איך אתם אוהבים את ההמבורגר שלכם? קלאסי, מינימליסטי, סמאש, מעושן, בלי ירקות בכלל או אולי עם הר של טבעות בצל מעליו? אין כמו המנה הזאת שכל פעם מחדש מטריפה אותנו עם אינסוף יצירתיות ומקוריות. יש לנו את תוצאות ההצבעה בה אתם קבעתם מהו ההמבורגר של המדינה, ובנוסף, רשימה של 38 ההמבורגרים שאנחנו הכי אוהבים ברחבי הארץ. 

דה בורגר פלייס

מאז 2017, ההמבורגרייה המפתיעה בדרך לחרמון ממוקמת באופן לא שגרתי בבית הפרטי של משפחת ווילי, בשתי הקומות התחתונות של המבנה. ההמבורגרים כאן עשויים מבשר מקומי מיושן ומגיעים עם מגוון תוספות לבחירה כמו בייקון, חזה אווז, כתף בקר, גבינות לבחירה, ירקות, ביצת עין, חמאה ופלפל חלפיניו. התפריט מציע המבורגרים בשלושה גדלים (110, 220 ו-440 גרם), שנארזים כמו במזללות הסטריט פוד הכי מקצועיות.

בווייז The Burger Place, מג'דל שמס. טלפון: 050-2232146. לא כשר

דה בורגר פלייס (צילום: אמירה סייד אחמד, mako אוכל)
החתיך הצפוני ממג'דל שמס|צילום: אמירה סייד אחמד, mako אוכל

כביש 90

אחת ההמבורגריות המוערכות ביותר בישראל - וזו שאתם הענקתם לה את פרס המבורגר השנה! (עשרת המקומות הראשונים מחכים לכם בהמשך) - שחזרה לפעול אחר שסגרה את שעריה בתקופת המלחמה. התפריט במקום מציע המבורגרים בשמות הומוריסטיים כמו "הכבישתיש" שמוגש עם נתחי טלה מעושן, אסאדו ברוטב ברביקיו ושום קונפי, או "הצפוני" עם גבינת צ'דר בתוך הקציצה עצמה, כשמעליה גאודה מותכת. ההמלצה הבולטת היא המבורגר הטלה שנחשב לאחד הטובים בארץ או הקרייזי בורגר - ספיישל מתחלף שמוגש רק בימי שלישי.

צומת מחניים. טלפון 04-6160190. לא כשר

המבורגר ובירה, כביש 90 (צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור)
ההמבורגר מצומת מחניים|צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור

Mr. Burger

ההמבורגרייה של וואסים חטיב נפתחה לפני 6 שנים מעל תחנת דלק בבית ג'אן בתקופה שהסמאשבורגרים רק התחילו להשתלט על המבורגריות הארץ. עד היום המקום מתמקד בעיקר בהן: קציצות דקות ופריכות שמוגשות במנות הכוללות בין קציצה אחת לשלוש. לצד ההמבורגר מוצעות תוספות מגוונות בהן גבינות מותכות, חטיפי סינטה מיושנת, ורטבים שמוכנים במקום.

בוויז: Mr. Burger. בית ג׳אן, טלפון 04-6496746. לא כשר


אנגוס בורגר

ההמבורגרייה של פאדי דאבח מציעה בורגרים שנקצצים ידנית לעיני הלקוחות. בניגוד לטרנדים רווחים בז'אנר, התפריט במקום שומר על איפוק ומעמיד את איכות הבשר במרכז. בין המנות בתפריט: "הגרסה הלא מצונזרת" עם אסאדו פרוס, גבינת אמנטל, בצל מקורמל, ביצת עין ואיולי תבלינים; "בוצ'רי בורגר" עם מח עצם, שמוגש עם מח עצם נוסף וצ'ימיצ'ורי; שווארמה בורגר בתוספת שווארמת אנגוס מהמסעדה הסמוכה של דאבח; ומוצרלה בורגר עם קציצה ממולאת במוצרלה ופרמזן.

דבאח  mall, דיר אל אסד. טלפון 077-7242036. לא כשר

אנגוס בורגר (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
המבורגר של משפחה של בשר - אנגוס בורגר|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

ביגי פיצי

ההמבורגרים במסעדת ביגי פיצי מציעים מגוון אפשרויות כולל המבורגר אמריקאי עם קורנדביף, בצל מקורמל וגאודה, והמבורגר ירושלמי המשלב חלת בצל מטוגנת ורוטב צ'דר. ההמבורגרים מצטיינים בלחות ושומניות מאוזנת עם טעמי בשר מודגשים ללא תיבול מיותר. הקציצות מוגשות בלחמנייה אוורירית ומתוקה במידה, שנצלית קלות טרם ההגשה. ליד ההמבורגר מומלץ להזמין צ'יפס הולנדי עם רוטב צד'ר.

תחנת דלק פז, צומת ברניצקי, בנימינה גבעת עדה. טלפון. 04-6777919. לא כשר

ביגי פיצי. המבורגר לא פחות ממצוין (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
הביגי של הפיצי - ההמבורגר של ביגי פיצי|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

Guy`s burger

בלב מתחם שקט בפרדס חנה פועל פודטראק צנוע שבו שף גיא בן אשר מכין המבורגרים שבעיני רבים נחשבים לטובים ביותר בארץ. מדובר בסמאשבורגרים פשוטים אך מדויקים: לחמנייה רכה ואוורירית, בשר עסיסי במיוחד ותוספות מינימליסטיות כמו גבינת צ'דר ופלפל חריף. בשנה האחרונה נפתחו שני סניפים נוספים של המותג: אחד בהוד השרון, ועוד סניף כשר בפרדס חנה שבו מגישים צ'יזבורגרים עם גבינה טבעונית.

מתחם הידית פרדס חנה. טלפון 054-6644090. לא כשר | הבנאים 27, הוד השרון. טלפון 077-5494725. לא כשר | הבנים 17, פרדס חנה. כשר

סמאשבורגר עם גבינה טבעונית של Guy’s Burger  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
החדש והכשר של גיא|צילום: לין לוי, mako אוכל

מיטבר בורגר

מוסד הבשר הוותיק נולד בתל אביב ב-1994. מאז הצטרפו אליו בר “נקסט דור” וב-2014 סניף גדול של מסעדת בשרים בהרצליה. בהמשך קמה ההמבורגרייה של הרשת: המיטבר בורגר. היא החלה בשרונה מרקט וכיום יש לה כבר מספר סניפים, גם מחוץ לתל אביב (גלילות והרצליה בין היתר). כמתבקש ממקום שחוגג בשר, התפריט נשמר תמציתי ללא שפע רטבים או תוספות וההמבורגר מוגש ב-2 גרסאות: קלאסית או צ’יזבורגר עם גבינת גאודה מותכת, חמוצים, מיונז חריף, עגבנייה, חסה ובצל סגול.

לבירור הסניף הקרוב

מיטבר בורגר (צילום: פביאן בראל, יחסי ציבור)
מיטבר בורגר|צילום: פביאן בראל, יחסי ציבור

TLBS

בהמבורגרייה המושחתת של שף און משאן מגישים המבורגרים עם קציצות גדולות ועסיסיות שמורכבות מבשר שפונדרה, אונטריב ונתח קצבים. יש 3 סוגי המבורגר וכל אחד יכול להגיע עם 3 תוספות לבחירה: אננס, פטריות ובצל, שום קונפי, בצל בטמפורה, ארוגולה ובלסמי, צ׳דר, ריבת בצל, צ׳ילי מסוכר, גבינת סנט מור, הבנרו, בייקון טלה או גבינת בושה.

דיזינגוף 125, תל אביב. טלפון 03-7399077 | נחלת בנימין 68, תל אביב. 050-6582291. לא כשר

מסעדת The Little Burger Shop (צילום: אנטוליו מיכאלי)
TLBS|צילום: אנטוליו מיכאלי

GDB

‏GDB  נולד כפופ אפ סודי של הקצבים ג'ורג' עבדו וארתור קושניר בשוק הכרמל והפך למזללה קבועה, כשב-2024 כבר נחנך הסניף השני שלה בשכונת מעוז אביב בצפון תל אביב‏. כוכב המקום הוא המבורגר GDB עם קציצה עבה של 200 גרם, קצוצה מנתחי סטייק מיושנים ומתובלת במינימום, שנצרבת למידה מדיום ומוגשת בלחמניית בריוש רכה עם צ’דר, גאודה, רוטב פלפלים, איולי שום קונפי, חלפיניו ועלי ארוגולה.

אבן גבירול 22, תל אביב. טלפון 050-3366622. לא כשר | בני אפרים 209, תל אביב. לא כשר 

GDB המבורגר וצ'יפס  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
GDB|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

פאט קאו

בהמבורגרייה הזאת לוקחים את קיצוב הבשר ברצינות רבה, לכן לא תמצאו בתפריט המון תוספות כפי שנהוג היום. הבחירה היחידה בפאט קאו היא בין המבורגר רגיל להמבורגר עם גבינה. אפילו ירקות אין במנה הזו, רק לחמנייה רכה טרייה, קציצה עסיסית ורטבים שעוטפים את הכול לכדי שלמות.

דיזנגוף 265, תל אביב. טלפון 03-7732591. לא כשר

פאט קאו (צילום: פאט קאו, אמיר מנחם)
פאט קאו|צילום: פאט קאו, אמיר מנחם

פורט 19

פורט 19 היא מזללת המבורגרים ותיקה שהתחילה ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב והתרחבה ל-5 סניפים נוספים. ההמבורגרים כאן לא שגרתיים, למשל המבורגר ים עם שרימפס וחמאת שום; המבורגר "קצבים הוואי" עם גבינה כחולה ואננס מתוק; המבורגר מבשר כבש עם טחינה אדומה ולימון כבוש; המבורגר "קצבים מקסיקני" עם צ'יפוטלי מעושן, חלפיניו מתקתק, גוואקמולי ושעועית; המבורגר שוויצרי עטוף באמנטל ושבבי בצל מטוגן וגם בורגר קצבים שבו בקציצה אחת נפגשים נתח קצבים, שפונדרה ואנטריקוט.

לבירור הסניף הקרוב

המבורגר מקסיקני, פורט 19 (צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור)
פורט 19|צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור

לוקאל

למזללת ההמבורגרים של אלון פלד יש כבר 2 סניפים, אחד במרכז תל אביב ואחד בצפון העיר. היא נודעת בין היתר בזכות קריספי צ'יקן מעולה, אבל חוץ ממנו מכינים בלוקאל גם סמאש בורגר מצוין או טריפל סמאש בורגר עם בייקון וגרגירי פלפל שחור טרי שהושרו בדבש מותסס ונכנסים ללחמנייה עם רוטב רוזמרין. 

אחד העם 30, תל אביב. טלפון 073-3277235, לא כשר | איינשטיין 69, תל אביב. לא כשר

לוקאל - ספיישל ואגיו עם קארי יפני (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
לוקאל|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ויטרינה

ויטרינה, שנפתחה במקור כמזללת נקניקיות, הפכה עם השנים לאחד ממוסדות ההמבורגר הבולטים בתל אביב. במקום תמצאו הרכב תוספות לא שגרתי: עלי ארוגולה במקום חסה ורוטב איולי במקום מיונז. בתפריט יש שלושה המבורגרים עיקריים: “בסט קואוסט” עם רוטב ברביקיו, ריבת בייקון, צ’דר, אייסברג ועגבנייה; “באטלר” עם איולי חמוצים, ריבת בצל וארוגולה; ו“ריפאבליק באטלר” המשלב ריבת שזיפים, גבינת ברי, אגוזי לוז וארוגולה בוויניגרט דיז’ון.

אבן גבירול 36 תל אביב. טלפון 03-6960304 | לילינבלום 40, תל אביב. לא כשר

אחד ההמבורגרים הכי טובים בארץ - ויטרינה (צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור)
ויטרינה|צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור

הסמטה

הסמטה, שנולדה במטולה ומפעילה כעת 2 סניפי בתל-אביב, ממשיכה את המסורת הצפונית של קציצות סמאש. התפריט מציע סליידרים קטנים וסמאש-בורגר יחיד או כפול. בשר הבקר מגיע ממשק גרינבוים, נטחן ומעובד במקום ולחמניות הבריוש האווריריות נאפות במיוחד לפי מתכון פרטי של הבעלים דור יעקב. הרטבים, בהם מיונז ביתי ושיפקה, מוכנים אף הם במקום, ומלווים את הבורגר מבלי להשתלט על טעמי הבשר.

הודה הלוי 109, תל אביב | מרכז שוסטר, רמת אביב. לא כשר

המבורגר הסמטה  (צילום: ליטל פורמה )
הסמטה ממטולה שגדלה ומתפתחת דווקא בתל אביב|צילום: ליטל פורמה

הולשטיין בורגר

מאחורי הולשטיין בורגר עומד בשארה חינאווי, דור רביעי למשפחת הקצבים המוכרת. התפריט מציע המבורגרים טחונים גס מנתחי בקר מזן הולשטיין שנצלים עד מידת עשייה קרובה לוול, כך שהעסיסיות מוגבלת אך טעמי הבשר מודגשים. היא מוגשת בלחמניית בריוש רכה של הקונדיטור ערן שוורצברד, המעוטרת בחותמת שום שחור.

אבן גבירול 21 , תל אביב | יום טוב 17 שוק הכרמל, תל אביב. לא כשר

הולשטיין בורגר (צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור)
הולשטיין בורגר|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור

גרינברג בורגר

גרינברג בורגר, שנפתח לא מזמן בשינקין המתחדש מביא את תפריט ההמבורגרים של הסניף המקורי באזורי חן אל מרכז העיר ומוסיף חידוש בולט: סמאשבורגר במשקל 150 גרם עשוי תערובת אונטריב, שפונדרה, צוואר וסינטה מיושנת. הקציצה נמעכת על פלנצ׳ה רותחת עם שומן בקר מזוקק, מלח ופלפל, מקבלת קרום פריך אך נשארת עסיסית, ונכנסת ללחמנייה רכה עם צ׳דר נמס, חמוצים, בצל קצוץ ורטבים בסיסיים. לצדו מוצע גם סמוקי בורגר של 210 גרם: קציצה עבה, ורדרדה מבפנים, שעליה איולי XO, רוטב הבנרו, רוטב שיפקה ומוצרלה מעושנת.

שינקין 22, תל אביב. לא כשר

גרינברג בורגר (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
הבורגר של גרינברג|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

גורמה 26

ההמבורגרייה הזו פועלת מאז 2014 וכבר מזמן לא עולה בכותרות אבל יש לה עדיין קהל מעריצים נכבד בזכות המבורגרים מעולים שלה בעלי שמות צרפתיים ותוספות לא שגרתיות כי את המקום פתחו 2 אחריות עולות מצרפת שעושות את זה אחרת מכולם. הם מגיעים בלחמניה שונה ממנה שפוגשים היום במרבית המקומות והתפריט מציע המבורגרים לא גדולים ויש גרסה קלאסית עם קריספי בייקון, גבינת אמנטל ורוטב ברביקיו ובצל קונפי ויש המבורגר עם גבינת רקלט שוויצרית; עם כבד אווז וריבת תאנים; ועם חזה אווז, טוויל פרמז'ן, איולי כמהין וגפרורי בטטה קריספי. רגע זה עוד לא הכול כי יש גם המבורגר עם פירורי גבינת רוקפור ותפוח עץ מקורמל; המבורגר עם רוטב טרטר; המבורגר טלה עם צ'דר מעושנת ופטריות ביין לבן ורוטב טרטר וגם המבורגר אמריקאי בלחמניית בריוש עם צ'דר רוטב קטשופ וגרגרי חרדל מנה כפולה של צדר ובייקון.

מקווה ישראל 26, תל אביב. לא כשר


ג׳אנגו

המבורגריה מבית טריגר מציעה המבורגרים מנתחי הבקר המסופקים על ידי הספק של מסעדת הבשר האהובה בתל אביב טריגר. הקציצה של ג'אנגו עבה וללא ירקות. הגרסה הקלאסית מקבלת רק איולי חלפיניו-שום. לצד הקלאסי מוגש “ספייסי בוצ’ר” - אותה הקציצה, אך מצופה ברויאל חריף, ריבת בצל, גאודה צ’ילי וחלפיניו.

הילל הזקן 12, תל אביב. טלפון 03-6317773. לא כשר; משה בקר 11, ראשון לציון. טלפון 03-6224747, לא כשר

ג'אנגו ראשון לציון. המבורגר  (צילום: נועם פריסמן,  יח
ג'אנגו ראשון לציון|צילום: נועם פריסמן, יח"צ

אוסו

המבורגריית אוסו בישרה את ההתחדשות המבורכת של שוק הכרמל שהפך למוקד בילוי לילה עם מלא מקומות שווים. במרכז הבמה של אוסו ניצב הסמאשבורגר היפני של השף אייל קיצ'ס שזכה להייפ מטורף כשהמקום נפתח. הסמאשבורגר של אוסו באמת שווה את המחמאות, כי הוא ג'וסי ומלא באוממי ומגיע בלחמניית ענן - והכל מתכנס לכדי שלושה ביסים שיילכו אתכם זמן רב אחרי שתסיימו את הארוחה

הילל הזקן 18, תל אביב. לא כשר

אחד הסמאשבורגרים הטובים בתל אביב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הסמאשבורגר היפני הראשון בתל אביב - אוסו|צילום: לין לוי, mako אוכל

הגראז'

עוד לפני שמגמת ההמבורגרים עתירי התוספות התפשטה בישראל, גראז' הצטיינה בקולקציה מטורפת אליה מדי פעם מצטרפים ספיישלים מטורפים עוד יותר. נבחרת הסמאשבורגרים העדכנית כוללת מנות שמוגשות בתוך רטבים שונים, כן ממש בתוך שלולית של רוטב. רגע, זה עוד לא הכול כי יש בהגראז עוד מנה שאסור לפספס: כדורי המק אנד צ'יז המעולים.

הרצל 151, ראשון לציון (תחנת דלק סונול). טלפון 03-6499600 . לא כשר; ראול ולנברג 24, תל אביב. לא כשר

הגראז (צילום: חיים יוסף)
תמיד מנסים לשבור שיאים חדשים - הגראז'|צילום: חיים יוסף

בנץ ברדרס

האחים בן ומתן בזילר הקימו בפלורנטין “בית מלאכה” קטן להמבורגרים, מהר מאוד צברו קהל נאמן והיום מדובר באחד ההמבורגרים הטובים בעיר. הקצב הצמוד שלהם מיישן את הנתחים, טוחן ומתבל אותם. הגרסה הקלאסית כוללת איולי-ברביקיו, כשלתוספות אפשר לבחור בין גאודה, צ’דר, גבינה כחולה, חמאה בטעמים מתחלפים, ריבת בצל, בצל מקורמל ובייקון. לצד ההמבורגר מוגש צ’יפס שום-פטרוזיליה פריך שמקבל לא מעט מחמאות בפני עצמו.

ידידיה פרנקל 4, תל אביב; אבן גבירול 37, תל אביב. לא כשר

בנץ בראדרס (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
בנץ בראדרס|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

רוברטה'ס בורגר

רוברטה'ס בורגר היא ההמבורגרייה של שף עידו פיינר, מי שחולש גם על מסעדות רוברטה וינצ'י בפרדס חנה ובראסרי בעמק חפר. ברוברטה'ס פיינר מציע תפריט המבורגרים שמוגשים בלחמנייה אוורירית ורכה - שאינה חלבית - מה שמהווה יתרון עבור קהל רחב. אחד החידושים הבולטים בתפריט הוא ההמבורגר המקסיקני עם גוואקמולי, סלסה אדומה פיקנטית, טבעות חלפיניו כבוש וגבינת צ'דר. יש בתפריט גם צ'יזבורגר קלאסי והמבורגר המשלב צ'טני עגבניות, איולי כוסברה וגבינת בושה.

בילינסון 1, הרצליה. טלפון: 09-9777333. לא כשר

בורגר קוראני (צילום: שני הלוי, יחסי ציבור)
המבורגר שף - רוברטה'ס בורגר|צילום: שני הלוי, יחסי ציבור

הצרפתי

פודטראק המבורגרים שחונה במתחם פודטראקס בכניסה לקיבוץ גליל ים. התפריט מציע המבורגר קלאסי והמבורגרים מיוחדים עם ריבת בצל וחזה אווז מעושן או המבורגר מוקרם מבקר טחון גס בעל טעם בשרי עמוק, שמוגש עם תוספת רוטב צ'דר. האווירה במקום כיפית, ההמבורגרים יוצאים מהר ועובדי המקום חמושים תמיד במלא מצב רוח טוב.

מתחם הפודטראקס בכניסה לקיבוץ גליל ים. לא כשר

נקניקיה יפנית מאוד מיוחדת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ההמבורגר של הצרפתי בגליל ים|צילום: לין לוי, mako אוכל

דנוור

מסעדת דנוור החדשה מציגה גישה המתמקדת באיכות חומרי הגלם ושמירה על טעמי הבשר הטבעיים. ההמבורגרים במקום מתבססים על בשר מובחר של קצביית מרינדו שעובר תהליך יישון של 25 יום. כל קציצה (שמשקלה 200 גרם) היא תערובת של נתחים כמו מכסה אנטרקוט, אונטריב, דנוור קאט ואסאדו. רוב ההמבורגרים מוגשים ללא ירקות, מתוך החלטה שנועדה לאפשר לסועד להתמקד באופן בלעדי בטעמי הבשר, שיושב בתוך לחמנייה המותאמת באופן מושלם לקוטר הקציצה. בתפריט יש המבורגר עם איולי שום קונפי וצ'יפוטלה; המבורגר עם תערובת גאודה וצ'דר; המבורגר עם איולי כמהין והמבורגר עם גבינת ברי ובצל מקורמל.

טשרניחובסקי 14, כפר סבא. לא כשר

ההמבורגר המינימליסטי של דנוור (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
הדנוור החדש של השרון|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

ג'אגר

במסעדה של ג'אגר, חלק מקצביית ג'אגר במתחם המכללה של קריית אונו, מגישים קציצה במשקל 220 גרם. סוד הקציצה טמון בתערובת של בשר מיושן ושמן הכוללת נתחים רזים כמו צ'אך ווייסבראטן יחד עם "שומן סטייקים" ממכסה אנטרקוט. שילוב זה יוצר בשר המטופל כסטייק לכל דבר ומתאפיין בהיעדר מוחלט של גידים או סחוסים, מה שבא לידי ביטוי במרקם חמאתי שנמס בפה. תיבול הקציצה מינימליסטי ומתבצע לפני הצלייה עם קראסט נדיב של מלח ים אטלנטי ופלפל, המדגיש את טעמי הבשר הטבעיים. הלחמנייה פשוטה ויעילה והמנה מגיע לרוב ללא ירקות, עם מלפפון חמוץ בצד, כדי לאפשר למרכיבים העיקריים לבלוט.

השדרה האקדמית 1, קריית אונו. טלפון 054-7535350. לא כשר 

לחמנייה, קציצה, איולי, גבינה (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
מהקצב לצלחת|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

M32

מזללת M32 התחילה בהוד השרון והפכה למיני רשת עם סניפים בקריית אונו, הרצליה ותל אביב. מגישים פה קציצת בשר שמנמנה במשקל 200 גרם שעוברת צלייה מדויקת על הפלנצ'ה, שמעניקה לה חריכה נהדרת ומשאירה אותה ורדרדה ועסיסית במרכזה עם שוליים פריכים וצרובים. ייחודה של הקציצה טמון בקיצוץ גס ובשילוב נתחים מגוונים היוצרים מנעד טעמים עשיר השומר על עניין בכל ביס. המלפפון החמוץ המתוק המצורף להמבורגר, מוסיף לכל הסיפור טעם אמריקאי מוכר ונעים.

מאיר יערי 19, תל אביב. טלפון: 09-7603728 | סוקולוב 2, הוד השרון | הדובדבן 7, קריית אונו. לא כשר

m32. קציצות עסיסיות וטעימות (צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור)
M32|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור

פריז טקסס

פריז טקסס היא מזללת המבורגרים בעלת סניפים בגבעתיים, תל אביב, הוד השרון, ראשון לציון ואילת. את ההמבורגר במיני רשת הזו מכינים מבקר איכותי שמיושן 21 יום ולאחר מכן נקצץ במקום. התפריט מציע סמאשבורגר צ'יזי עם מנה כפולה של צ'דר ובצל מקורמל; המבורגר עם רוטב ג'ק דניאלס, המבורגר עם חמאת כמהין שמומסת לתוך הקציצה ומעליה ראגו מ-5 סוגים שונים של פטריות בבישול ארוך ועוד. 

לרשימת הסניפים

פריז טקסס באילת (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
פריז טקסס|צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

מרלן

תושבי גבעתיים הכירו ראשונים את המבורגריית מרלן, שהפכה לסנסציית משלוחים בזמן הקורונה. ב-2023 היא הגיעה גם לתל אביב, למיקום שתמיד איכלס בתי קפה, בפינת הרחובות קינג ג'ורג' ושדרות בן ציון. התפריט מציע לא מעט סוגי קריספי צ'יקן, המבורגר קלאסי וצ’יזבורגר במשקל 200 גרם שעשוי מתערובת בקר טרי שנצרבת למדיום-וול עם קראסט חרוך ומונחת בלחמניית בריוש רכה. לבשר מצטרפים גבינת צ’דר מותכת, בצל מוחמץ ועלים רעננים, והכול נקשר באמצעות “רוטב סודי” בסגנון מק-רויאל מעודן. 

המלך ג'ורג' 46, תל אביב | רמב"ם 30, גבעתיים. לא כשר

מרלן, תל אביב (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
מרלן|צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

מי מה מו

מי מה מו היא רשת המבורגרים כשרה חדשה שהקימו לפני שנה גלעד אלמוג וניר אדרי, מבעלי גרג וביגה ומרט רוסומחו. היום יש לרשת 4 סניפים פעילים ועוד 6 בתכנון. החללים מעוצבים כדיינר אמריקאי והתפריט מציע 2 המבורגרים עיקריים: “הקלאסי” עם קציצת בקר מוגשת בלחמנייה רכה, עם חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל סגול ורוטב בצלים מקורמלים, וגולת הכותרת בשם “דירטי” - אותה קציצה, רק שאחרי הצלייה היא נטבלת ברוטב חם, לבחירה בין ברביקיו או פטריות.

לבירור הסניף הקרוב

עסיסי. מי מה מו (צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור)
המבורגר שתבול ברוטב כבר טעמתם? מי מה מו|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור

המבורג

המבורגר נפתחה לפני 17 שנה בכניסה לפארק מדע של רחובות וכוללת 2 תפריטים: תפריט רגיל עם מבחר המבורגרים וכריכים בשריים ו"תפריט על הנייר" שהוא בעצם ארוחת המבורגר שבה כל מרכיבי הארוחה מוגשים על גבי נייר על השולחן. מנת הדגל כאן היא המבורגר מתערובת בשר המכילה גם כבש. זהו המבורגר טעים מאוד, קצוץ גס ביד עם צ'אנקים גדולים של שומן כבש והוא מגיע בלחמנייה עם בצל סגול, חסה קצוצה דק וקטשופ פלפלים חרפרף, בלי עגבנייה או חמוצים.

המדע 1, רחובות. טלפון 1700-507-073. לא כשר

המבורג (צילום: לין לוי)
המבורג על הנייר|צילום: לין לוי

בורגר רום

לא קל למצוא בירושלים המבורגר מושחת, לא כשר ולא שגרתי, בבורגר רום יש הכל ואפילו בכמה גרסאות מעניינות. המקום שייך לקבוצת טלביה של שף ניר לוי שהרכיב תפריט עם המבורגרים קטנים יחסית במשקל 120 גרם, כדי שבקלות תוכלו לאכול שתיים. התפריט כולל בין היתר מנת "הולנדז" שמכילה שומן אווז, גבינת ברי, ריבת תאנים ובצל, רוקט ורוטב הולנדז כמובן.

עזה 18, ירושלים. טלפון  02-5408484. לא כשר

בורגר רום ירושלים  (צילום: Brif, יחסי ציבור)
ההמבורגר הלא כשר הכי טוב בירושלים|צילום: Brif, יחסי ציבור

ההמבורגר של שגב

כשנפתח ב-2018, זה היה ההמבורגר הראשון בארץ בסגנון "מהקצב לצלחת", והראשון לצרוב את הלוגו שלו על הלחמניות. שגב הוא קצב שפתח המבורגרייה בצמוד לקצביה שלו באזור תלפיות, הרחק ממרכז העיר ההומה. הקציצה, שמשקלה כ-200 גרם, עשויה ממכסה של פריים ריב שיושן במקום כשלושה חודשים ושומן בקר. שגב צולה את ההמבורגר שלו לרמת דיוק השמורה למקצוענים, ומגיש אותה במידת עשייה מדיום בלבד. מעל הקציצה הוא מעמיס תוספות כמו כבד אווז ופטריית פורטבלו.

יד חרוצים 4 (תלפיות), ירושלים. כשר


איוו

איוו היא אימפריית בשר ירושלמית המוכרת בכל הארץ, כשבקצבייה-מעדנייה של האימפריה הזו מוכרים בשר ונקניקים תוצרת בית שאינם כשרים. יש לאיוו גם המבורגרייה שמעוצבת כמו דיינר אמריקאי והתפריט מציע המבורגר קלאסי, המבורגר עגל חלב והמבורגר בייקון, שבתוך הקציצה שלו מתחבאים להם פצפוצי בייקון. בגזרת התוספות יש בצל מטוגן, ביצת עין, חמאת כמהין ופונדו גבינות שווייצרי.

רחוב הלל 24, ירושלים. טלפון 02-6222513. לא כשר

 


HBB בורגר

כשחושבים על מסעדה בתחנת דלק, הדבר האחרון שמדמיינים הוא מקום מתוקתק עד היסוד כמו ההמבורגרייה המגניבה הזאת בגדרה. מכינים כאן קציצה ג'וסית נהדרת ממכסה אנטריקוט ובריסקט והשמות של המנות משעשעים: סאחי, סחבק, חביבתי, מאשרום והמבורגר פאטה מורגנה עם כרוב כבוש, חמאת בוטנים וחזה אווז והמבורגר "יא וואלי" עוקצני ופיקנטי.

הרצל 3 (תחנת דלק סונול), גדרה. טלפון 08-6225622. כשר

המבורגרים עם חמאת בוטנים, כרוב כבוש ואווז של HBB (צילום: לין לוי, mako אוכל)
HBB בורגר בגדרה|צילום: לין לוי, mako אוכל

קאלט

כאלט (CULT) היא מסעדת המבורגרים חדשה ומפתיעה של מושיקו גורדני, ספי קוסטיקה, גנדי גוראל ועמית אמוזיגראה, שיש להם גם המבורגרייה בשוק לוינסקי בתל אביב. ההתמחות כאן היא המבורגר מינימליסטי מעולה מבשר של קצביית דבאח, שמוגש בתוך לחמנייה אוורירית כמו ענן וללא עגבנייה.

מתחם ביג פאשן אשדוד. טלפון 08-6117847 . לא כשר

המבורגר מינימליסטי מושלם (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
צנועה ומושלם - ההמבורגר של קאלט|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

זה

אחד ממוסדות האוכל של אשדוד כבר 14 שנים. הוא התחיל בתור פאב, הפך להמבורגרייה והיום זה מקום לאכול בו בשר טוב, מנות שף וכן, גם המבורגרים מעולים ומושחתים. מבחר ההמבורגרים כולל את "בחלב אימו" האייקוני עם צ'דר, גבינת עיזים, חמאת שום, שבבי פרמזן ובצל סגול; "דירטי פלז'ר" עם דאבל גאודה, אסאדו מעושן מפורק עם קונפי בצל סגול, ועוד. ההמבורגרים מוגשים בלחמניית בריוש על בסיס שמן זית שלא דומות לשום לחמניית המבורגר אחרת, הקציצות נצלות לשלמות והתוצאה הסופית היא המבורגר עסיסי ובלתי נשכח.

מפקורה 1 (חוף הקשתות ), אשדוד. טלפון 050-2544004. לא כשר

המבורגר גילטי פלז'ר של ZE (צילום: עדן טל, יחסי ציבור)
המבורגר בחלב אימו של ZE|צילום: עדן טל, יחסי ציבור

פאט גאי

בלב רובע י"א באשדוד פועלת מזללה שמתמחה בסמאשבורגרים. את המקום פתח בני חממי, איש קולינריה שהתחנך בקבוצה של רותי ברודו ובהמשך גם השתתף ב"משחקי השף". הוא לא רק הביא את הסמאש הראשון לאשדוד, הוא גם פיתח עבורו את איולי פאט גאי על בסיס חלמונים וצ'אטני מנגו מותסס שמחליף את הצ'ילי המתוק הבנאלי. בקיצור, ביס קטן עם טעם ענק.

כנרת 51, אשדוד. טלפון 08-6250006. כשר


המבורגר בלוויתן

מהרגע שהיא נפתחה, ההמבורגרייה הזו נחשבת לאחד המקומות הכי טובים לאכול בהם באילת. שף ליאור רפאל מגיש כאן המבורגר שאף אחד לא הצליח לחקות: ארוז בלחמניית חלב על פי מתכון מקורי של שף קונדיטורית ענבר שפירא, יש בו רוטב צלפים, קורנישונים, תערובת תבלינים סודית ותוספת אסאדו מפורק עטוף ברוטב ברביקיו מתקתק מקפיצה את המנה הזו יחד עם צ'דר לגבהים חדשים של הצטיינות.

הים 6, אילת. טלפון 08-9209393. לא כשר

 


ומה המבורגר השנה שלכם?

בבואנו לבחור את ההמבורגרים הטובים בישראל פנינו גם אליכם, גולשי mako, לבחירת המבורגר השנה שלכם. עשרות אלפים השתתפו והצביעו, והכניסו לרשימה גם מקומות שכבר הפכו למוסדות (יומנגס, הפרוזדור והמוסד), לצד המבורגריות שצוינו גם ברשימה שלנו. אלו עשרת הנבחרים שלכם: