כולנו מזמינים גלידות, בוודאי עכשיו בימי הקיץ. אתגרנו את החברות: תוך כמה זמן ייקח להן להגיע אלינו, אבל בעיקר - האם הגלידות יגיעו מספיק קפואות. הזמנו משלוח הביתה, באותה השעה, מהרשתות המובילות. מי צלחה את המשלוח ומי נמסה בדרך?
שטראוס:
הגלידה נשלחה בשקית שומרת קור עם קרחונים, כך שהגלידות הגיעו קפואות לגמרי. המשלוח הגיע תוך עשר דקות והגלידות שהזמנו הגיעו בצורה מושלמת - למרות שבחוץ שעת צוהריים וחם מאוד, הגלידה לא נמסה. "מדדנו אותן, וראינו אכן, מינוס 19 מעלות", אמר אסי יהודה, מומחה לבטיחות מזון "פרוסייפ". "זה בזכות השקית המבודדת יחד עם הקרחונים".
אניטה:
האריזה מסודרת, אך מצד שני השקית שבה הגיע המשלוח לא שומרת על קור. למשלוח לקח בין 20 ל-30 דקות להגיע. הגלידה לא הגיעה קפואה.
אוטלו:
השקית שבה הועבר המשלוח לא שומרת על קור – והגלידה הגיעה כעבור חצי שעה כשהיא נמסה. הגביעים הגיעו שלמים. "רמת איכות מאוד מאוד ירודה", אמר יהודה. "קיבלנו מילקשייק למעשה. לגלידה יש תקן, טמפרטורת ההגשה שלה היא מינוס 18 מעלות, פה אנחנו לא במינוס 18 מעלות, בעצם סיפקו לך לא את מה שביקשת".
גולדה:
למשלוח לקחו כ-35 דקות להגיע. הגלידה יחסית קפואה, ולא נמסה יותר מדי מהחום שיש בחוץ. השקית שומרת על קור ולכן הגלידה הגיעה יחסית קפואה גם היא.
לג'נדה:
הגיעה תוך 35 דקות. הוופלים בסדר גמור. המצב סביר, אבל עדיין יש נזק לגלידה מהחום שבחוץ.
בשורה התחתונה - גלידות של שטראוס וגולדה הגיעו בצורה קפואה או קרה באופן משביע רצון. אניטה, לג'נדה ואוטלו, שהגיעו בשקיות רגילות ללא קרחונים, לא הגיעו כשהן קפואות ונטען שיפור - לפחות כשהן מגיעות עם משלוח.