בשנים האחרונות הקרוזים הפכו לחופשה מועדפת של לא מעט אנשים וגם הישראלים לא נשארו אדישים לטרנד ולא מעט צפויים לצאת גם הקיץ להפליג מחיפה או מעבר לים.
אם גם אתם בדרך לשיט על אוניית ענק, יש כמה טיפים שכדאי להכיר ויהפכו את החוויה שלכם לטובה, נעימה וקלה יותר:
טיפ #1 – המפתח לחדר
הכרטיס לחדר הוא הכל בקרוז! עליו נמצאים כל הפרטים שלכם והא משמש גם כזיהוי בעלייה והירידה מהאונייה, כניסה לפעילויות, אמצעי תשלום, חבילת השתייה וגם כמפתח לחדר. ככזה, חשוב לוודא שכל הפרטים שהוזנו בו נכונים כבר במעמד הצ'ק אין. מבאס אחרי זה ללכת ולהתעסק בחיובים לא נכונים רק כי נרשמו לא טוב. וגם, תדאגו טוב טוב שלא ילך לאיבוד כמובן.
טיפ #2 - מגנטים ואטבים
דלתות החדרים באונייה עשויות ממתכת – הביאו מגנטים עם ווים כדי לתלות מגבות, בגדים, פתקים ותזכורות. זה גם ישמש אתכם בחדרי האמבטיה שהם קטנים וצפופים למדיי וניתן יהיה לתלות את תיק הרחצה עליהם. תוסיפו גם אטבים או קליפס גדול מפלסטיק שישמשו אתכם לתפוס את המגבות על כיסאות הנוח ליד הבריכה. על סיפון האונייה יש רוחות ממש חזקות והאטבים זו הצלה. כנ"ל לתלות מגבת לייבוש או בגד ים, על מרפסת התא שלכם.

טיפ #3 - האפליקציה של הקרוז
האפליקציה של הקרוז שלכם היא ממש חמ"ל אישי בזמן השיט. דרך האפליקציה אפשר לקבל את כל הפרטים הכי מעודכנים, להזמין מקום במסעדות, הופעות ופעילויות על האונייה, לעקוב אחר לוחות הזמנים ולקבל עדכונים בלייב.
עוד נקודה מאוד חשובה, מכיוון שכמעט אין קליטה או אינטרנט זמין באונייה (תצטרכו להירשם לתוכנית בתשלום וגם אז לא תמיד יהיה), ישנה אופציה לצ׳אט פרטי בין בני המשפחה אשר נמצאים על הקרוז. אז אם אתם לרוב מדלגים על האפליקציות השונות, בזו של האונייה כדאי לכם באמת להשתמש.
טיפ #4 - אוכל ושתייה
מי שהיה כבר בקרוז יודע שאוכל ושתייה הם חלק בלתי נפרד מהחופשה על האונייה, אולי אפילו עיקר החופשה. חשוב לדעת שניתן להזמין מקומות לארוחת ערב במסעדות האונייה, רק ששם בדרך כלל השירות איטי יותר ונעשה בהגשה לשולחן עם מלצרים, המגוון מצומצם יותר וגם מצופה מכם לשלם טיפ לא מבוטל. מומלץ לגשת לאכול בחדר האוכל הראשי של האונייה, בו יש בופה עשיר בכל טוב, חינמי לגמרי ובלי המתנה.

טיפ #5 - ציוד ואריזה
כאמור, תאי השינה אינם גדולים, אך מצד שני אין הגבלה של גודל מזוודה על האונייה ומומלץ להביא כמה שיותר סגנונות ביגוד: בגד ים לצד חליפות וחם לצד קר.
מבחינת תרופות, חשוב מאוד להביא תרופות מרשם וגם תרופות שיכולות לשמש אתכם בלב ים: משככי כאבים, טיפות כאבי אוזניים (בעיקר לילדים), כדורים, מדבקות וצמידים נגד בחילות (מאוד חשוב לסובלים). למרות שבדרך כלל באונייה לא מרגישים את התנודות ואין מחלת ים, הבעיה מתגברת כאשר מגיעים לעגינה או אם הים ממש סוער.
טיפ #6 - תיק ליום הראשון
חשוב ביותר: ביום הראשון של העלייה לאונייה לוקח זמן למזוודות להגיע לחדר שלכם (שמים אותם באזור הצ'ק אין מחוץ לאונייה ועולים רק עם תיקים קטנים). על כן, חשוב שיהיה איתכם בתיק הקטן בגד ים, כובע, כפכפים וציוד בסיסי, שיוכלו לשמש אתכם ברחצה בבריכה או בספא עד שהמזוודות יגיעו לחדר.
טיפ #7 - סיורים
אחרי מחקר יסודי בנושא, הסיורים המאורגנים על החוף ביעדים אליהם תגיעו לרוב יקרים יותר מאשר אם תחליטו לארגן את הסיור עצמאית.
אבל, וזה אבל גדול, הזמן על הקרקע הוא למספר שעות מוגדרות מראש והאונייה לא מחכה לאף אחד שמאחר, לא משנה מה הסיבה. לכן, היתרון הגדול בסיורים המאורגנים, למרות העלות הגבוהה שלהם, זה שהם תמיד יגיעו בזמן ועליהם גם יש אחריות מטעם הקרוז, כך שאם תהיה בעיה ימתינו לכם.

טיפ #8 - הטיפים
שימו לב! כל עוד לא אמרתם אחרת - כל אורח מחויב אוטומטית בסוף השיט בטיפ יומי שמחולק לעובדים. מי שרוצה, יכול לבטל את זה במעמד הצ'ק אין ולשלם בעצמכם פרטנית, מתי שתרצו וכמה שתרצו. רק היו ערניים לגבי הנושא הזה וציינו החלטתכם בפני פקיד הקבלה.