חגיגות הסילבסטר מתקרבות, והן יהיו יקרות מתמיד: מי שיבחרו לסיים את שנת 2022 בארוחה חגיגית במסעדה, יצטרכו להוציא הפעם סכומים גדולים במיוחד לרגל המאורע. המסעדות המובילות פרסמו תפריטים לערב החגיגי בעלות של 300 שקלים לאדם, לרוב לפני שתייה ושירות.
אם בעבר המחירים בערב הסילבסטר עוד נראו סבירים, השנה כמעט כל המסעדות העלו את מחיר הארוחה בלפחות 10%-20%. הרקע, עליות מחירי חומרי הגלם, והתייקרות עלויות הפעלת המסעדה. כמו שהצרכנים חווים את עליית מחירי המזון בסופר, המסעדנים חווים אותה בהזמנות ענק - שעולות להם הרבה יותר מבשנים קודמות.
במקביל, גם עלות תפעול המסעדה בשגרה עלתה. מאז החזרה לשגרה אחרי הקורונה, המסעדנים מתקשים לגייס כוח אדם למשרות מלצרים וטבחים, ואלה דורשים שכר גבוה בהרבה, בייחוד בלילה כמו זה של השנה החדשה.
"אני לא העליתי מחירים, למרות שחומרי הגלם התייקרו בעשרות אחוזים", מספר יקי כביר, הבעלים של מסעדת סרפינה האיטלקית בתל אביב, רשת פיצה גראז ורשת קפטן בורגר. "בסוף, אני ניזון מהקהל שלי. כשהם רואים שבשנתיים האחרונות העלינו מחירים רק פעם אחת - הם באים וחוזרים".
כביר מספר כי הוא פוגש את עליות המחירים בכל המוצרים, מהבשר, דרך הקמח ועד החלב. במקביל, היכולת לגייס כוח אדם איכותי - פחתה משמעותית: "הרבה מהעובדים שלנו עברו לוולט. פעם להיות אחמ"ש היה מטרה, היום מי רוצה לעבוד 8-9 שעות בשביל 40 שקל לשעה?".
כביר מסביר שבערב כמו הסילבסטר, מסעדנים לא מרוויחים לרוב יותר מבערב רגיל, מאחר שההוצאות גדלות משמעותית: "אני מביא תפאורה, מביא די ג'יי, וכל אחד מהעובדים רוצה משכורת כפולה, כשבמילא אין לי כוח אדם".