בשבוע האחרון הצטרפנו ב"תוכנית חיסכון" לביקורת פתע של פקחי משרד הבריאות בשורת גלידריות. הממצאים שנמצאו בחלק מהרשתות מטרידים במיוחד. בכתבה ששודרה הערב (שלישי) מצאנו תוצאות חמורות ברשת גלידות גדולה, ודווקא ברשת גלידות בוטיק נמצאו תוצאות טובות.
רשת הגלידריות "ויקטורי" קיימת כבר 20 שנה, היא מתגאה בטעמים המשובחים ביותר ובחומרי הגלם הכי איכותיים. בניגוד להבטחות הרבות,כשמפקחי משרד הבריאות הגיעו לעשות בקרה ודיגום של הגלידות בסניף בבת ים - כבר בתחילת הביקורת התגלו שאריות של גלידות שפג תוקפן.
המפקחים בדקו את הטמפרטורות של הגלידות השונות ומצאו כי הטמפרטורה היא מינוס 10 וחצי מעלות צלזיוס, כלומר, כ-8 מעלות צלזיוס מעל המותר. לפי אנשי משרד הבריאות, הטמפרטורה הגבוהה שהתגלתה עלולה לגרום להתפתחות חיידקים.
"ליסטריה שורדת בהקפאה והיא יכולה להתפתח גם בטמפרטורה שנעה בין אפס למינוס 18 מעלות", אמרה המפקחת. בהמשך, המפקחים מצאו בסניף מגשי גלידות ללא תאריכי ייצור שלא ידוע מתי הם הוכנו לראשונה. "אנחנו לא יודעים מי האימא והאבא, לכן אנחנו מוציאים את זה מהשיווק ועושים השמדה", אמר המפקח. בעקבות הממצאים הללו, צוות משרד הבריאות החליט להשמיד עשרה קילוגרם של גלידות ללא סימון.
כשצוות המפקחים דגם את הגלידות השונות התגלתה תוצאה חריגה נוספת, עם חיידקי קוליפורמים שיכולים להעיד על היגיינה לקויה. "זה מקום שלא הייתי רוצה שיהיה ברמה כזאת", הוסיף המפקח.
בגלידריית הבוטיק "שרה" בבת ים, שמציעה גלידה במחיר הנמוך ביותר מבין כל הרשתות שנדגמו, נרשמו תוצאות טובות וכמעט ולא נמצאו בגלידריה ליקויים: "באמת נקי, מסודר פה", אמר המפקח.
מרשת הגלידריות "ויקטורי" נמסר: "בדקנו היטב את המקרה המתואר, הצוות שערך את הבדיקה לא טרח להכניס את 'דוגמית' הגלידה למקום מקורר אלא הניח אותה בתנאים לא סטרילים עד לקיחתה לבדיקה. ערכנו מיד שתי בדיקות בשתי מעבדות שונות והגלידה נמצאה ללא דופי".
גלידריית הבוטיק "שרה" מסרה בתגובה: "מודים למשרד הבריאות שדואג לבריאות הציבור ומעביר את המידע לספק. ואנחנו נמשיך לשמור על רמת תחזוקה תקינה ועקיבות תאריכי הכנה".