"דיסקו מרקים" הוא פרויקט חברתי בשיתוף לקט ישראל, ארגון הצלת המזון שיתקיים בתאריגים 30-31/1 (חמישי ושישי הקרובים) בשרונה מרקט. במרכז האירוע תפעל המרקייה החברתית של ישראל אהרוני ואייל שני, ששיטת התשלום בה "שלם כפי יכולתך". כל ההכנסות ממכירת המרקים יועברו לארגון לקט ישראל והמרקים שיכינו אהרוני ושני הם מרק תירס סיני קלאסי עם נטיפי ביצה ומרק מינסטרונה.
תמורת 35-45 שקלים למנה תוכלו ליהנות בדיסקו מרקים ממרק חומוס לצד פיתה ענן וכדורי פלאפל של אריאל רוזנטל מהקוסם, נזיד קצבים המבוסס על ציר שמבושל במשך 5 ימים של קצביית מיטמן וממרק קאוי סוי תאילנדי עם קארי צהוב, עוף ואטריות קריספיות ממסעדת טייגר לילי. בדוכן האוכל הביתי ג'ונאם יציעו מרק ירקות כפרי בגרסה צמחונית או בשרית עם אסאדו מפורק, מנאל עיסמאיל תציע מרק קובה דלעת, מרק קובה סלק ומרק עם כיסוני שישברק ובדוכן של קיוטו יציעו מרק ראמן ירקות על בסיס ציר עוף.
במקסיקנה יגישו מרק טורטייה מקסיקני מבוסס ציר עגבניות, פלפלים קלויים, עוף מפורק, בצל מטוגן וכוסברה שיוגש עם קרוטוני נאצ'וס וקוביות אבוקדו ובדוכן הרוטיסרי יכינו לכבוד הפסטיבל מרק וישיסואז על בסיס תפודים, כרישה וציר עוף. במזללת טנדור יגישו מרק גולאש הונגרי קלאסי ורחל תכין לכן מרק ארטישוק ירושלמי. בשפכטל יציעו מרק חמוסטה עם גיוזות חמוסטה ממולאות בשר, בארקפה ישמחו למזוג לכם מרק אפונה קטיפתי. בפסטה פיורי ימתין לכם מרק עגבניות איטלקי ובדוכן אלוהה יכינו מרק קארי ירוק עם גזר כרישה ואננס.
התרומה ללקט ישראל לא תצא רק מהמרקייה החברתית של אהרוני ושני; 2 שקלים ממכירת כל מרק בדוכני שרונה מרקט במהלך היומיים של הפסטיבל יועברו גם הם לטובת לקט ישראל.
נתון קצת קשה אבל חשוב שתכירו אותו: ישראל נמצאת במקום השני בכמויות המזון המושלכות לפח מבין מדינות ה-OECD. על פי דו"ח של לקט ישראל, ארגון הצלת המזון הלאומי, היקף אובדן המזון בישראל נאמד על כ-2.6 מיליון טונות בשווי של כ-23.1 מיליארד שקל בשנה, המהווים 37% מהיקף ייצור המזון בישראל. ונחשו מה? 50% מהיקף המזון הוא בר הצלה, כלומר, ראוי למאכל. אז הנה עכשיו יש לכם הזדמנות לעשות משהו בנידון ולקחת חלק בניסיון לצמצם את הבזבוז.
שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב, יום חמישי 30/1: 12:00-20:30; יום שישי 31/1: 10:00-15:00. לפרטים נוספים: 03-6242424