קיבל צו שמונה: מאז שפרצה המלחמה, השף אייל שני מבשל לחיילים בכל רחבי הארץ. כשמרחוק נשמעים הדי הפיצוצים - הוא מכין אוכל נחמה ללוחמים טרוטי העיניים. "אני מבשל כל הזמן, 3,000 מנות ביום", סיפר בגאווה. "בישלתי בטייסת רמון, תוך כדי זה שהם מפציצים. כל אחד שירד ממטוס, מגיחה, קיבל אצלי ארוחה".
בזמן המלחמה, העבודה במטבח מעניקה לשני סיפוק. "זו פעם ראשונה בחיים שלי שלאוכל שלי יש באמת משמעות אמיתית", אמר. "לא הרגשתי גאווה כל כך גדולה להיות ישראלי כמו ברגעים האלה. זו אהבה טהורה בעבור לא דבר וניסיון להיות חלק, תא קטן, מהאורגניזם העצום הזה שקוראים לו העם הישראלי".
שני עצמו שירת בחיל הים, עד שנפצע מאחד הטילים שירה. "בחודש האחרון לשירות זכיתי להיות טבח", הוא נזכר, "כי הכניסו את הטבח לכלא - אז אני לקחתי את המטבח".
החלום התגשם - אך זה לא מה שמעסיק את שני
בצל האירועים המטלטלים של החודש האחרון, השבוע התבשר השף כי חלום ילדותו התגשם והמסעדה שלו בניו יורק, שמונה, זכתה בכוכב מישלן. "זה היה חלום החיים שלי, אבל זאת לא הייתה שמחה שלמה", תיאר. "אי אפשר לשמוח היום בארץ. המלחמה הזאת רוקנה את כל הדברים שהיו לנו כל כך חשובים, רוקנה מערך".
"יומיים לפני הטקס התקשרה אליי מיקה, השותפה שלי", הוא נזכר, "היא התחננה, ואמרה לי: 'אייל, תבוא לקבל את הכוכב על הבמה'. אבל היו לי דברים הרבה יותר חשובים לעשות, כמו להאכיל חיילים".
הביקורת וההבהרה: "מעשים הומניטריים הם הכוח שלנו"
בתחילת המלחמה פרסם אייל שני פוסט שבו קרא לראש הממשלה לרחם על ילדי עזה, מה שעורר סערה ברשת. "מה שאני חטפתי על זה, זה לא ייאמן", סיפר. "אני הבנתי שהכאב היה כל כך חריף, שאמרתי את זה מוקדם מדי. היום ארצות הברית אומרת את זה, ישראל אומרת זה. כל המעשים ההומניטריים הם לא ויתור שלנו, הם הכוח שלנו".
"הצעד הבא", המשיך שני, "אנחנו צריכים להפנות את הפנים שלנו אל עצמנו, אנחנו צריכים להסיר את המשטר הזה שהביא אותנו למצב הזה. הרבה מהממשלה, בניהם ועדותיהם לא לוחמים בתוך הדבר הזה. המשטר הזה צריך להימחות".