רק לנו נדמה שהאינטרנט התמלא בסרטונים שמגלים שללשון הפלסטיק הקטנה שמתחת לפקק בבקבוקי השמן והתרכיזים למיניהם יש שימוש ולא אמורים לזרוק אותה?

"בני כמה הייתם כשגיליתם שלא זורקים את הצ׳ופצ'יק שמתחת לפקק מיץ הפטל, אלא הופכים אותו כדי שתוכלו לשלוט בכמות המיץ?" שאלו ב"ישראלי קיטשן", קהילת מתכונים ואוכל באינסטגרם. ובינתיים ברשת X שיתפה בתיה כהן, דוקטור לביולוגיה, סרטון קצר המלווה בכיתוב: "הייתם מודעים לעובדה הזו?" ובו נצפה בקבוק סויה שמסירים ממנו את המכסה הקטן וברקע נאמר - לקח לי 30 שנה להבין שלא אמורים לזרוק את המכסה שמסירים מבקבוקי הסויה והחומץ – השיטה הנכונה היא להפוך אותו, ולמקם אותו מעל הפתח – זה עוזר לשלוט בכמות הנוזל הנשפכת ולמנוע ממנו להשפריץ. ידעתם את זה?"

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

 

 

אז כן, תפקידו של צ'ופצ'יק הפלסטיק שמתחת לפקק בבקבוקי שמן זית, תרכיזים או רטבים, שאם להאמין לבינה נקרא לרוב "טפטפת" או "מתקן מזיגה" ("Flow Restrictor" או "Pour Spout" באנגלית), הוא לאפשר זרימה מבוקרת של הנוזל ולמנוע שפיכה מיותרת. ובמוצרים מסוימים, כמו תרכיזים, הוא גם מסייע במניעת כניסת אוויר, מה שתורם לשמירה על טריות המוצר.

רבות מהתגובות לסרטונים אלה נרעשות ומדווחות על שינוי החיים, כמו "טוב, זה היסטרי, החיים שלי מתחלקים ללפני הסרטון הזה ולאחריו"; ,זה מסביר כל כך הרבה"; או "הולי שיטטטטט"; אבל רבים גם טוענים שלא הכי קל להשתמש בטריק הזה, ורבים ניסו וגילו שהוא נופל פנימה אל תוך הבקבוק,  ולכן "הדבר הכי מיותר שראיתי בחיים". והתגובה הזוכה הייתה "מי רוצה לשלוט בפטל שלנו? ואז איך נשחק אותה כאילו נשפך לנו הרבה בטעות?"