מרק ירקות עם אטריות

משהו חם ומנחם שירגיע את הבטן בתחילת הארוחה, עם ירקות שאפשר לגוון בהתאם לעונה. לא מוצאים כרובית יפה? תרגישו חופשי להמיר אותה בדלעת, תרד, תפוח אדמה או בטטה (אפילו פטריות!), או להשתמש בגרסה הקפואה. על האטריות אל תוותרו, כי זה פשוט לא אותו הדבר בלעדיהן.

מרק ירקות עם אטריות

מרק ירקות עם אטריות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק ירקות עם אטריות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סינייה של אורז וירקות

מתכון של לייזה פאנלים האהובה, של אורז (שילוב של כמה סוגים) מתובל וטעים, שעליו מגישים ירקות שצלינו בתנור (שוב, אפשר לגוון לפי הטעם, המצאי והחשק) ורוטב טחינה. אחרי מזיגת הרוטב המנה חוזרת לכמה דקות בתנור - לא סתם קוראים לזה סינייה, ולא סתם אנחנו אוהבים את המנה הזאת כל כך.

סינייה של אורז וירקות

סינייה של אורז וירקות (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן )
סינייה של אורז וירקות|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן

פשטידת פטריות

פשטידת פטריות גבוהה ויפה, עם הרבה בצל מטוגן בחמאה, שהופך אותה למתקתקה, עשירה מאוד בטעם ומושלמת באופן כללי. עוד במרכיבים: קוטג', גבינת פטה ושמנת חמוצה, וקמח תופח שמחזיק את הכל ביחד ומוסיף אווריריות. טיגנתם בצל? עיקר העבודה מאחוריכם (למעשה, אתם פסע מלהכניס את התבנית לתנור).

פשטידת פטריות

פשטידת פטריות גבוהה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
פשטידת פטריות גבוהה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט קינואה

המתכון הזה כאן גם בשביל הטעם (סלט מעולה, שמלווה אותנו כבר שנים), גם בגלל הרעננות (אחרי צום חייבים ירקות טריים ופציחים) וגם בגלל הבריאות (בואו, קינואה). תכינו אותו פעם אחת, ולגמרי ייתכן שהוא יפלס את דרכו הממזרית לרשימת המתכונים הקבועים שלכם. 

סלט קינואה

סלט קינואה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סלט קינואה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט טונה וירקות

סלט קיצי נהדר של ענת אלישע, עם חסה, עגבניות, בצל סגול, ביצים קשות וטונה, ורוטב מדויק ופשוט מעולה שמורכב מחרדל דיז'ון, מיונז, שום, מיץ לימון, שמן זית ו - הפתעה! - גבינת פרמזן. עוד אחד לשמור במועדפים.

סלט טונה וירקות

 

סלט טונה וירקות (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סלט טונה וירקות|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

עוגיות מרוקאיות

ציינו אותן בסוף, למרות שההמלצה שלנו אחרי צום היא דבר ראשון כוס תה ועוגייה או שתיים כאלה. ומה אם אין מכונה ייעודית? אל דאגה, יש עוד דרכים ליצור את היופי הנהדר הזה. הכל בתוך המתכון. 

עוגיות מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות. אפשר עם מכונה, אפשר בלי (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגיות מרוקאיות. אפשר עם מכונה, אפשר בלי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

בתיאבון!