקמת מגדל משרדים מעל הקניון והוספת מקומות חנייה.

הקמת המגדל, שבה לבדה יושקעו כ-100 מיליון שקל, צפויה להתחיל השנה. במסגרת שינוי תמהיל החנויות, חנות זארה שמחזיקה כיום חנות בקניון בהיקף של 1500 מ"ר, תתרחב להיקף של 3500 מ"ר, והיא תיפתח לקראת סוף השנה. גם ברשקה ופול אנד בר מתרחבות ויכפילו את שטחן כל אחת, מ-250 מ"ר ל-500 מ"ר, ואילו המותג סטרדיבריוס ייכנס לראשונה לקניון, עם חנות בגודל של 500 מ"ר. חנויות נוספות שיתרחבו הן קסטרו ואדידס, והמותג ויקטוריה סיקרט יפתח סניף במקום.

 

צילום: ד"ר אבישי טייכר, ויקיפדיה

את הקניון החיפאי, הממוקם במבואות הדרומיים של חיפה, רכשה קבוצת עזריאלי לפני 15 שנה, מדלק נדל"ן, תמורת 300 מיליון שקל, במסגרת מסע המימושים של האחרונה, שנקלעה לחדלות פירעון. לאחר השקעה בהיקף של 10 מיליון שקל, שכללה את החלפת רוב מערכות האבטחה והמיזוג, ולאחר איחוד שטחי מסחר, הושק הקניון מחדש ב-2012.

המיקום מנצח: סמוך לדרך פרויד, כביש 4, מנהרות הכרמל ותחנת הרכבת והאוטובוסים חוף הכרמל. יש בו שבעה אולמות קולנוע של מובילנד, מתחם מכונות משחק, מסלול קרטינג ונוכחות של המותגים הפופולריים.

עם זאת, לפני מספר חודשים ביצעה המשטרה מעצרים בקניון, שהפך מוקד להומלסים שיכורים, שהתפרעו והשחיתו רכוש.

צילום: Dvashwiki, ויקיפדיה

זהו אחד הקניונים הראשונים באזור השרון, ולמרות שגדל והתרחב מאז הוקם, יש לו עדיין נופך משפחתי, והוא משרת בעיקר את הרעננים. הוא ממוקם באזור התעשייה הצפוני של רעננה, ולפני כעשור החליף בעלות ועבר שיפוץ נרחב.

מרכז הכובד של רננים הוא בתחום האופנה, ויש בו את המותגים המוכרים לצד חנויות מעצבים. באחרונה נפתח בקניון מתחם של רשת מתחמי האטרקציות לילדים, טייני טאון, שזה המתחם השני שהיא מקימה. המתחם החדש, המתפרש על פני 200 מ"ר, מציע לילדים מגיל הליכה ועד גיל 7 הזדמנות להתנסות בחיי היומיום של עיר אמיתית, אך בקנה מידה מותאם. 

צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

קניון ממילא, הסמוך לחומות העיר העתיקה ולמלון היוקרה, ממילא, הוא ללא ספק קניון מסוג אחר, ייחודי בשטח. לא רק משום שהוא קניון פתוח, ולכן הוא גם נקרא שדרות ממילא, אלא בשל היותו קניון שכולו יוקרה. זה בא לידי ביטוי הן בעיצוב האדריכלי שלו, והן במותגים היוקרתיים שמצאו להם כאן בית, בחנויות השוכנות במבני אבן ייחודיים.

קניון ממילא מהווה חלק בלתי נפרד מהמרכז התיירותי של העיר, והוא פופולרי מאוד בקרב תיירים ואנשי עסקים, ופחות בקרב הקהל הרחב. 

צילום: ד"ר אבישי טייכר, ויקיפדיה

קניון הדר ממוקם בלב שכונת תלפיות, והוא מוכר כ"קניון של הירושלמים". שמו ניתן לו מאחר שבמגרש עליו הוקם, שכן בעבר מפעל של מגדניית הדר, לייצור עוגיות וקרקרים.

הקניון, שהוא אחד הפופולריים בירושלים, נחנך בשנת 2001, ונמצא בבעלות משותפת של רבוע כחול נדל"ן וכלל ביטוח.

קניון הדר מתפרש על פני חמש קומות מסחר, ויש בו חמש קומות חניה. הוא כולל כ-130 חנויות בתמהיל מגוון המשלב מותגי אופנה, הנעלה, ספורט, תכשיטים ואקססוריז, הום סטייל, קוסמטיקה ופארם, בתי קפה, מסעדות, ג'ימבורי, מכון כושר ופנאי, בית רופאים, סופר אושר עד ועוד. בין היתר, יש בו חנויות אאוטלט, של אדידס, ושל גאנט. 

צילום: G City

קניון G מקבוצת G City, המחזיקה כ-10 מתחמי קניות ובילוי ברחבי הארץ, ממוקם ברחוב ויצמן בכפר סבא. יש בו 55 אלף מ"ר של מסחר ופנאי מקורים ופתוחים, באולינג, בתי קולנוע (סינמה סיטי), ומסעדות. הבונוס: פתוח בשבת.

 

צילום: ד"ר אבישי טייכר, ויקיפדיה

עזריאלי גבעתיים הוא שילוב יוצא דופן של קניון קהילתי ואקסקלוסיבי גם יחד. הוא ממוקם בגבעתיים, אך על גבול רמת גן, ועוטפת אותו בנייה צפופה של מגדלים.

הקניון, הממוקם בסמיכות לפארק גבעתיים, עבר לידי קבוצת עזריאלי ב-2008, והוא הפך למוקד המסחרי של העיר. הוא ממתג את עצמו כמרכז אופנה, אך גם כמרכז שבו תושבי העיר צורכים שירותים יומיומיים, וגם כמקום בילוי לכל המשפחה.

צילום: דוד שי, ויקיפדיה

שבעת הכוכבים הרצליה שטחי מסחר: כ-26 אלף מ"ר חנויות: כ-150 מקומות חנייה: כ-1500 מותגים בולטים: אדידס, פוט לוקר, ג'ק קובה, אלמביקה

קניון שבעת הכוכבים, של קבוצת הכשרת היישוב, היה עד לא מזמן הקניון הסגור היחיד הפועל בשבת. הקניון ממוקם בסמוך לתחנת הרכבת של הרצליה, ליד היציאה לאיילון, ובסמוך לשכונת גליל ים היוקרתית בהרצליה.

הקניון, הפועל משנת 2000, נחשב לקניון הדגל של חטיבת הקניונים של הקבוצה. יש בו 5 קומות, מתוכן שלוש קומות מסחר בהן מסעדות, באולינג, סופרמרקט ענק, מכון כושר וחנויות מסוגים שונים. שטחו הכולל של הקניון 88,000 מ"ר, מתוכם מעל 26,000 מ"ר (נטו) שטחי מסחר וחניון תת-קרקעי בן 1,500 מקומות חניה. בקניון פועלות רשתות מובילות של מותגים ישראליים ובינלאומיים כמו פוקס, ללין, רנואר, H&M, מנגו, celio, ועוד.

בין היתר מתקיימות בקניון פעילויות תוכן המיועדות לכל הגילאים, כמו ירידי אוכל, פסטיבל תינוקות ומגוון פעילויות רחב לילדים: הצגות, מופעים, סדנאות בישול, סדנאות יצירה, סדנאות לתינוקות והוריהם ועוד. 

צילום: ד"ר אבישי טייכר, ויקיפדיה

קניון אייס מול (ICE MALL) שהוקם ב-2012 באילת, יצר ציפייה גדולה ערב הקמתו. הקניון ייחודי בצורתו, ונראה כמו איגלו גדול. ייחודו הגדול הוא בהיותו קניון הבנוי למעשה סביב משטח החלקה על הקרח, ומכאן גם שמו. המשטח הוא בהיקף אולימפי – כ-1800 מ"ר, ולבד מהיותו אטרקציה, מתקיימת בו החלקה אומנותית על הקרח. מסביב למשטח ההחלקה, יש כ-150 חנויות, כ-30 אטרקציות, וכ-20 מסעדות ובתי קפה. 

צילום: ד"ר אבישי טייכר, ויקיפדיה

קניון הנגב הוקם ב-1990, ועם הקמתו, נחשב לאחד הקניונים הגדולים. כיום הוא נחשב לשני בגודלו בבאר שבע, אחרי פתיחת הגרנד קניון עופר בעיר, לפני למעלה מעשור.

עזריאלי הנגב ממוקם בסמוך לתחנה המרכזית ולתחנת הרכבת של באר שבע ולקריית הממשלה. הוא משרת את אוכלוסיית העיר והאזור ומהווה מוקד מרכזי לכל הנגב הצפוני.

הקמת הקניון בזמנו העלתה את נפח המסחר בעיר, אך מצד שני פגעה במסחר בעיר העתיקה של באר שבע. 

צילום: Danbus43Maalit72, ויקיפדיה

הקניון ממוקם בשכונת עיר ימים בנתניה, שהפכה לשכונה של מגדלים יוקרתיים, על חוף הים של נתניה. הקניון משרת בעיקר את הדיירים הרבים של המגדלים בשכונה. הוא מוקף בשטחים ירוקים, גינות שעשועים ופארקים ומשקיף אל החוף. העיצוב שלו מודרני והוא כולל חנויות אופנה של מותגים מובילים, חנויות בוטיק ייחודיות, בתי קפה, מסעדות ואטרקציות. בין היתר כולל הקניון משחקיה עם משחקי וידיאו, ובאולינג.

הקניונים הטובים ביותר בישראל: כך בדקנו

במחקר מקיף שנערך עבור mako, חברת המחקר והייעוץ SQ בחנה 70 קניונים סגורים ברחבי הארץ. החברה, המתמחה ביישום מודלים מחקריים וייעוץ אסטרטגי, שילבה את תוצאות הבדיקה עם סקר צרכנים שערך מכון המחקר "מדגם" בראשות מנו גבע, בשיתוף עם iPanel. הסקר, שכלל 815 נשאלים, ביקש מהמשתתפים לציין את הקניון המועדף עליהם. המחקר התמקד בארבעה פרמטרים: מגוון חנויות בקטגוריות כמו הלבשה והנעלה, נוכחות מותגים מובילים (זארה, קסטרו, פוקס, H&M וסופר-פארם), היצע מסעדות ועסקי מזון, והעדפות צרכנים בנטרול גורם אזור המגורים. שקלול הפרמטרים אפשר לדרג את הקניונים ולזהות את המובילים ברמה הארצית.

הקניונים הכי טובים (צילום: פלאש90)
צילום: פלאש90