נורה, קריית ענבים

בנורה, ביסטרו ים תיכוני חדש שנפתח בפברואר האחרון בהרי ירושלים, החלו להגיש בראנץ'. זה קורה בימי שישי מ-9:00 ועד 3 שעות לפני כניסת השבת, והתפריט מציע בין השאר פוקצ'ה קישואים, עגבניות ואורגנו טרי (38 שקלים); ממרחים כמו איקרה לבנה ובצל סגול, טחינה וסקורדליה (16-28 שקלים); ברוסקטה אבוקדו עם ביצה עלומה, צ'ילי גרוס ועליו מוחמצים (58 שקלים); ועיג'ה מעשבי תיבול ותפוח אדמה המוגשת עם טחינה, חריף ובצל סומאק (48 שקלים). יש בתפריט גם בריוש רוסטביף עם ביצת עין, חרדל, מיונז, ארוגולה, בצל וחריף (74 שקלים) ומבחר מנות ביצים כולל מקושקשת רכה עם חזה אווז (58 שקלים) ושקשוקה (58 שקלים). מנות נוספות בתפריט: מסבחה חומוס הדס המוגשת עם ביצה רכה ושיפקה (42  שקלים), סטייק אנד אגס (128 שקלים), פיש אנד צ'יפס (68 שקלים) וגם סלטים ודגים נאים וכבושים.

נורה. מתחם הרפת, קריית ענבים. כשר

אוויר הרים כלול בחוויה. בראנצ' חדש של נורה, קרית ע (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
אוויר הרים כלול בחוויה. בראנץ' חדש בנורה, קריית ענבים|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

לונל, תל אביב

גם בלונל הפלורנטינאית הושק תפריט בראנץ' חדש. הוא מוגש בימים שישי ושבת בין 9:00 ל-15:00 ובין המנות המוגשות בו אפשר למצוא כמה הגשמות חלום לחובבי הפחמימות: ברד פודינג מלוח עם קשקבל, כרשה ומנגולד (62 שקלים); טוסט כמהין המוגש עם סלט ירוק וגבינת שמנת (64 שקלים); וקובנה עם קצח, רסק עגבניות, יוגורט וסחוג ירוק (38 שקלים). ב-12:00 מצטרפות מנות שמתאימות יותר לצהריים, כמו ניוקי עננים ברוטב בר בלאן עם אפונה פטריות ופרמזן (84 שקלים), שיפוד פילה בקר (118 שקלים) וסמאשבורגר עם צ'יפס ירושלמי (89 שקלים).

לונל. אברבנאל 72, תל אביב. לא כשר

בראנץ' חדש. לונל (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
בראנץ' חדש בלונל|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

Vicino Bakery, נתניה

אחרי שהשיק את מותג הקינוחים החדש שלו Vicino במסעדת Fratelli האיטלקית בנתניה, שף-קונדיטור ברק כהן, שאחראי על קולקציית הקינוחים של מגזינו, משיק גם בראנץ' חדש. למעשה מדובר בהרחבה של ויטרינת הקינוחים שייסד במסעדה בחודש האחרון, שכעת הופכת לבייקרי עם 80 מקומות ישיבה במרפסת של המקום.

Vicino Bakery. בראנץ' חדש (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
Vicino Bakery. בראנץ' חדש|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

התפריט מוגש בימים ראשון-שישי בשעות 8:30-15:00 ובשבת עד 12:00, וכולל מנות כמו טארטין מחמצת עם מקושקשת רכה, פרמזן ועירית או עגבניות מגי וסטרצ'טלה טרייה (52 שקלים); מקושקשת רכה; שקשוקה רוסה עם שום קונפי ופלפלים קלויים לצד פוקצ'ה רומאית מהטאבון (58 שקלים); ובורקס רוסטיקו במילוי תרד, גבינת גורגונזולה וביצה רכה (58 שקלים). יש בו גם כמה סלטים וקוקטיילים, וכמובן גם קינוחים שאסור לוותר עליהם כמו קראק פאי ופאי לימון ומרנג.

ויסינו בייקרי. גיבורי ישראל 17, יכין סנטר פולג, נתניה. כשר

מתוך תפריט הבראנצ' החדש של Vicino Bakery (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
מתוך תפריט הבראנץ' החדש של Vicino Bakery|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

קאסה בלה, הרצליה

במסעדה האיטלקית שנפתחה במרינה של הרצליה התחילו להגיש בראנץ' עם מנות כמו שקשוקה טוסקנה (74 שקלים); שקשוקה ביאנקה בתבשיל שמנת ותרד (76 שקלים); ברוסקטה אבוקדו וריקוטה על לחם בריוש קלוי (64 שקלים); וסטייק אל סול - רצועות פילה צרובות ברוטב פלפלת עם קונפי שום ואספרגוס קלוי, מוגש עם שתי ביצי עין (88 שקלים). יש בתפריט גם פריטטה (74 שקלים); אגס קרבונרה על בריוש (70 שקלים); מקושקשת פומודורו עם עגבניות קונפי ואספרגוס קלוי על ברוסקטת בריוש (65 שקלים); ופנצ'ה דולצ'ה (54 שקלים). הבראנץ' מוגש בימים ראשון-חמישי ב-9:30-13:00 ובשישי-שבת ב-9:30-12:00, ולצד האוכל מציע גם קוקטיילים קלילים של בוקר כמו מימוזה ומשקאות מאצ'ה.

קאסה בלה. השונית 2, הרצליה (במרינה). לא כשר 

מקושקשת פומודורו. לקאסה בלה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
קאסה בלה. תפריט בראנץ' חדש|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

בבר, תל אביב

תפריט הבראנץ' החדש של בבר מוגש בימי שישי בין 11:00 ל-17:00 וכולל מנות קטנות עם אופי צהריימי כמו ברוסקטה תוניסאית עם פורל מקורמל בתפוזים (52 שקלים), המבורגר "עוגייה" (38 שקלים), לזניה ביתית (68 שקלים) וקציצות דגים בחמאת עגבניות ויוגורט (62 שקלים). מנות נוספות הן "עוגיית" שניצל עם מטבוחה (44 שקלים), סלטים וברוסקטות וריגטוני חמאת פפרוני עם סטרצ'טלה (88 שקלים). אפשר גם להזמין סתם ביצת עין (12 שקלים), גבינה עם דבש וחריף (36 שקלים) וחלה, חמאה וחזרת (36 שקלים) ולקבל ארוחת בוקר קלילה.

בבר. הכרמל 4, תל אביב. לא כשר

עוגיה שהיא בעצם המבורגר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
המבורגר עוגייה של בבר|צילום: לין לוי, mako אוכל

סטיריקון, חיפה

גם בחיפה יש בראנץ' חדש, וזה קורה בגסטרו בר סטיריקון. אבל קודם נספר על ארוחת הבוקר שמוגשת במקום בכל שעות הפעילות, שכוללת בין השאר מגש בלינצ'ס עם תוספות (25-40 שקלים), פנקייק סובייטי עם ריבה (45 שקלים), חביתה וסלט (45 שקלים) או נקניקיות עם חביתה וסלט. תפריט הבראנץ', שמוגש רק עד 15:00, מציע מנות שמתאימות יותר לצהריים כמו בורשט, מרק בצל וגולאש וסלט עם ברווז.

סטיריקון. ח'טיב 10, חיפה. לא כשר


גריל רום, תל אביב

מסעדת The Grill Room TLV מגישה תפריט בראנץ' בימי שבת בשעות 12:00-16:00. התפריט כולל סטייקים עם ביצת עין, לביבות תפוח אדמה ורוטב ברנייז (65-70 שקלים ל-100 גרם בשר), בנדיקט לביבות סרטנים (95 שקלים), סמאשבורגר עם צ'דר או בית עין (88 שקלים) ומולים קרם פרש וורמוט (112 שקלים). הנוף לים כלול בחוויה, ויש גם מנות מתוקות של בוקר כמו פנקייק, קרפ סוזט ופרנץ' טוסט (52-58 שקלים).

גריל רום. הירקון 87, תל אביב. לא כשר

בראנצ' בגריל רום תל אביב (צילום: ויקה פלסקוב, יחסי ציבור)
בראנץ' בגריל רום תל אביב|צילום: ויקה פלסקוב, יחסי ציבור
בראנצ' שבת חדש בגריל רום (צילום: ויקה פלסקוב, יחסי ציבור)
בראנץ' שבת חדש בגריל רום|צילום: ויקה פלסקוב, יחסי ציבור

אמש, תל אביב

מסעדת אמש נפתחה לבראנץ', וזו הזדמנות נהדרת להכיר את החצר הירוקה של המקום. זה קורה בימים שישי ושבת בשעות 11:00-15:00, אז מוגש תפריט של השף כפיר ינין. בין המנות: ראשונות כמו סלט ביצים וחמוצים עם לחם צלוי (42 שקלים); מנות מהים כמו שרימפס טמפורה (82 שקלים); ומנות ביצים כמו רושטי וביצה רכה עם רוטב הולנדייז ותרד (71 שקלים), סטייק אנד אגז (111 שקלים) ומקושקשת קרבונרה (79 שקלים).

אמש. לילינבלום 30 תל אביב. 054-6804699. לא כשר

אמש נפתח לראשונה לבראנצ' (צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור)
בראנץ' באמש|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור

26.8, צפת

בר היין המדובר של השף עמוס חיון (רובידה) החל במסורת של בראנץ' שישי. זה קורה בשעות 10:00-15:00 והתפריט מציע מנות עונתיות שמזוהות עם השף, כמו שקשוקה צרובה, ניוקי, גבינות ודגים נאים או כבושים ומאפים מיוחדים.

26.8. מלון כנען, צפת. כשר


מרקטינו, רמת ישי

שף אייל יונאי מגיש במרקטינו בראנץ' "שוק איטלקי" בשיטת פותחים שולחן עם דיג'יי שמנגן ברקע: מתחילים בקוקטייל של בוקר וממשיכים עם מנות קטנות ובינוניות שמוגשות למרכז השולחן. לאחר מכן מגיעה מנה עיקרית אישית לכל סועד ולסיום קינוחים, סנגרייה ושתייה חמה. בין המנות: לחם, ירקות ומתבלים, מנות קטנות כמו סלט תפוחי אדמה, סלט ביצים, רביולי מטוגן וקרפצ'יו סטרצ'טלה, סלט עלים ומשאוושה איטלקית. מבחר העיקריות כולל מקושקשת קטיפתית; ביצה עלומה על ברד פודינג עם קרם פטריות; מיקס פטריות וקייל על ברוסקטה; כריך רוסטביף; וכריך סביצ'ה. מחיר הארוחה: 147 שקלים לסועד.

מרקטינו. בנין שטרן, חורש אלונים 5 רמת ישי. 073-2377004. שישי 10:30-15:00. לא כשר

בראנצ' חדש במרקטינו (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
בראנץ' חדש במרקטינו|צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

נינה ביאנכה, קריית עקרון

הבראנץ' בנינה ביאנכה הוא בראנץ' אולטימטיבי שמתחיל בבופה וממשיך במנה עיקרית לכל סועד. לסיום הארוחה יש בופה קינוחים נפרד וכל זה מלווה בקוקטיילים של בוקר. הבופה ממוקם במרכז המסעדה - שני שולחנות גדולים עמוסים בסלטים, גבינות, ממרחים, חמוצים וכבושים, ירקות ולחמים. תמצאו שם סלמון מעושן, מבחר גבינות בשלות, שני סוגים של סלט חצילים, לאבנה, צזיקי וגבינת שמנת, דגים מלוחים ומעל 10 סוגי סלטים.

הבראנצ' החדש של נינה ביאנקה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הבראנץ' החדש של נינה ביאנקה - בריוש רבוך עם ביצה רכה והולנז|צילום: לין לוי, mako אוכל

מבחר העיקריות לבחירה כולל שקשוקה, קרואסון עם סלמון מעושן, בורקס פינוקים, בריוש מבצק רבוך עם ביצה רכה ורוטב הולנדייז ובריוש עם ביצי בנדיקט עם קרם שמנת ותרד וקרם הולנדייז. מבחר הקינוחים כולל פבלובה, טירמיסו, פחזניות, עוגות בחושות, עוגות שמרים ופטיפורים קטנים. מחיר: 140 שקלים לסועד.

נינה ביאנכה. ברקת 1, סמוך למתחם ביל"ו. 08-9480080, שישי 08:00-15:00. כשר

בופה של נינה ביאנקה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בופה של נינה ביאנקה|צילום: לין לוי, mako אוכל

ג'הג'ה, ראשון לציון

אחרי שגלעד סולומון סיים להרחיב ולשפץ את המסעדה שלו, הוא מגיש בה גם בראנץ' המכונה "הבראנץ' של האופים", שמבוסס על בצקים. גולת הכותרת בתפריט היא כריכים שעשויים מבצק ביגה ומחמצת בת 17. הבצק תופח 24 שעות, מותסס 48 שעות ואז נאפה בתנור פיצה, ומה שמתקבל הוא בעצם פוקצ'ה קריספית מבחוץ ורכה ואוורירית מבפנים ובתוכה סלט ביצים, קרם פולנטה ופטריות או מסקרפונה וסלקים (31-36 שקלים לכריך).

בראנצ' חדש בג'הג'ה (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
בראנץ' חדש בג'הג'ה|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

חוץ מהכריכים יש בתפריט גם מאפים עם מסקרפונה, פיקורינו וכמהין, עם פטריות או עם ריבת משמש ריקוטה ומסקרפונה (33-48 שקלים למאפה). יש גם קובייה עלומה - קוביית בצק קרואסון במילוי גבינת ריקוטה וכמהין, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז (57 שקלים) - ומנות פשוטות יותר כמו מקושקשת בקרואסון ושקשוקה ירוקה עם בצל מעושן. למי שרוצה בראנץ' כהלכתה מציעים פה גם ארוחה שכוללת פוקצ'ה, ביצים, סלט שוק, צזיקי, עלי גפן, פטה, שום קונפי, שמנת, פלפלונים ממולאים בגבינה, פרוסות אבוקדו, גאודה ופרי עונתי ושתייה קרה/חמה (82 שקלים).

ג'הג'ה. רוטשילד 86, ראשון לציון. 077-9386330. שני-שישי 09:00-13:00. לא כשר

כריך א-לה פלה בג'הג'ה (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
כריך א-לה פלה בג'הג'ה|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

שה ויוי, תל אביב

שף אסף גבאי, שמוביל את המטבח בשה ויוי, השיק תפריט טעימות זוגי של 10 מנות ב-180 שקלים לסועד וגם בראנץ' עם מנות בהשראת המטבח הצרפתי ים תיכוני. בין המנות: מגדל Vivie - מגוון גבינות מהמחלבה הקטנה עם פלמידה כבושה, גרבלקס, אבוקדו וקונפיטורה (110 שקלים); ביצים לבחירה עם סלמון כבוש, גבינת בורסאן וירקות גינה (68 שקלים); שקשוקה פיקנטית עם טחינה וחלה טרייה (68 שקלים); פסטייה דגים (72 שקלים); וסטייק אנד אגס עם תפוח אדמה באטר (99 שקלים).  

Chez Vivie. דיזנגוף 166, תל אביב יפו. שישי-שבת 10:00-13:00. לא כשר

הבראנצ' החדש בדה ויוי (צילום: עדי דר, יחסי ציבור)
הבראנץ' החדש בשה ויוי|צילום: עדי דר, יחסי ציבור

מסעדת לופט במלון דה ג'ורג', תל אביב

במסעדת לופט הרכיבו תפריט בראנץ' עם המנות הבאות: סלסילת מאפים עם חמאה וריבה (65 שקלים); מגש של סלט ביצים, כבד קצוץ, איקרה, הרינג ולחם (64 שקלים); קרוק מסייה (68 שקלים); אגז רויאל (68 שקלים); ברד פודינג מלוח (53 שקלים); טוסט אבוקדו (45 שקלים); בליני עם קוויאר מנחל דן (84 שקלים); פרעצל עם סלמון מעושן וגבינת שמנת (58 שקלים); טוסט גבינה כמהין (48 שקלים); בר ים פרובנסיאלי (142 שקלים); סלט ניסואז וטונה טטאקי (94 שקלים); צ'יזבורגר וצ'יפס (88 שקלים); וסטייק וצ'יפס (188 שקלים).

Loft במלון The George. טל ישראל 5, תל אביב יפו. 03-3104400. שישי-שבת 12:30-15:00. לא כשר

הבראנצ' החדש של לופט (צילום:  מאי קשטן, יחסי ציבור)
הבראנץ' של לופט במלון דה ג'ורג'|צילום: מאי קשטן, יחסי ציבור

גאיג'ין, תל אביב

השף גיל-עד דאבוש השיק באיזאקיה היפנית תפריט בראנץ' יפני מודרני. הוא כולל מנות כמו פלפלי שישיטו קלויים ברוטב מיסו ושומשום (38 שקלים); סלט אטריות סובה עם תרד בייבי, חסה ליטל ג'ם וויניגרט שומשום שחור (68 שקלים); טמפורה שיטאקה עם ויניגרט שיטאקה חמוץ (62 שקלים); וטמפורה ירקות מעורבים עם דאיקון אורושי (53 שקלים).

בפינת הביצים יש טריפל אג סנדו - כריך שכבות של שלושה סוגי ביצים בלחם שוקופאן רך וחמאתי (66 שקלים); טאמאגו אונאגי (אומלט יפני מתקתק עם צלופח) בלחם שוקופאן עם שבבי בוניטו וגלייז סויה (52 שקלים); ואוקונומיאקי עם שרימפס (פנקייק יפני מלוח), רוטב ברביקיו ודג מיובש (54 שקלים). יש גם גזרת שיפודים יפניים עם שיפודי לב עוף עם חלמון כבוש ופלפל טוגראשי (56 קלים); כנפיים מפורקות ברוטב קארי טארה עם שעועית ירוקה ועור עוף פריך (52 שקלים); ושיפודי ברווז עם קרם דלעת ערמונים ושיטאקה על הגריל (68 שקלים).

גאיג'ין. לילינבלום 29, תל אביב יפו. 052-3119298. שישי-שבת 12:30-15:00. לא כשר

הבראנץ' של ג'ייג'ין (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
בראנץ' יפני מודרני בג'איג'ין|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

סינמה פרדיסו, חיפה

מסעדת החוף של חיפה מגישה תפריט בראנץ' עם מנות כמו קרואסון מקושקשת (58 שקלים); סיגר גבינות וזעתר לצד ביצה רכה, סלט עגבניות פיקנטי וזיתי קלמטה (58 שקלים); ביצים עלומות ברוטב הולנדייז על לחם בריוש צרפתי עם ריבת בצל וסנט מור צרובה (68 שקלים); שקשוקה מנגולד וחמאה לבנה המוגשת עם בגטון צרפתי (78 שקלים); וסלט בוראטה (78 שקלים).  

סינמה פרדיסו. חוף זמיר, חיפה. 077-7242093. שישי-שבת 09:00-13:00. לא כשר

בראנצ' חדש בסינמה פרדיסו חיפה (צילום: לימור קרסטי, יחסי ציבור)
בראנץ' חדש בסינמה פרדיסו חיפה|צילום: לימור קרסטי, יחסי ציבור

גזטה, תל אביב

גם בבר היין התל אביבי גזטה יש בראנץ'. התפריט מחולק לפתיחת שולחן, קלאסיקות, ספיישלים ומשקאות. פתיחת שולחן עולה 86 שקלים וכוללת פוקצ'ה עם 3 צלוחיות; תחת קטגוריית הספיישלים יש בייקון עם ביצת עין וריבת בצל (68 שקלים) ומקושקשת אספרגוס עם רוטב הולנדייז ופוקצ'ה (48 שקלים); והקלאסיקות כוללות מנות של דגים נאים, סלטים, ברוסקטות ופוקצ'ות.

גזטה. מרמורק 12, תל אביב יפו. 03-6202077. שישי-שבת 12:00-17:00. לא כשר

אויסטר קלאב, תל אביב

בראנץ' סוף השבוע של אויסטר קלאב כולל כל המנות שאפשר להזמין גם בערב. זה אומר בגט צרפתי וחמאה (27 שקלים); בליני וקוויאר אדום (127 שקלים); סלט פפאיה (67 שקלים); ומגוון סוגים של אויסטרים במחיר 27-34 שקלים ליחידה.

אויסטר קלאב. אחד העם 19, תל אביב יפו. 077-9386186. שישי-שבת מ-12:30. לא כשר

אויסטר קלאב. בליני (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
בראנצ' חדש באויסטר קלאב - יש גם בליני|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

הקוסם, תל אביב

במקום עם הפלאפל כנראה הכי טעים בתל אביב מגישים גם בראנץ'. זה אומר שבשעות הבוקר אפשר להזמין מנה חדשה: חביתת שווארמה עם טחינה, חריף ירוק, נגיעת עמבה וסלט ירקות בתוך פיתה ענן הקוסם.

הקוסם. שלמה המלך 1, תל אביב יפו. ראשון-שישי 10:00-12:00

בראנצ' חדש בהקוסם (צילום: פליקס לופה, יחסי ציבור)
מנת בראנץ' חדשה בהקוסם|צילום: פליקס לופה, יחסי ציבור

רפאלו, קריית ביאליק

במסעדת רפאלו הכשרה בקריון קריית ביאליק יש ארוחת טאפאס שמוגשת בימים ראשון-שישי בשעות 09:00-12:00. בין המנות: ברוסקטה סלט ביצים ובצל מקורמל עם חלת בריוש קלויה וחמאת בצל ירוק (43 שקלים); גרבלקס (49 שקלים); סביצ'ה דג וקרם נענע (48 שקלים); מקושקשת עננים (46 שקלים); בנדיקט תרד, כרישה וקרם פרמזן (47 שקלים); ארנצ'יני סלמון (43 שקלים); ובריוש שקשוקה וביצה עלומה (47 שקלים). ניתן להזמין דיל הכולל 5 מנות טאפאס לצד שתייה קלה ב-209 שקלים. 

רפאלו. קריון קריית ביאליק. כשר

טאפאס בוקר רפאלו (צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור)
טאפאס בוקר רפאלו|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור

** הכתבה עלתה לראשונה ב-8.5.25 ומאז מתעדכנת כל הזמן.