סיני הפכה ליעד מועדף על ישראלים, שבוחרים להעביר שם את חופשת החג שלהם. אך למרות שיש לשם כבר טיסות, היעד הפופולרי עדיין לא מספק את אותן תשתיות כמו יעדים אחרים. כך למשל מטיילים רבים שמתכננים את החופשה שלהם מופתעים לגלות שהם לא יכולים לרכוש חבילת גלישה בחו"ל לסיני, כמו שעושים בשאר מדינות העולם.
מבדיקה של N12 עולה כי חברות התקשורת היחידות שמספקות כיום חבילת גלישה לסיני הן הוט מובייל שמספקת חבילה לכל סיני, וסלקום שהחלה לספק לאחרונה חבילה ליעדים התיירותיים בחצי האי. חברות הסלולר האחרות מבטיחות שהן פועלות בימים אלה על גיבוש הסכמי נדידת נתונים מול המצרים ומעריכות שכבר אחרי החג ייחתמו הסכמים נוספים וחברות סלולר אחרות יספקו חבילות גלישה.
למעשה עד לפני כשבועיים אף חברה לא יכלה לספק חבילת גלישה לסיני, מלבד הוט מובייל שהיא חברת התקשורת היחידה בישראל שהיא חלק מקבוצה בינלאומית. הסיבה לכך הייתה שחברות התקשורת המצריות לא חתמו על הסכמים עם מקבילותיהן בישראל, בשל היחסים המדיניים בין מצרים וישראל. רק בעקבות הפסגה במצרים והתחממות היחסים האחרונה החלו מגעים משמעותיים להסכמי נדידת נתונים בין המדינות, מגעים שבהם היה מעורב גם שר התקשורת יועז הנדל.
הראשונה והיחידה בינתיים שהצליחה לחתום על הסכם כזה, מול אורנג' מצרים, היא סלקום, שמציעה כיום חבילות גלישה ל-3 יעדים בסיני: שארם א-שייח', דהב ונואיבה, במחירים שבין 150 שקלים ועד 300 שקלים, וחבילה משפחתית במחיר מיוחד של 50 שקלים ל-5 ג'יגה. הוט מובייל כאמור מציעה כבר שנים חבילות גלישה למצרים והמחירים שלה נעים סביב ה-170 שקלים. שר התקשורת וחברות הסלולר השונות פועלות בימים אלה כדי להרחיב את שיתופי הפעולה כך ששאר חברות התקשורת יוכלו לספק ללקוחותיהם חבילות לחופשה.
ובכל זאת, אלפי ישראלים יוצאים לסיני במהלך החג והם לא יכולים לחכות לחתימה על הסכמים בין חברות הסלולר כדי לגלוש בחופשה. אז אם אתם לקוחות של אחת מהחברות שלא מספקות חבילת גלישה לסיני אלה האפשרויות שעומדות בפניכם: ראשית אתם יכולים לרכוש כרטיס סים מצרי, מדובר בפתרון יחסית זול והוא יאפשר לכם לגלוש בכל מקום שיש בו קליטה. אפשרות נוספת היא כרטיס סים של דואר ישראל שיעלה לכם כמה עשרות שקלים אך יאפשר לכם לנסוע בראש שקט ולהתבסס על הקליטה במדינה. ולבסוף, האפשרות החביבה על מי שנוסע לסיני כדי להתנתק, היא להסתמך על ה-wifi המקומי כשהוא קיים, וכשלא - להנות מהשקט.