מרק ירקות עם אטריות
משהו חם ומנחם שירגיע את הבטן בתחילת הארוחה, עם ירקות שאפשר לגוון בהתאם לעונה. לא מוצאים כרובית יפה? תרגישו חופשי להמיר אותה בדלעת, תרד, תפוח אדמה או בטטה (אפילו פטריות!), או להשתמש בגרסה הקפואה. על האטריות אל תוותרו, כי זה פשוט לא אותו הדבר בלעדיהן.

סינייה של אורז וירקות
מתכון של לייזה פאנלים האהובה, של אורז (שילוב של כמה סוגים) מתובל וטעים, שעליו מגישים ירקות שצלינו בתנור (שוב, אפשר לגוון לפי הטעם, המצאי והחשק) ורוטב טחינה. אחרי מזיגת הרוטב המנה חוזרת לכמה דקות בתנור - לא סתם קוראים לזה סינייה, ולא סתם אנחנו אוהבים את המנה הזאת כל כך.

פשטידת פטריות
פשטידת פטריות גבוהה ויפה, עם הרבה בצל מטוגן בחמאה, שהופך אותה למתקתקה, עשירה מאוד בטעם ומושלמת באופן כללי. עוד במרכיבים: קוטג', גבינת פטה ושמנת חמוצה, וקמח תופח שמחזיק את הכל ביחד ומוסיף אווריריות. טיגנתם בצל? עיקר העבודה מאחוריכם (למעשה, אתם פסע מלהכניס את התבנית לתנור).

סלט קינואה
המתכון הזה כאן גם בשביל הטעם (סלט מעולה, שמלווה אותנו כבר שנים), גם בגלל הרעננות (אחרי צום חייבים ירקות טריים ופציחים) וגם בגלל הבריאות (בואו, קינואה). תכינו אותו פעם אחת, ולגמרי ייתכן שהוא יפלס את דרכו הממזרית לרשימת המתכונים הקבועים שלכם.

סלט טונה וירקות
סלט קיצי נהדר של ענת אלישע, עם חסה, עגבניות, בצל סגול, ביצים קשות וטונה, ורוטב מדויק ופשוט מעולה שמורכב מחרדל דיז'ון, מיונז, שום, מיץ לימון, שמן זית ו - הפתעה! - גבינת פרמזן. עוד אחד לשמור במועדפים.

עוגיות מרוקאיות
ציינו אותן בסוף, למרות שההמלצה שלנו אחרי צום היא דבר ראשון כוס תה ועוגייה או שתיים כאלה. ומה אם אין מכונה ייעודית? אל דאגה, יש עוד דרכים ליצור את היופי הנהדר הזה. הכל בתוך המתכון.

בתיאבון!