עסקיות צהריים בשילה
חודשיים אחרי הפתיחה במיקום החדש במלון גימנסיה ברחוב מונטיפיורי, שילה של שף שרון כהן חוזרת להגיש עסקית צהריים. התפריט כולל לחם מחמצת, מנה ראשונה ועיקרית - במחיר של העיקרית. לצד המנות האייקוניות של השף תוכלו לטעום גם מנות חדשות כגון סלקים וקולרבי בגריל בלסמי ארומטי וחלת דבש; טריו בליני עם "קוויאר" פורל; וקלמרי על הפלנצ׳ה עם תבשיל עלי לפת, עדשים אורגניות ויוגרט צאן (בתוספת 18 שקלים). לגזרת העיקריות נוספו מנות חדשות כמו חצי עוף בג'וספר ברוטב שמנת פלפל ותפוח אדמה או עם ירקות ירוקים וצ'ימיצ'ורי ארץ ישראלי (128 שקלים); פורל מקומי בג'וספר ברוטב חמאה לבנה ועלי חמציץ (178 שקלים); וריגטוני עם מולים (158 שקלים).
העסקית החדשה תכלול גם קטגוריה של מנות מתפריט "פאוואר לאנץ'", ששמות דגש על ערכים תזונתיים ואף מפרטת אותם. בנוסף, ממשיכים בשילה להגיש גם את עסקית הערב הזוגית. תפריט זה כולל פוקצ׳ה ומטבלים, 2 מנות ראשונות ועיקרית זוגית ב-428 שקלים לזוג.
שילה, מונטיפיורי 9, תל אביב יפו. 03-5221224. עסקיות צהריים בימים שני-חמישי בשעות 12:00-15:30

עסקיות צהריים ב- a
מסעדת a של שף יובל בן נריה משיקה תפריט צהריים חדש שיוגש בימים שני-חמישי ויכלול מנות שמככבות בו מאז פתיחת המסעדה כמו טרטר בקר ושיפוד דג באש, לצד רולים ייחודיים שאף תפריט סושי אחר בעיר לא מציע. במסגרת העסקית תוכלו לבחור רול סושי או מנה ראשונה מתוך מבחר הכולל סלט ירוקים; סשימי פורל בגידול ים מקומי עם אבוקדו, צ'יפס, ארטישוק ירושלמי, דאשי אגוונצ'ילה, ריבת נורי וסויה; סשימי אקאמי מטונה כחולת סנפיר מיוון עם יוזו קושו, ליים,דבש, סויה לבנה, ג'ינג'ר, צ'ילי אדום ועירית; טרטר בקר; ושיפוד דג באש.
טווח המחירים של העיקריות נע בין 102-188 שקלים והמבחר כוללת בין היתר: מסאמן מח עצם עם אטריות ראמן, מח עצם, דמי עוף, דאשי, איקורה זוקה, ביצת אונסן ואצות נורי; דניס פרפר עם תרד מלבר, דאשי, חמאה, פרמזן במיסו ופלפל בולד; קלאם צ'אודר - צדפות קוקלס הולנד עם דניס , ירקות חורף, סאקה, דאשי ושמנת; אונטריב בולגוגי, ריזוטו אורז קוג'י, דמי עוף וצ'יראשי סלמון עם המאצ'י יפני, טונה כחולת סנפיר, אורז סושי, מלפפון, אבוקדו, איקורה, אצות נורי ועלי שיסו.
a. קומה 2 במגדל עזריאלי שרונה, תל אביב יפו. 074-7588818. עסקיות צהריים בימי שני-חמישי בשעות 12:00-15:00

עסקיות צהריים חדשות בסילו
מסעדת סילו משיקה צהריים חדשים בשם Midday Menu שיוגש בימי ראשון-חמישי בשעות 12:00-17:00. במסגרת עסקיות אלה תקבלו פוקצ'ה ומנה ראשונה במחיר המנה העיקרית. בין המנות הראשונות לבחירה: סלט קיסר אישי, קרצ'ופי ופולנטה, ארנצ'יני וחציל שרוף. בין המנות העיקריות לבחירה לברק שלם מהטאבון, פפרדלה סלמון, לזניית ראגו ופילה בקר.
סילו. פארק פרס חולון. 03-5733315

שבוע אש בקלארו
לכבוד ל"ג בעומר, תציג מסעדת קלארו תפריט ספיישלים שמוקדש לאמנות האש. שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום והשף קונדיטורית עופרי רהב יצרו שלל מנות העושות שימוש בטכניקות עישון, חריכה וצלייה על פחמים. התפריט יוגש בתאריכים 14-21/5 עם מנות כמו: שיפוד תמנון ובצל ירוק עם תפוח אדמה מדורה ובויאבז יוגורט (118 שקלים); סלט ירקות מעושנים עם לבנה מעושנת וגבינת קדוש (86 שקלים); פילה מוסר וירקות קיץ בגריל פחם ויוגורט חציל שרוף (174 שקלים); מח עצם ודלעות שרופות עם איולי מעושן (84 שקלים); שקדי עגל בפחם, ריזוטו פריקי ופלפל פדרון (168 שקלים); כרישה שרופה ומוצרלה טרייה (86 שקלים); וסמורס - פאדג׳ שוקולד, קנל גלידה שרופה, מרשמלו על האש (62 שקלים).
קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. 03-6017777

תפריט בלו פין טונה במסעדת פרא
זו התקופה שבה להקות טונה אדומה (Bluefin) ואלבקור (לבנה) פוקדות את חופי ישראל ורגע עונתי זה מפגיש את השפים עם חומר גלם יוקרתי במיוחד, הנחשב לאחד המבוקשים בעולם. במסעדת פרא בהובלת השפים אביעד פלד ואורי שטיינברג, יקדישו את יום שישי 16.5 לדג המיוחד עם תפריט שכולו טונה כחולת סנפיר על שלל חלקיה. בין מנות הספיישל שיוגשו: טרטר טונה מתובל בשומן טונה ושמן זית, שומר מוחמץ וקרקר כוסמין וזרעי שומר; וטונה טונטו – פרשנות למנה האיטלקית הקלאסית רק שבגרסת פרא היא מביאה לסועד נתחי טונה בלו פין טרייה בסגנון סשימי המוגשים על רוטב הטונטו הקלאסי.
פרא, נחלת בנימין 27, תל אביב יפו. 050-3339900. יום שישי ה-16.5 בין 12:00-23:00

ארוחת הטונה של השף אור גינסברג חוזרת
ארוחת הטונה המפורסמת של שף אור גינסברג חוזרת וזו הזדמנות להשתתף במסורת הפילוט השנתית שקורית בפעם השמינית בחדר הפרטי של מסעדת סלאס בשוק הפשפשים. זה יקרה בימי שלישי עד סוף עונת הטונה (בערך בסוף יוני) ומדובר בארוחה סגורה ומיוחדת ל-30 סועדים בלבד בעלות של 700 שקלים לסועד.
התפריט משתנה ומתעדכן בהתאם למצב הים ומחבר בין המזרח הרחוק והמזרח התיכון. יש בו תמיד 10 מנות לפחות ובין המנות טרטר טונה ישירות מהאדרה; "קנולי" ממולא צ'וטורו קצוץ וסלסת אבוקדו; טרטר טונה עם קרם ארטישוק ירושלמי וחלמון 65 מעלות; מנת "ג'לאטו" שמכניסה לוופל אצות טרטר; "בקר-ים" מתובל; כריך BLT עם "בייקון" טורו מעושן; עטאייף ממולא ראגו טונה ואיולי אומאמי ועוד.
סלאס. עמיעד 10, תל אביב יפו. 051-2198927. בימי שלישי עד סוף עונת הטונה.

אוכל הרחוב חוזר למלון ענבל
מלון ענבל הירושלמי מחזיר את אירוע הקיץ הקולינרי של אוכל הרחוב. זה יקרה עד סוף אוגוסט בימים ראשון - חמישי בשעות 18:00-23:00 בחצר המלון. האירוע פתוח לקהל הרחב ומציע ארוחה חלבית כשרה עם מבחר מאפים מהטאבון, עמדת פלאפל, נודלס, עמדת שוק עם סלטים, ממרחים ומאזטים כמו מחמארה, מסבחה, חומוס וטחינה, לאבנה, צזיקי שמוגשים למרכז שולחן. בסיום הארוחה מוגשת בסבוסה מתוקה והכל בתשלום קבוע מראש של 137 שקלים לאדם וללא הגבלה.
מלון ענבל. ז'בוטינסקי 3, פארק הפעמון, ירושלים. ראשון-חמישי, 18:00-23:00 (הזמנת שולחן אחרונה ב- 21:30)

בית גולדברג מוזילים את המחירים
בית גולדברג פוצח בהוזלה משמעותית של 40% על תפריט אלכוהול בימים שבת-רביעי בכל שעות הפתיחה. בנוסף, בימים שבת-חמישי בשעות 17:00-20:00 תינתן במקום הנחה של 30% על כל תפריט האוכל, כשכל זה קורה בעורק הראשי של לב תל אביב.
בית גולדברג. רוטשילד 35, תל אביב יפו. 054-9099269

תפריט אפריטיבו חדש בקפה נואר
בקפה נואר החלו להגיש במקביל לתפריט הרגיל של המסעדה גם תפריט אפריטיבו מדליק. זה קורה בימים ראשון-חמישי בשעות 16:00-19:00, בדיוק על התפר שבין צהריים לערב. יש בתפריט מנות כמו רוטולו בקר (45 שקלים); יקיטורי כבד עוף (45 שקלים); קבב דגים (42 שקלים); לביבות זוקיני (42 שקלים) ועוד. לצד אלו מוגש גם אלכוהול מוזל: שפריצים ב-38 שקלים ויינות ב-30-35 שקלים.
אחד העם 43, תל אביב יפו. 03-5663018, לא כשר
